“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου: Λόγος παρηγορητικός για τον άδικο, αιφνίδιο και βίαιο θάνατο (Εις την σφαγή των 14.000 νηπίων)

Μετάφραση: Ηλιάδης Σάββας
Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποστείλας ἀνεῖλε πάντας τοὺς παῖδας τοὺς ἐν Βηθλεὲμ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ὁρίοις αὐτῆς ἀπὸ διετοῦς καὶ κατωτέρω, κατὰ τὸν χρόνον ὃν ἠκρίβωσε παρὰ τῶν μάγων.(Ματθ. 2,16)

Αν δεν βρούμε ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ πάμε χαμένοι από πρώτο χέρι.

Φώτο www.newsbomb.gr (αγκαλιασμένες Γιαγιά και Εγγονή και πίσω να παραφυλάει ο θάνατος 23 Ιουλίου 2018 Μάτι Αττικής.)
Εφ όσον θέλουμε να επιβιώσουμε αυτό δεν είναι ουτοπία είναι ΑΛΗΘΕΙΑ από την στιγμή που κάποιοι παίζουν με  ζωές δίχως να τις υπολογίζουν στο ελάχιστο. Δεν ομιλούμε μόνο για το μέλλον του έθνους μας αλλά για την ζωή  μας σήμερα ,  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Σερ Στήβεν Ράνσιμαν «Οι Άγιοι είναι Πολιτικοί.»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αν θέλουμε να ζήσουμε πρέπει να καθίσουμε πάλι στα θρανία και να μάθουμε πως πρέπει να επιλέγουμε κυβερνήτες.

Καλό Δεκαπενταύγουστο - Καλή Παναγιά

Αδελφοί, από αύριο 1η Αυγούστου μπαίνουμε στη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Το Πάσχα του καλοκαιριού όπως συνηθίζουν να το λένε οι πατέρες.
Από αύριο αρχίζουν και οι παρακλήσεις προς την Παναγία μας, οι οποίες θα τελούνται καθημερινά σε όλους τους Ορθόδοξους Ναούς των πόλεων μας. Ας επωφεληθούμε ειδικά εφέτος απ’ αυτήν την ευκαιρία κι ας νιώσουμε βαθιά μέσα μας την κατάνυξη των ημερών, παρακολουθώντας από κοντά τις ιερές αυτές ακολουθίες.