“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ένα ΘΗΡΙΟ κοιμάται στο ΑΙΓΑΙΟ, μπορούν οι σεισμοί να το ξυπνήσουν;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δεν είναι μόνο οι τούρκοι που εποφθαλμιούν το ΑΙΓΑΙΟ, είναι και τα κρυμμένα γεωλογικά τέρατα μέσα στα σπλάχνα του βυθού που εποφθαλμιούν την απέραντη γαλάζια ηρεμία του. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ να μην επιβεβαιωθούν τίποτε  από  τα λεγόμενα της επικαιρότητας, όμως ας προσέξουμε.

Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

Βίος της Αγίας ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής
Η αγία ένδοξος και πανεύφημος Μαρία η Μα­γδαληνή υπήρξε η πιστή και αφοσιωμένη Μαθήτρια του Υιού και Λόγου του Θεού, η ακόλουθος της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Διακόνισσα του Κυρίου και των Αποστόλων, η εκλεκτή Μυροφόρος, η Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως, η Ισαπόστολος και κήρυκας της πί­στεως. Σ' αυτήν δόθηκε η χάρις να δη πρώτη μετά την Ανάσταση, μαζί με την Θεοτόκο, τον Αναστάντα Ιη­σού. Αυτή ευαγγελίσθηκε στους Αποστόλους την Α­νάσταση του Κυρίου. Μέσα στα ιερά Ευαγγέλια δοξά­ζεται από τους αγίους τέσσερις Ευαγγελιστές, ως πρώ­τη μετά την Θεοτόκον, Μαθήτρια και Μυροφόρος.

Η μνήμη θανάτου: δώρον Θεού

Οι άγιοι Πατέρες μας διδάσκουν ότι, η μνήμη του θανάτου αφ’ ενός μας συγκρατεί από την αμαρτία, αφ’ ετέρου μας παρακινεί να εργασθούμε τις αρετές. Λέγει σχετικά ο αββάς Ησαΐας: «Τρία πράγματα αποκτά με δυσκολία ο άνθρωπος, και είναι αυτά που συντηρούν όλες τις αρετές: Το πένθος, τα δάκρυα για τις αμαρτίες του και η ενθύμηση του θανάτου του. Διότι όποιος καθημερινά συλλογίζεται τον θάνατο και λέγει στον εαυτό του "Μόνο την σημερινή μέρα έχω να ζήσω σ' αυτόν τον κόσμο", ούτος ποτέ δεν θα αμαρτήσει ενώπιον του Θεού, ενώ εκείνος που ελπίζει να ζήσει πολλά χρόνια, θα μπλεχτή σε πολλές αμαρτίες».

Ὑποκρισία: Τό Κέλυφος του Θανάτου

Πόσο όμορφα ὁ λαός μας στά Βαλκάνια διακοσμεῖ αὐγά! Τόσο πιό ὄμορφα γιά νά στολίση τό Πάσχα. Γιά νά αὐξήση τήν χαρά τοῦ Πάσχα. Γιά νά κάνη τούς φιλοξενουμένούς του πιό εὐτυχεῖς. Κάποτε μάλιστα τά βαμμένα αὐγά ἀποτελοῦν πραγματικά ἔργα τέχνης. Ἄν τά βαμμένα αὐγά διατηρηθοῦν πάρα πολύ, σαπίζουν ἐσωτερικά καί ἀναδίδουν μιά ἀνυπόφορη δυσοσμία ἤ στό τέλος στεγνώνουν ἐντελῶς.Τότε εἶναι πού τό χρωματισμένο κέλυφος διατηρεῖ μέσα του τόν θάνατο.

Δεν έχω τίποτα άλλο να προσφέρω στον Άγιο

Ένα περιστατικὸ απὸ τη ζωὴ του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Του μεγάλου αυτού Σέρβου Θεολόγου και προσφάτως αναγνωρισθέντος Αγίου της Εκκλησίας, που γνώριζε Ελληνικά.
Πρέπει να ήταν το έτος 1929, δηλαδὴ όταν ο Άγιος ήταν σε ηλικία 35 ετών. Ήταν καλοκαίρι, και ξεκίνησε απὸ το Βράνιε με προορισμὸ το Μοναστήρι του Αγίου Προχόρου. Πήγαινε συχνὰ στο Μοναστήρι αυτό, με το οποίο και είχε ιδιαίτερο σύνδεσμο, γιατὶ είχε μεγάλη αγάπη στον Άγιο Πρόχορο. Ήταν ήδη Καθηγητὴς Πανεπιστημίου στη Θεολογικὴ Σχολὴ στο Βελιγράδι.

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ στην Κω παγώνει την ισχυρή τουρκική ναυτική βάση της περιοχής και τα πολεμικά σχέδια τους στα νότια προς το παρόν

Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η ποιο ισχυρή βάση των τούρκων στα Νοτιανατολικά παράλια της Μικράς Ασίας βρίσκεται σε απόσταση ούτε 50 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε την περιοχή της Αλικαρνασσού.
Οι τούρκοι πρέπει και μετά την αναθεώρηση του μεγέθους του σεισμού να έπαθαν μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που υπέστη η νήσος Κω συνυπολογίζοντας και το επερχόμενο τσουνάμι. «Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 1:31 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Πολύ Ισχυρή σεισμική δόνηση, με αναθεωρημένο μέγεθος 6,6 βαθμών της κλίμακας Richter, που προερχόταν από απόσταση 345Χλμ ΑΝΑ της Αθήνας Επίκεντρο της δόνησης: Θαλάσσιο χώρο 20Χλμ ΒΑ της Κω.

Ρώσος Στάρετς: Εμείς εδώ στην Κριμαία είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το τελευταίο ψωμί μας με εσάς τους Έλληνες πριν σας δώσει ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ (4/6/16)

Θ.Π.: ΚΑΤΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ, ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟΠΑΤΙ  ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ….
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Έλληνας κληρικός βρέθηκε πριν λίγο καιρό στην Κριμαία για να προσκυνήσει το Ιερό Σκήνωμα του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ του Ιατρού  και Ομολόγητου Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως. Μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής  έγινε μάρτυρας του εξής περιστατικού :