“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Απίστευτα καραγκιοζιλίκια...άλλαξαν τις δηλώσεις Νταβούτογλου…

Είχαμε ανεβάσει νωρίτερα το άρθρο :Γκάφα ολκής του κ. Μειμαράκη και ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο από Νταβούτογλου.. Σας θυμίζουμε την ιστορία: Ο πρόεδρος της βουλής έδωσε στον Νταβούτογλου ένα αναμνηστικό δώρο αντίγραφο μικρού κυκλαδίτικου καραβιού  και δήλωσε "Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και πάλι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και σας προσφέρω ένα αναμνηστικό δώρο που απεικονίζει ένα καράβι που μπορεί να κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο μας".  Άρπαξε την ευκαιρία ο τούρκος ΥΠΕΞ και του απάντησε: "Σας ευχαριστώ και για το δώρο σας που έχει συμβολικό νόημα. Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο". Μετά την κατακραυγή για την απίστευτη δήλωση του Νταβούτογλου... ο κ. Μειμαράκης κατέβασε την πρώτη ανακοίνωση, την άλλαξε και ανέβασε καινούργια στην ιστοσελίδα της βουλής ως εξής: "Σας ευχαριστώ και για το δώρο σας που έχει συμβολικό νόημα. Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και φιλίας , να είναι ανοικτό σε κάθε είδους συνεργασία." Εξαφάνισαν δηλαδή  το: "να είναι πάντοτε ελεύθερο" Δείτε το πριν και το μετά.. 

Παΐσιος: Όταν ακούσετε στην τηλεόραση να γίνεται λόγος για τα 12 ν.μ. να ετοιμάζεσθε !!!

Κάποτε, είχα πάει στον Γέροντα με ένα φίλο μου κι εκεί συναντήσαμε μια παρέα από πέντε παιδιά. Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία . «Γέροντα», του λέω « απ’ την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;». Μου απαντά: «Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπούν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι». Μετά ρωτάω: «Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;» «Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί”.

Ο Βενιζέλος θυμήθηκε ότι ο Παπ μπορεί να πείραξε την λίστα, μόλις ο Πεπονής ζήτησε την αυθεντική

Τη δική του απάντηση στην «ύποπτη» διαδρομή της «λίστας Λαγκάρντ» δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μίαμόλις μέρα αφού ο Πεπονής ζήτησε από το Στουρνάρα να βρει από τους Γάλλους την αρχική λίστα. Τυχαίο;.... Ειδικότερα, κατά την αρχική του μακροσκελή τοποθέτηση, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι το υλικό είναι παράνομο, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό, ενώ επισήμανε ότι η «εκ του πλαγίου εκμετάλλευσή του θα δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας με τη Γαλλία, αλλά και την Ελβετία, με την οποία επιχειρούμε να συνάψουμε διμερή συμφωνία για τη φορολογία καταθέσεων».

Το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου

Ήρθαν τα μαντάτα: Σύμφωνα με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου - χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών... Η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000. Το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που βρήκε ότι το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου, στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. 

Πόσο χαμηλά θα φτάσουμε… Χωρίς δουλειά ένας στους τέσσερις Έλληνες!

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η Ελλάδα, με την ανεργία να έχει σκαρφαλώσει πλέον στο 25,1% για τον Ιούλιο του 2012, από 17,8% που ήταν τον Ιούλιο του 2011 και 24,8% τον Ιούνιο του 2012! Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (αύξηση 42,8%) και κατά 23.255 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 1,9%) και διαμορφώθηκαν στα 1.261.604 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 329.086 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (μείωση 8,0%) και αυξήθηκαν κατά 5.364 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 0,1%), ανερχόμενοι σε 3.763.142 άτομα.

H Ρωσία ζητά εξηγήσεις από την Άγκυρα για το επεισόδιο με το αεροσκάφος

Αναβολή της επίσκεψης Πούτιν
Εξηγήσεις ζητάει η Ρωσία από τις Τουρκικές αρχές για τη χθεσινή αναγκαστική προσγείωση και τον έλεγχο συριακού πολιτικού αεροσκάφους που είχε απογειωθεί από τη Μόσχα, επειδή θεωρήθηκε ύποπτο για μεταφορά στρατιωτικού υλικού. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 35 επιβάτες, συνοδεύτηκε από F4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της Άγκυρας για να υποβληθεί σε έλεγχο.

Προετοιμάζουν “casus belli” και για ΑΟΖ! – Νταβούτογλου: "Όχι σε μονομερή ανακήρυξη"

Απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την ανακήρυξη ΑΟΖ εκ μέρους της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς πως εάν δεν λύσουμε το πρόβλημα των χωρικών υδάτων –που για την Ελλάδα δεν υφίσταται ως τέτοιο- και αυτό της υφαλοκρηπίδας- μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε ανακήρυξή της. Τα παραπάνω υποστήριξε σε Έλληνες δημοσιογράφους  ο Τούρκος υπουργός εμμένοντας ταυτόχρονα στις θέσεις της Άγκυρας για το Καστελόριζο το οποίο δεν υπολογίζει ως μέρος του Αιγαίου αλλά της Μεσογείου. 
Μάλιστα ο Α. Νταβούτογλου ήταν ιδιαίτερα σαφής σε ότι αφορά την ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ λέγοντας πως αυτή «δεν μπορεί να γίνει δεκτή σε καμία περίπτωση» προλειαίνοντας έτσι το έδαφος ακόμη και για νομοθετική ρύθμιση ως «αιτία πολέμου» στην τουρκική Βουλή ανάλογη των 12 ν.μ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η τρόικα ζητά εκκένωση των νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους

Θέμα από το πουθενά για τα μικρά νησιά !!!
Του Ηλία Μπέλλου 
Θέμα από το πουθενά δημιουργήθηκε μετά την πληροφορία ότι η τρόικα πρότεινε την εκκένωση νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους. Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του διέψευσε την εν λόγω πληροφορία, υπογραμμίζοντας ότι: Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας. Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα". Την ίδια στιγμή, στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δηλώνει ότι μέλος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας που επισκέφτηκε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεργασία που είχε με Έλληνες υπηρεσιακούς παράγοντες έθεσε ζήτημα εκκένωσης ελληνικών νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους.

Πεπόνης προς Στουρνάρα: «Ζήτα ξανά το cd από τη Λαγκάρντ»

Νέα διάσταση στην υπόθεση με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, που περιλαμβάνει τα ονόματα 1.991 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία, δίνει έγγραφο-«βόμβα» των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι δύο εισαγγελείς που διερευνούν την διαδρομή της επίμαχης λίστας και τους λόγους για τους οποίους αυτή παρέμεινε αναξιοποίητη επί δυο χρόνια, ζητούν από τον κ. Στουρνάρα να ζητήσει ξανά από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών το CD που είχε παραδώσει, το 2010, στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ρωσία προς ΗΠΑ: "Όχι ανανέωση στη συμφωνία αφοπλισμού του 1991". Άλλαξαν τα πράγματα

Η Ρωσία επισήμανε στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν επιθυμεί την παράταση του προγράμματος αφοπλισμού Ναν-Λούγκαρ (Nunn-Lugar) του 1991, το οποίο αποσκοπεί κυρίως στο να εξασφαλιστεί η καταστροφή των πυρηνικών και χημικών όπλων, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. "Η αμερικανική πλευρά γνωρίζει ότι δεν θέλουμε νέα ανανέωση" μετά την εκπνοή του υφιστάμενου προγράμματος τον Μάιο του 2013, δήλωσε ο Ριάμπκοφ τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει "αλλάξει" στη Ρωσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Bloomberg:Η Ελλάδα θα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού της Ευρώπης

Η χώρα μας θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Φινλανδία και να γίνει ως το 2016 η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, γίνονται κινήσεις ώστε να «ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μια δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εξόρυξη χρυσού αρχίζει να «πατάει γκάζι» χάρη στο επονομαζόμενο πρόγραμμα fast-track εγκρίσεων έργων. Η Eldorado Gold Corp και η Glory Resources Ltd αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερου παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016. Η καναδέζικη και η αυστραλιανή εταιρεία δήλωσαν πως τα projects τους θα προσθέσουν περίπου 425.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (τιμή spot 5ης Οκτωβρίου), στις 16.000 ουγκιές που παρήγαγε η χώρα το 2011.

