“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Πρόκληση Ερντογάν για την καταστροφή της Σμύρνης: “Η δύναμη του τουρκικού έθνους, νίκησε τους εχθρούς μας”

Για εμάς είναι μια ιστορική στιγμή πένθους και πίκρας. Η καταστροφή της Σμύρνης το 1922 έχει εγγραφεί στο ελληνικό φαντασιακό ως μια δύσκολη και πονεμένη ιστορία. Για τους Τούρκους είναι μια ημέρα νίκης, καθώς στις 30 Αυγούστου γιορτάζουν την «Ημέρα της Νίκης».
Για τη συμπλήρωση των 92 χρόνων από εκείνη την μαύρη ημέρα, ο Ταγίπ Ερντογάν έξυσε πληγές που προκαλούν πόνο αλλά και οργή. Όπως γράφει η Σαμπάχα, στο μήνυμα του προς τους Τούρκους είπε πως «Εκείνη η νίκη συμβολίζει τη δύναμη του τουρκικού έθνους και την υπέρβαση των εμποδίων με το πνεύμα της αδελφοσύνης».
Επίσης συμπλήρωσε πως «Η 30η Αυγούστου είναι η ημέρα που οι τουρκικές δυνάμεις καθάρισαν την περιοχή από τους εχθρούς. Δείξαμε πως είμαστε ισχυρό έθνος που δεν ξέφυγε από την πορεία του και δεν επιτρέπει σε κανέναν να το βλάψει. Χάρη σε αυτή την αποφασιστικότητα, τώρα έχουμε την υπερηφάνεια να ζούμε σε αυτή τη χώρα».

“Ο Τούρκος δεν έχει μπέσα” - Η θηριωδία στα Βουρλά με τη σφαγή των Ελλήνων

Στο κείμενο του Γάλλου δημοσιογράφου Rene Puaux εξηγείται αυτό που γενιές και γενιές Ελλήνων λένε: “ο Τούρκος δεν έχει μπέσα”.
Διαβάστε πως ο Γάλλος δημοσιογράφος περιγράφει τα όσα έγιναν στα Βουρλά, από τους Τούρκους. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ονόματα και γεγονότα και αποδεικνύει πως οι Τούρκοι εξαπάτησαν του Έλληνες και τους κράτησαν στα σπίτια τους για να σφαγούν!

Η Ελλάδα στο On Alert…;

Γρηγορείτε- Ετοιμαστείτε
Ο Παγκόσμιος Τάφος των νεοποχιτών είναι “ασύλητος και ασύλληπτος”.
Ετοιμαστείτε όχι για να μπούμε σε αυτόν αλλά για να βγούμε από αυτόν. Τον άνοιξαν για εμάς, τελικά θα μπουν αυτοί. Τι και αν οι Πολωνοί κάλεσαν εφέδρους στα όπλα! Τι και αν η Φιλανδία έθεσε τα στρατιωτικά αεροδρόμια της σε υψηλό σημείο ετοιμότητας! Τι και αν οι Σουηδοί ενισχύουν και  βελτιώνουν επειγόντως τις  στρατιωτικές υποδομές τους! Τι και αν μεταφέρονται στρατηγικά βομβαρδιστικά στην Ευρώπη και πυρομαχικά με πυρηνική γόμωση! Τι και αν ¨ξύνουν το κεφάλι τους¨ για να βάλουν νέες κυρώσεις!

ΣΜΥΡΝΗ, 29 Αυγούστου 1922: Το μεγαλύτερο δράμα συνεχίζει να διαδραματίζεται στην παραλία της Σμύρνης...

Ξημερώνοντας η Δευτέρα, στην Σμύρνη και τα περίχωρα υπήρχαν παντού τα ίχνη της βίας που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη ημέρα. 
Στα προάστια της πόλης και την αρμένικη συνοικία η καταστροφή ήταν απερίγραπτη. Σπίτια και επαύλεις, καταστήματα, εργοστάσια, σχολεία και νεκροταφεία είχαν λεηλατηθεί, πτώματα παρέμεναν σε κοινή θέα, γυναίκες και κορίτσια, θύματα ομαδικών βιασμών, περιφέρονταν σαν φαντάσματα. Ο ανθρώπινος θάνατος και τα λάφυρα αναμεμειγμένα, σε κοινή θέα.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Ισλαμοποίηση της Ευρώπης όπου μαζί θα συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα είναι γεγονός συμφώνα με επίσημα στοιχεία πολλών ερευνών.
Αρκετοί σκεπτόμενοι πολίτες βλέπουν ότι η κατάσταση επιδεινώνετε και κρούουν τον κίνδυνο με την δική τους φωνή. Δείτε το παρακάτω βίντεο που δημιούργησε Βρετανός πολίτης σε συνοικία του Λονδίνου. Κατοικούν μόνο μουσουλμάνοι και αποτυπώνει τον τρόμο και τις συνέπειες σε όποιον τους αντισταθεί.

Συναγερμός στην Ευρώπη: Μάρτυρες του Ιεχωβά απήγαγαν το παιδί τους απ' το νοσοκομείο

Σε κίνδυνο η ζωή 5χρονου, που πάσχει από καρκίνο. Οι γονείς του το πήραν από το νοσοκομείο και εξαφανίστηκαν. Διαβάστε γιατί
Οι αρχές της Γαλλίας και της Βρετανίας απηύθυναν έκκληση  για τον εντοπισμό ενός αγοριού 5 ετών που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο και το οποίο πήραν οι γονείς του από το βρετανικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, καθώς κινδυνεύει η ζωή του αν δεν λάβει τη θεραπεία του σε διάστημα 24 ωρών.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΙΒΗΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Η επανάσταση ξεκινάει με τον σωστό (πολιτικό) όρκο;

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Για προεκλογικούς προφανώς λόγους, στις 20 Μαρτίου, η κυρία Ρένα Δούρου δήλωνε σε εκκλησιαστική ιστοσελίδα μία “έμμεση” συμπάθεια προς την Εκκλησία, λέγοντας σε συνέντευξή της πως “οι δράσεις της Εκκλησίας συγκλίνουν με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ”.

ΤΟ ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΚΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η πρώτη χαρακτηριστική κίνηση του νέου προέδρου της Τουρκίας...του ισλαμιστή Ταΐπ Ερντογάν, ήταν να αποκλείσει από την καθημερινή ενημέρωση των ΜΜΕ τον Emre Soncan, εκπρόσωπο της Zaman, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία τουρκικής εφημερίδας, με το αιτιολογικό ότι εκπροσωπεί  μια εφημερίδα που αντιπολιτεύεται συκοφαντικά εδώ και καιρό τον Ερντογάν και την προηγούμενη κυβέρνηση του. 

ΣΜΥΡΝΗ - 30 Αυγούστου 1922

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
BINTEO πού προβλήθηκε σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Κρήνης "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" που έγινε στις 30 Αυγούστου 2008 στην παραλία της Νέας Κρήνης στη Θεσσαλονίκη.