“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): «Να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία – Είναι κατάλοιπο της αντίληψης «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών»

Θ.Π: «Πρώτη Φορά Αριστερά» και μας οδηγεί για δεύτερη φορά σε «Εθνικό διχασμό», και η Εκκλησία της Ελλάδος κοιμάται ή κάνει ότι κοιμάται…..
ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. 
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ  ΝΕΩΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ.... ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ «ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ» !!!
Aκόμη ένα χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάργηση της έπαρσης σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία.
Συγκεκριμένα, την «έχθρα» του ΣΥΡΙΖΑ κατά της προσευχής στα σχολεία επαναφέρει στο προσκήνιο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ζητώντας την κατάργησή της.

Είναι τετελεσμένο γεγονός η Κουρδία. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

Φώτο Indymedia
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ποιος σε ακούει κακομοίρη μου;
«O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε την περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν να «ακυρώσει την απόφασή του αυτή όσο είναι ακόμη καιρός» για τη διεξαγωγή αυτού του «παράνομου και απαράδεκτου» δημοψηφίσματος.» http://www.militaire.gr/ 23/09/2017

Κυριακή Αʼ Λουκά: Η μεγάλη ψαριά (Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

(Λουκ. ε’ 1-11)
Δοτήρας κάθε αγαθού είναι ο Κύριος. Κι όλα τα δώρα του Θεού είναι τέλεια. Έχουν τέτοια τελειότητα, που κάνουν τους ανθρώπους να θαυμάζουν. Το θαύμα δεν είναι τίποτ’ άλλο, παρά ένα δώρο του Θεού, αξιοθαύμαστο. Οι άνθρωποι θαυμάζουν τα δώρα του Θεού, λόγω της τελειότητάς τους.

Τα ιερά μας σύμβολα

Από τα παιδικά μας χρόνια μαθαίνουμε να σεβόμαστε και να τιμούμε τα ιερά σύμβολα της πίστεως και της πατρίδος μας. 
Αυτά, που σαν φάροι φωτεινοί, σηματοδοτούν την πορεία μας, ως λαού και ως έθνους, προσδιορίζουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα, καθορίζουν την προσωπική μας ύπαρξη μέσα τον ευρύτερο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολυπολιτισμικό γίγνεσθαι.