“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΔΙΑΒΟΛΟΣ: ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΥΣ

Ο Σατανάς κάλεσε ένα παγκόσμιο συνέδριο. Στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους πονηρούς αγγέλους του, είπε:
“Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς απ' το να πηγαίνουν στην εκκλησία. Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να γνωρίζουν την αλήθεια. Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε από το να σχηματίσουν μια στενή, μόνιμη σχέση με τον Χριστό. Εάν κερδίσουν εκείνη την σύνδεση με τον Χριστό, η δύναμή μας πάνω σ'αυτούς συντρίβεται.

Β. ΠΟΥΤΙΝ: “Επίθεση κατά της Συρίας βοηθά τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους”

Η τυχόν πολεμική επιχείρηση στη Συρία θα έχει σκοπό να βοηθήσει τους ενόπλους εξεγερθέντες στον αγώνα τους με το καθεστώς του Μπασάρ 'Ασαντ με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ χαρακτήρισε ως «παντελή ηλιθιότητα» τους ισχυρισμούς ότι ο 'Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα, «τη στιγμή, που ο στρατός της Συρίας πραγματοποιούσε επίθεση», μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βλαδιβοστόκ, όπου βρίσκεται.

Ουρά 20χλμ στους Κήπους από τους Τούρκους υπό το φόβο επιστράτευσης

Ουρά 20 χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί στο τελωνείο των Υψάλων, απέναντι από τους Κήπους του Έβρου.
Αυτό οφείλεται στη μαζική φυγή, Τούρκων από την Ευρώπη, που είχαν βρεθεί για διακοπές στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και επιστρέφουν μαζικά. Η αιτία δεν είναι άλλη από τους φόβους για πολεμική σύραξη με τη Συρία που είναι δυνατό να προκαλέσει επιστράτευση στη γειτονική χώρα.

ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΜΜΑ ΛΙΒΑΝΟΥ: ''Κινδυνεύουν οι Χριστιανοί της Ανατολής''

Ο πρόεδρος του  νεοσύστατου κόμματος, αναφέρθηκε αναλυτικά  στις διώξεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, εξαιτίας των εμφύλιων συγκρούσεων αλλά και το μένος των Ισλαμιστών, που θέλουν να επιβάλλουν το νόμο της Σαρίαμ σε Αίγυπτο και Συρία.  “Η λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη” στην Αίγυπτο, απέφερε την πλήρη καταστροφή  70 εκκλησιών και δεκάδων σπιτιών Χριστιανών της χώρας. Το ίδιο σκηνικό βλέπουμε στη Συρία, όπου 160.000 Χριστιανοί εκτοπίστηκαν ήδη από την περιοχή του Χομς”δήλωσε, επισημαίνοντας με νόημα : “Είμαστε σήμερα εδώ όχι για να θρηνήσουμε για το παρελθόν, αλλά για να μην κλάψουμε για το μέλλον”. 

ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;

Αγαπώ την προσευχή. Γνωρίζω ότι είναι μεγάλη δυνατότητα να μπορεί να στέκεται ο άνθρωπος ενώπιον του Θεού, να αναφέρει τα προβλήματά του και να ζητεί βοήθεια· ότι είναι μέγιστη τιμή να μπορεί να συνομιλεί με τον άπειρο και παντοδύναμο Θεό ο μικρός και αδύναμος άνθρωπος· ότι είναι πολύ μεγάλο και αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα μας, που χαρίζει παρηγοριά, ελπίδα και ανάπαυση στην κουρασμένη ψυχή μας η προσευχή. Για όλους αυτούς τους λόγους μου αρέσει η προσευχή, θέλω να προσεύχομαι· και να προσεύχομαι σωστά, με καθαρή την ψυχή μου, με πίστη στην καρδιά, με συγκεντρωμένο το νου.