“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ετοιμάζουν μνημείο για την Εκκλησία του Σατανά…

ΗΠΑ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ  ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Η Εκκλησία του Σατανά  που έχει επίσημη έδρα την Νέα  Υόρκη , κατέθεσε φάκελο στις κρατικές αρμόδιες αρχές της Οκλαχόμα για έγκριση αδειοδότησης ανέγερσης μνημείου, δίπλα από αυτό του « Δεκαλόγου » στην ίδια πόλη. Το σχετικό αίτημα συμπεριλάμβανε και το προτεινόμενο σχέδιο του προς ανέγερση γλυπτού , ύψους 2,1 μ. Πρόκειται για απεικόνιση του Σατανά υπό τη μορφή του Baphomet. 

Τουρκία: Το «τέλος» ενός… «γίγαντα»

του Κίμωνα Γεωργακάκη
Οι δύο ιδεολογικοπολιτικοί δρόμοι της Άγκυρας, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβληθεί στους διάφορους εθνοτικούς πληθυσμούς που απαρτίζουν το σημερινό κρατικό μόρφωμα που ονομάζεται «Τουρκία», ήταν1. ο εσωστρεφής εθνικισμός-τουρκισμός κοσμικού χαρακτήρα (επιβολή τουρκικής ταυτότητας  στους πολίτες) και 2. ο εξωστρεφής νέο-οθωμανισμός(ένωση πληθυσμών εντός αλλά και εκτός συνόρων με σημαία το Ισλάμ και την Τουρκία προστάτιδα δύναμη – αναβίωση οθωμανικής αυτοκρατορίας).

Ποιο ΜΥΣΤΙΚΟ θέλουν να μάθουν οι Τούρκοι ;;;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
"Σε ένα σοβαρό κράτος χάρτες όπως της Εικ.1, αναρτώνται από το Υπουργείο Εξωτερικών και διδάσκονται στα παιδιά στο Δημοτικό, γιατί δεν εννοείται πολίτης να μη γνωρίζει τα σύνορα της χώρας του και η ΑΟΖ αποτελεί σύνορο, το οποίο πρέπει να διαφυλάσσεται, να ελέγχεται και να προστατεύεται συνεχώς."  infognomonpolitics.blogspot.gr

Το ποδαρικό για το 2014 μας το έκαναν οι γείτονες στα νερά της Κύπρου. Ας τους “ευχηθούμε” να τους πάει “καλά η χρονιά”!! και σύμφωνα με το “αίμα που χύθηκε” στην Μ. Ασία, Κύπρο, Συρία κ.α…

Σύναξις του αγίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου - 7 Ιανουαρίου

Από πολύ παλιά έχει καθορισθεί να εορτάζουμε κατά την επομένη ημέρα των Αγίων Θεοφανείων την Σύναξη του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού,  για το λόγο ότι αξιώθηκε να βαπτίσει τον Ιησού Χριστό. Ο Τίμιος Πρόδρομος υπήρξε ο Όρθρος που ανήγγειλε τον ερχομό της ημέρας του Κυρίου. Ο Όρθρος που προηγήθηκε της Ανατολής του Ηλίου της δικαιοσύνης. Έτσι τον ονομάζει ένας ύμνος των Θεοφανείων.

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω , ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου».
Ομιλεί το στόμα του Ασκητού. Ο χαρισματικός άνθρωπος που αναδείχθηκε «μείζων εν γεννητοίς γυναικών». Ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος κηρύσσει προδρομικά μέσα στην έρημο το μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού.