“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κύπρος: Θέμα ωρών η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας»

Ζήτημα ωρών είναι να αρχίσει η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς έχουν γίνει ήδη οι πρώτε δοκιμές και τώρα το γεωτρύπανο αναμένεται να κατέβει στον βυθό.
Σε περίπου 80 μέρες θα ολοκληρωθεί η γεώτρηση και θα υπάρξουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα οποία χρειάζεται χρόνος να τύχουν επεξεργασίας, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το πλοίο- γεωτρύπανο «Saipem 10000» της εταιρείας ΕΝΙ.

Ἡ ὑπέρβαση τοῦ θανάτου στή μοναχική ζωή

Ο Σταυροαναστάσιμος αυτός χαρακτήρας της ζωής είναι απλωμένος παντού. Κάθε μια παρηγοριά και χάρη δίδεται στην ‘Ορθοδοξία και το μοναχισμό της διά του θανάτου. Παρηγοριά είναι το ξεπέρασμα του θανάτου, σε κάθε μορφή ζωής.
Αυτό μπορούμε να το δούμε και στις μεγάλες μοναχικές ακολουθίες, στις νηστείες, στην όλη τακτική της ασκητικής. Είναι σκληρά τα ‘Ορθόδοξα; Είναι αυστηρά; Ξεπερνούν την αντοχή του ανθρώπου; Έτσι φαίνονται απ’ έξω. Έτσι είναι εν μέρει και στην ουσία τους. («Μοναχός εστί βία φύσεως» λέει ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος).

"Τους πήρανε χαμπάρι…"

Αιγύπτιοι κατά Ερντογάν: “Στηρίζεις την τρομοκρατία, θέλεις χάος”
Ο ΟΗΕ παρακολούθησε την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της Αιγύπτου και τη σφαγή χιλιάδων αθώων, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - Ακυρώθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών των χωρών
Η Αίγυπτος κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι στηρίζει την τρομοκρατία και προσπαθεί να προκαλέσει χάος στη Μέση Ανατολή, μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του αιγυπτίου προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο “ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ”

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το 2003 ο Γερμανός UdoUlfkotte, καθηγητής πολιτικών επιστημών που ειδικεύεται στην counterespionage στο Πανεπιστήμιο του Lueneburg, ένας από τους σημαντικότερους εμπειρογνώμονας για την ισλαμική τρομοκρατία είχε γράψει ένα χαρακτηριστικό βιβλίο με τον τίτλο, «Der Krieg im Unseren Staedten», δηλαδή, «Ο Πόλεμος Στις Πόλεις Μας».

Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ο ολοένα και αυξανόμενος κίνδυνος από την ισλαμική «λαίλαπα» που απειλεί να κατακυριεύσει τιςευρωπαϊκές πόλεις με φοβερές συνέπειες ακόμα και με εσωτερικό πόλεμο.

“Αμαζόνα” Πεσμεργκά τραγουδάει την ώρα που ξεψυχάει (Βίντεο)

ΖΑΛΟΓΓΟ ΚΑΙ ΕΠΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την συγκλονιστική στιγμή που η «Αμαζόνα» Πεσμεργκά ξεψυχάει. Βρίσκεται πάνω σε ένα πρόχειρο φορείο σκεπασμένη με κουβέρτες. Έχει τραυματιστεί βαριά στις δραματικές μάχες γύρω από το Κομπανί, που δίνουν οι Κούρδοι ενάντια στους τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους. Και η ίδια το ξέρει ότι θα πεθάνει, όμως δεν το βάζει κάτω.
Τραγουδάει με σταθερή φωνή και κλειστά μάτια. Το μόνο που σπάει τον ήχο από το τραγούδι της είναι οι σκόρπιοι λυγμοί από τους άλλους μαχητές. Η «Αμαζόνα» μετά από λίγο πεθαίνει, όμως κάνοντας πράξη την γενναιότητα και τον ηρωισμό, όχι μόνο στο πεδίο των μαχών αλλά και στην μητέρα των μαχών.

