“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Από το Συναξάρι – Η Σύλληψις της Αγίας Άννας

Σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιο του Θεού, ο οποίος επιθυμούσε να ετοιμάσει ένα πάναγνο κατοικητήριο για να κατασκηνώσει μαζί με τους ανθρώπους, δεν επετράπη στον Ιωακείμ και την Άννα να αποκτήσουν απογόνους. Και οι δύο είχαν φθάσει σε προχωρημένη ηλικία και είχαν μείνει στείροι – συμβολίζοντας την ανθρώπινη φύση, στρεβλωμένη και αποξηραμένη από το βάρος της αμαρτίας και του θανάτου -, δεν έπαυσαν ωστόσο να παρακαλούν τον Θεό να τους λυτρώσει από το όνειδος της ατεκνίας. Όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός έστειλε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στον Ιωακείμ που είχε αποσυρθεί σε ένα βουνό και στην Άννα που θρηνούσε την δυστυχία της στον κήπο τους, για να τους αναγγείλει ότι επρόκειτο σύντομα να εκπληρωθούν στο πρόσωπό τους οι πάλαι προφητείες και ότι θα γεννούσαν τέκνο που προοριζόταν να καταστεί η αυθεντική Κιβωτός της καινής Διαθήκης, η θεία Κλίμαξ, η άφλεκτος Βάτος, το αλατόμητον Όρος, ο ζωντανός Ναός όπου θα κατοικούσε ο Λόγος του Θεού <1>.

“Θα σηκωθούν ΑΓΙΟΙ και δεν θα φορούν κίτρινα γιλέκα, αλλά ματωμένα κόκκινα”

Φώτο: maximize image Newsit.gr
Να το πάρουμε και εμείς χαμπάρι, να το πάρουν και οι εχθροί μας, θα σηκωθούν να πολεμήσουν οι ΑΓΙΟΙ και οι μάχες θα είναι εκ του συστάδην μπροστά στα μάτια μας. Διαβάστε για ποιο λόγο οι ΡΩΣΟΙ θα αγριέψουν και δεν θα κρατιούνται με τίποτε. Το θέμα είναι καθαρά πνευματικό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι κυβερνήσεις στην ΕΕ τρέμουν , νοιώθουν τις  ώρες τους να τελειώνουν, το  σκοτεινό παγκόσμιο αφεντικό τις ταρακουνάει. Πάντα οι επαναστάσεις ξεκινούν από  την Γαλλία μετά η επιδημία γίνεται πανώλη κοινωνική και τα παίρνει όλα σβάρνα.