“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Άγιος Παΐσιος: Όταν δίνεις ευλογία, παίρνεις…

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΑ
Μερικοί, Γέροντα, από την τσιγγουνιά μένουν νηστικοί.
–Μόνον νηστικοί; Ηταν ένας έμπορος πλούσιος που είχε ένα μεγάλο εμπορικό και έκοβε με τόν σουγιά στα τρία εκείνα τα σπίρτα τα πλακέ!
Μιά άλλη πολύ πλούσια είχε ένα θειαφοκέρι.Κρατούσε κάρβουνα και έπαιρνε με το θειαφοκέρι από τα κάρβουνα να ανάψη την φωτιά, για να μην ξοδέψη κανένα σπίρτο. Και είχε σπίτια, κτήματα, μεγάλη περιουσία.
Δεν λέω να είναι κανείς σπάταλος, αλλά τουλάχιστον, όταν κάποιος είναι σπάταλος, αν του ζήτησης κάτι,εύκολα θα σου το δώση. Αν είναι τσιγγούνης, θα λυπάται να σου το δώση.
Ήταν μιά φορά δυο νοικοκυρές και συζητούσαν στην γειτονιά για σαλάτες, για ξίδια και πάνω στην συζήτηση είπε η μία: «Εχω πολύ καλό ξίδι».

Η Μαρία και η Θεοτόκος

Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΡΙΑ
Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
Ήτο μία κόρη ονομαζομένη Μαρία. Ο πατήρ της ήτο χριστιανός και εζήτει να την υπανδρεύση˙ εκείνη δεν ήθελε, θέλουσα να φυλάξη παρθενίαν. Την έβαλεν εις ένα μοναστήριον γυναικείον και την παρέδωκε της ηγουμένης να την έχει ως παιδί της.

ΓΙΑΤΙ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα παλιά σχέδια των ενεργειακών αγωγών που στην πραγματικότητα προκάλεσαν τον αιματηρό εμφύλιο στην Συρία, έρχονται ξανά στο προσκήνιο με την τουρκική εισβολή στην βόρειο Συρία.
Επίσημα οι Τούρκοι δικαιολογούν την στρατιωτική τους επέμβαση για την δημιουργία υποτίθεται ζώνης ασφαλείας και την παρεμπόδιση της δημιουργίας του λεγόμενου κουρδικού Βορείου Διαδρόμου, που θα είναι η απαρχή δημιουργίας ανεξάρτητης κουρδικής εστίας στην Συρία, καταλύτης εξελίξεων και στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Κατάθεση ψυχής από τον Πατέρα Σάββα Λαυριώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη π. Σάββα Λαυριώτη στο Ραδιόφωνο Κόσμος της Ρόδου
Μιλάει ελεύθερα για όλα τα θέματα και τις τελευταίες εξελίξεις τους στο ραδιόφωνο Κόσμος 93.8 και στον Λοΐζο Λοΐζο. Ζητά διακοπή μνημοσύνου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των υπολοίπων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της    Κρήτης αλλά και καταδίκη του Βαρθολομαίου από τους επισκόπους των Εκκλησιών που δεν συντάσσονται με την σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Το Γενέθλιον της Θεοτόκου (+8 Σεπτεμβρίου)

Ιστορικό, η εορτή, πατερικός λόγος, υμνολογία
Πάσας ἀληθῶς, Ἄννα, νικᾷς μητέρας,
Μήτηρ ἕως ἂν σὴ γένηται θυγάτηρ.
Ἐξάγαγε πρὸς φῶς Θεομήτορα ὀγδόῃ Ἄννα.

ΓΕΝΙΚΑ: Η Παναγία έχει κεντρική θέση στην θεία Λατρεία. Το εκκλησιαστικό έτος πλαισιώνεται με θεομητορικές εορτές. Αρχίζει με το «Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου», ενώ τελειώνει με την «Κατάθεσιν της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου».
Σήμερα εορτάζουμε την γέννηση της αειπαρθένου και Θεοτόκου Μαρίας, του άνθους «εκ της ρίζης Ιεσσαί».

Η ομολογία της αμαρτίας αποτελεί την απαλλαγή από αυτήν

«Αυτή προ πάντων είναι η οδός της απωλείας, όταν η ίδια η αμαρτάνουσα ψυχή διώξει το φόβο και επινοεί ορισμένες δικαιολογίες που προέρχονται από αδιαφορία, ή όταν διαπράττοντας κάποιος μοιχεία θέλοντας άλλος να τον απαλλάξει από την συντριβή της καρδίας του, του λέγει· μα μήπως συ είσαι αίτιος;