“Ἄρον ἄρον ἕνωσον αὐτούς”

(ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ   ΜΗΝΑ)
Ἐπανέρχεται στίς ἡμέρες μας καί ἀπό ἐπίσημα χείλη ἡ παλιά θεωρία περί τῆς δῆθεν ἀναγκαίας  ἑνότητος τῶν Χριστιανῶν ¨ἄρον ἄρον ἕνωσον αὐτούς¨, ἐξαιτίας τάχα τοῦ κινδύνου τῆς ἀπειλῆς γενικῆς σφαγῆς τῶν πιστῶν, ἀπό τούς ἐχθρούς τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ. Βλέπε Συρία. Βεβαίως ὅμως καί πρόκειται γιά ἑνότητα ἐκτός τῆς ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι Ἀληθείας. Πῶς νά ἑνωθοῦν Ὀρθόδοξοι μέ αἱρετικούς, τό Φῶς μέ τό σκοτάδι, ὁ Χριστός μέ τόν Βελίαλ, ὁ πιστός μέ τόν κατ᾿ οὐσίαν ἄπιστο, ἀφοῦ διαστρέφει τό δόγμα; (Β΄Κορ. στ΄, 14-15).

Ένα χρόνο φυλακή σε τούρκο συγγραφέα γιατί τόλμησε να κάνει κριτική στον Ερντογάν!

Ο τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Ερολ Οζκοράι καταδικάσθηκε  από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή για "εξύβριση" του πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο βιβλίο που συνυπογράφει με την κοινωνιολόγο σύζυγό του Νουρτέν με τίτλο "Το φαινόμενο Γκεζί" αφιερωμένο στις αντικυβερνητικές ταραχές του καλοκαιριού 2003, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Θα έχουμε μιαν Ευρώπη “περικυκλωμένη” από 800 εκατομμύρια μουσουλμάνους, με άλλα 140 εκατομμύρια να βρίσκονται στην καρδιά της!

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
-Όχι, ο χρόνος δεν είναι πολύ μακρυά. Kάπου το 2040, όταν τα εγγόνια μου θα πλησιάζουν τα τριάντα τους χρόνια, στην Ευρώπη της δημοκρατίας θα κατοικούν περίπου 140 εκατομμύρια μη Ευρωπαίοι –οι οποίοι, ωστόσο, θα έχουν ευρωπαϊκή εθνικότητα. Επίσης, η Ευρώπη θα περιστοιχίζεται από 90 έως 96 εκατομμύρια Τούρκους, 300 εκατομμύρια Βορειοαφρικανούς και 220 εκατομμύρια Κεντροασιάτες. 

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Άλλη μια ιστορική εκκλησία της Μικράς Ασίας αποδόθηκε αυτές τις μέρες στην μουσουλμανική λατρεία σαν συνέχεια μιας ξέφρενης εκστρατείας μουσουλμανοποίησης των ιστορικών χριστιανικών ναών σε τζαμιά, με απώτερο και κορυφαίο στόχο την ίδια την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης.
Όπως αναφέρεται, την ένατη κατά σειρά ιστορική εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Σοφία, μετέτρεψαν αυτές τις μέρες σε μουσουλμανικό τέμενος οι Τούρκοι. Συγκεκριμένα η ιστορική εκκλησία της Αγίας Σοφίας του Ereğli, δηλαδή της ιστορικής Ηράκλειας του δυτικού Πόντου, αυτές τις μέρες μετατράπηκε σε μουσουλμανικό τέμενος με την ονομασία Ορχάν Τζαμί και αποδόθηκε στην ισλαμική λατρεία.

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ

Στον χριστιανισμό, η πνευματική ζωή δεν κατανοείται κατά τη συνήθη αντίληψη του κόσμου. Ο κόσμος θεωρεί πνευματική ζωή συνήθως τη ζωή που σχετίζεται με τα γράμματα, με τις τέχνες, με τις επιστήμες. Γι’  αυτό και χαρακτηρίζει αντιστοίχως πνευματικό άνθρωπο τον μορφωμένο άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, τον επιστήμονα, αυτόν δηλαδή που ασχολείται με τις εκδηλώσεις του ανθρωπίνου πνεύματος. Πνευματική ζωή όμως κατά τη χριστιανική πίστη είναι η ζωή πρωτίστως που σχετίζεται με τον Άγιον Πνεύμα και τη χάρη του Τριαδικού Θεού. Πνευματική ζωή είναι η ζωή εν αγίω Πνεύματι. Όποιος έχει το Πνεύμα του Θεού μέσα του αυτός και μόνο χαρακτηρίζεται πνευματικός άνθρωπος. «Όσοι Πνεύματι Θεού άγονται ούτοί εισιν υιοί Θεού» (απόστολος Παύλος).