“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

☦ Μαμά – μαμά δες τα μάτια της ΠΑΝΑΓΙΑΣ βουρκώνουν

Για Τρίτη συνεχομένη ημέρα συνεχίζονται τα θαυμαστά σημεία στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Βύρωνα.
Όπως μας είπε ο Ιερέας στο κήρυγμα του η ΕΦΈΣΤΙΟΣ ΕΙΚΟΝΑ της Παναγίας της Παρηγορητρίας άρχιζε να δακρύζει την ώρα που διαβαζόταν το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ανήμερα της εορτής της δηλ. στο ΓΕΝΕΣΙΟ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ της Θεοτόκου.

☦Ο Σταυρός του Χριστού είναι τρομερός.

Αλλά τον αγαπώ - γέννησε την απαράμιλλη χαρά του Αγίου Πάσχα για μένα

Αλλά μπορώ να πλησιάσω αυτήν τη χαρά μόνο με το σταυρό μου.

Πρέπει να πάρω εθελοντικά τον σταυρό μου, πρέπει να τον αγαπώ, να αναγνωρίζω τον εαυτό μου πλήρως άξιο, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο και βαρύ μπορεί να είναι.

☦ ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ

"Αν ένας λαός ή μία πολιτεία υποφέρουν, τότε πρέπει να μετανοήσουν οι πάντες κι ο Θεός θα τα εξομαλύνει όλα προς το καλό".

*Όποιος δεν αγαπά τους εχθρούς, σ' αυτόν δεν έχει κατοικήσει ακόμη η χάρις του Θεού.

*Αφόρητη είναι η ζωή χωρίς αγάπη για τον Θεό. Σκότος και ανία για την ψυχή. Όταν όμως έλθει η αγάπη, τότε είναι αδύνατο να περιγραφεί η χαρά της ψυχής.

*Όποιος γνώρισε την αγάπη του Θεού, αυτός αγαπά όλον τον κόσμο και ποτέ δεν μεμψιμοιρεί, γιατί η πρόσκαιρη θλίψη για τον Θεό προκαλεί αιώνια χαρά.

☦ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

Διηγούνταν ένας άγιος Ασκητής ότι, ήταν ένα γυναικείο Μοναστήρι στη Θεσσαλονίκη, όπου μια μοναχή πολεμηθείσα ισχυρώς υπό το μισόκαλου διαβόλου, έφυγε από τη μετάνοιά της και έπεσε στην πορνεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κάποια στιγμή ήλθε στο μυαλό της αγαθός λογισμός, και μετανόησε με τη συνεργασία του Αγίου Θεού. Ερχόμενη στο Μοναστήρι της προκειμένου να περάσει τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής της με μετάνοια και άσκηση, ξεψύχησε μπροστά στη θύρα της εισόδου.