“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σημεία των καιρών... Εργασία για ένα πιάτο φαί !!!

Απίστευτη αγγελία: Δίνουν αντί για μισθό, ένα πιάτο φαγητό..
Σημεία των καιρών..
Η αγγελία δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα και αφορά ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Αίγινα που αναζητεί καμαριέρα για ένα πιάτο φαΐ.. Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα ενημέρωσης από αγγελία που δημοσιεύεται σε εφημερίδα και σύμφωνα με την οποία, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Αίγινα αναζητεί καμαριέρα που όμως να μην πληρώνεται, αλλά να εργάζεται για ένα πιάτο φαγητό.

“Τρέχουν” οι διαδικασίες για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο

Σύσκεψη του Υπουργού Οικονομικών με την Ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων
Η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να υπογραφούν ως το τέλος του χρόνου οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό κόλπο ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, τον υφυπουργό Α. Παπαγεωργίου και τον γεν. γραμματέα Ενέργειας Κ. Μαθιουδάκη.

Αυξήσεις φωτιά στα διόδια !!!

Νέα καμπάνα: 60% θα αυξηθούν τα διόδια στην εθνική οδό
Μπορεί την άνοιξη του 2014 να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν τα εργοτάξια στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ωστόσο με την ενεργοποίηση των εργασιών στους οδικούς άξονες προβλέπεται και αύξηση των σταθμών διοδίων, αλλά και αύξηση του κόστους ανά χιλιόμετρο (κατά 0,04 σεντς συν ΦΠΑ).

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: «ΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ»!

Η ψυχή που συγκινείται από τις ομορφιές του υλικού κόσμου φανερώνει ότι ζη μέσα της ο μάταιος κόσμος γι' αυτό έλκεται από την πλάση κι όχι από τον Πλάστη, από τoν πηλό κι όχι από τον Θεό. Δεν έχει σημασία αν ο πηλός αυτός είναι καθαρός και δεν έχη λάσπη αμαρτίας. 
Η καρδιά, όταν έλκεται από... κοσμικές ομορφιές, οι οποίες δεν είναι αμαρτωλές, αλλά δεν παύουν να είναι μάταιες, νιώθει κοσμική χαρά της ώρας, η οποία δεν έχει θεϊκή παρηγοριά, φτερούγισμα εσωτερικό με αγαλλίαση πνευματική.
Όταν όμως ο άνθρωπος αγαπά την πνευματική ωραιότητα, τότε γεμίζει και ομορφαίνει η ψυχή του.
Αν γνώριζε ο άνθρωπος, την εσωτερική ασχήμια του, δεν θα επιδίωκε εξωτερικές ομορφιές. Μέσα η ψυχή του έχει τόσους λεκέδες, τόσες μουντζούρες, και θα κοιτάξουμε λ.χ. τα ρούχα μας;

Τό Μυστήριο τῆς Μετανοίας Τί εἶναι Μετάνοια; Ἐπισκόπου Ἀνδρέου Ἀράντ καί Χουνεντοάρας

Τό Μυστήριο τῆς Μετανοίας. Τί εἶναι Μετάνοια;
Μετάνοια ἤ ἐξομολόγησις εἶναι τό ἅγιο Μυστήριο μέ τό ὁποῖο ὁ Χριστιανός ἐξομολογεῖται στόν ῾Ιερέα-Πνευματικό, τά ἁμαρτήματα πού ἔπραξε μετά τό βάπτισμά του καί λαμβάνει τήν συγχώρησι γι' αὐτά ἀπό τόν Θεό. 'Επειδή ἡ Μετάνοια ἔχει ὡς σκοπό τήν διόρθωσι καί συμφιλίωσι τῶν ἀμαρτωλῶν μετά τοῦ Θεοῦ, εἶναι ἀκόμη ἐπιστροφή ἀπό τήν ἁμαρτωλή στήν ἁγία ζωή, πού βιώνεται κατά τό Εὐαγγέλιο τοῦ Χριστοῦ.

Πῶς συστήθηκε τό ῾Ιερό Μυστήριο τῆς Μετάνοιας
Η Μετάνοια συστήθηκε ὡς Μυστήριο ἀπό τόν Κύριό μας 'Ιησοῦ Χρτιστό, ὅταν ἔδωσε στούς ῾Αγίους 'Αποστόλους Του τήν ἐξουσία νά συγχωροῦν τίς ἁμαρτίες τῶν ἀνθρώπων. «ἵνα δέ εἰδῆτε ὅτι ἐξουσίαν ἔχει ὁ Υἱός τοῦ ἀνθρώπου ἐπί τῆς γῆς ἀφιέναι ἁμαρτίας» (Ματθ. 9,7), καί τήν δύναμι αὐτή ἔδωσε στούς 'Αποστόλους Του, τήν ἡμέρα τῆς 'Αναστάσεώς Του, «εἰρήνη ὑμῖν. 

Τι είναι αυτό; Θέατρο ή συμπροσευχή;

Βίος Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου (30 Νοεμβρίου)

Ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος εορτάζει στις 30 Νοεμβρίου και η Ανακομιδή της Τιμίας Κάρας του εορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου
Ο Απόστολος Ανδρέας καταγόταν από ένα μικρό χωριό της Παλαιστίνης, τη Βηθσαϊδά. . Ο Απ. Ανδρέας είχε αδελφό τον κορυφαίο Απόστολο Πέτρο. Το όνομα Ανδρέας είναι Ελληνικό.
Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν αδελφοί. Ο πατέρας των ήταν πτωχότατος. Στα παιδιά του, τους έμαθε την τέχνη του ψαρά, την οποίαν είχε και αυτός. Δεν είχε την δύναμη να τους σπουδάσει. Ο πατέρας των ονομάζετε Ιωνάς και ψάρευε στην θάλασσα της Τιβεριάδος. Ο Ανδρέας προτίμησε την παρθενική ζωή και δεν θέλησε να παντρευτεί. Όταν όμως άκουσε, ότι ο Πρόδρομος Ιωάννης κήρυττε εις τα πλήθη μετάνοια, έτρεξε εκεί και έγινε μαθητής του. Είχε ο μακάριος επιθυμία να μάθη υψηλότερα πράγματα και να πλησιάσει τον Θεό.

“ΑΠΕΛΥΣΑΝ” τον Σαμαρά επειδή έπιασε τους Έλληνες-μαθητές να “αντιγράφουν” το μνημόνιο

Ο ΠΊΝΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:
"Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ"
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Τι όνειρο ήταν βρέ παιδιά αυτό, σκέτος εφιάλτης και ούτε είχα φάει βαριά αποβραδίς. Λίγο παξιμάδι με ταχίνι και τσάι και Άγιος ο Θεός, την βγάζουμε δεν την βγάζουμε στο καιρό της νηστείας των Χριστουγέννων. Οι τελευταίες σκέψεις που έκανα πριν με πάρει ο ύπνος μέσα στο  ανυπόφορο κρύο ήταν με πόσες δόσεις ακόμη δυστυχίας θα πληρώσουμε για φτάσουμε ίσα μέχρι την “εορταστική ατμόσφαιρά” του δωδεκαημέρου;