“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να πάρει το μερτικό του και ο τούρκος;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν υπέγραφαν σωρηδόν τα μνημόνια σκωπτικά αλλά ουσιαστικά ρωτούσαμε δια της αρθρογραφίας μας. «αν  συμφωνούσε  και ο τούρκος με τα μνημόνια αυτά;»
Διότι αν θέλεις να υποθηκεύσεις στα χέρια των τοκογλύφων σύμφωνα με το Βρετανικό Δίκαιο τις εν δυνάμει πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας σου πάνω στις οποίες έχει άπληστες και άνομες βλέψεις ο γείτονας σου , καλόν θα ήταν να το λάβεις αυτό  υπόψη σου.

O ΘΡΗΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, ετελέσθει την Κυριακή, στις 5.2.2017, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος έφυγε από τον κόσμο αυτό στις 4 Φεβρουαρίου 1843.
Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε αποσπάσματα από την ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα και μεταξύ των άλλων είπε:
…Στις 4 Φεβρουαρίου 1843, έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο, ο γιγαντόψυχος και λεοντόκαρδος, ο γνήσιος Έλληνας, ο προασπιστής των Ιερών και των Οσίων του Γένους μας και της Φυλής μας, ο απελευθερωτής της Ελλάδος, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Τον έκλαψαν μικροί και μεγάλοι. Θρήνησε όλη η Ελλάς για την απώλεια.

Άγιος Παΐσιος: “Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους”

«Έχουμε ευθύνη» – Άγιος Παΐσιος
Είχε έρθει στο Καλύβι ένας άθεος μέχρι το κόκκαλο. Αφού είπε διάφορα, μετά μού λέει: «Εγώ είμαι εικονομάχος». Από εκεί πού δεν πίστευε τίποτε, ύστερα έλεγε ότι είναι εικονομάχος. «Βρε αθεόφοβε, τού λέω, εσύ αφού δεν πιστεύεις σε τίποτε, τι μού λες ότι είσαι εικονομάχος;
Τότε, τον καιρό τής Εικονομαχίας [2], μερικοί Χριστιανοί από υπερβολικό ζήλο έπεσαν σε πλάνη, έφθασαν στην άλλη άκρη, και μετά ή Εκκλησία τοποθέτησε το θέμα· δεν είναι ότι δεν πίστευαν». Υποστήριζε εν τω μεταξύ όλη την σημερινή κατάσταση. Μαλώσαμε εκεί πέρα.