Θαυματουργός και Ιαματική η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Είναι γνωστό το δέος που προκαλεί στους Τούρκους η αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό σύμβολο της ελληνικής ορθοδοξίας που δεσπόζει στην βασιλίδα των πόλεων.  Τα τελευταία χρόνια το δέος αυτό έχει πάρει  εξαιρετικές διαστάσεις, καθώς όλο και περισσότερα άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία από το μεγάλο αυτό μνημείο, με την πρωτοβουλία των ίδιων των Τούρκων μουσουλμάνων, βγαίνουν στην επιφάνεια αποκαλύπτοντας για πολλούς άγνωστες και  χαρισματικές ιδιότητες του ναού.  

ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικό κτύπημα δύο ωρών μέσα στον Οκτώβριο στο Ιράν ετοιμάζει ο Obama

Μια ημέρα μετά τη σκληρή επίθεση του ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου Mitt Romney πως ο Barack Obama δεν έχει κανένα σχέδιο για το Ιράν, δημοσίευμα σε αμερικανικό περιοδικό που επικαλείται διαρροές από «ανώνυμη πηγή» αναφέρει πως η διοίκηση Obama ενδεχομένως έχει σχέδιο επίθεσης στο Ιράν και μάλιστα αυτό ίσως εκδηλωθεί και μέσα στον Οκτώβριο. Το κτύπημα «έκπληξη» στο Ιράν, από ΗΠΑ και Ισραήλ με σκοπό να παραλύσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αποκαλύπτει το περιοδικό Foreign Policy σε άρθρο που υπογράφει ο  David Rothkopf  και πρώην στέλεχος στην αμερικανική κυβέρνηση επί προεδρίας Bill Clinton.

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιο Όρος (video)

Φωτογραφικό οδοιπορικό στον Άθωνα (2008-2009 και 2011), το Περιβόλι της Παναγιάς και δη, στις περισσότερες Μονές ως και σε Σκήτες , Καλύβες και Κελλία του Αγίου Όρους. Χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες του Αντωνίου Σουέρεφ, ως επίσης, από το βιβλίο του αειμνήστου Ιωάννου Χατζηφώτη: "Οι Θησαυροί του Αγίου Όρους", την συλλογή του Παύλου Μυλωνά : "ATHOS" και τινές, εκ των δημοσιευμένων στο διαδίκτυο. 

Αποκάλυψη: Το μασονικό δαχτυλίδι του Ομπάμα!

Henry Makow / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Το παρακάτω είναι μεταφρασμένο από τα ισπανικά, από τις 19 Ιουλίου 2010, από την ιστοσελίδα Xfiles. Φαίνεται σαφώς ότι ο Ομπάμα ήταν μέρος της μασονικής συνωμοσίας από νεαρή ηλικία, και δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού. Η φωτογραφία με τα χέρια του Ομπάμα*, η οποία δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Newsweek, στις 24 Μαΐου 2008, αποκάλυψε ένα μασονικό έμβλημα στο δαχτυλίδι που φορούσε στο δεξί του χέρι.

Δὲν εἶμαι τεκμήριο, εἶμαι τὸ τρίτο παιδί !!!

Ὅλη ἡ ἀλήθεια σὲ μία φωτογραφία... Τὰ παιδιὰ δὲν εἶναι τεκμήρια οὔτε ξεροὶ ἀριθμοὶ ἀλλὰ ἀθῶες ψυχές. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πὼς ἡ ἐπίσημη πολιτεία ἔχει ξεκινήσει ἕναν πόλεμο κατὰ τῆς ἑλληνικῆς οἰκογένειας. Δὲν ἐξηγοῦνται διαφορετικὰ τὰ ἐξοντωτικὰ μέτρα ποὺ θὰ ψηφιστοῦν τὸ ἀμέσως προσεχὲς διάστημα. Ὑλοποιοῦν ἕνα σχέδιο ποὺ θέλει τὴν Ἑλλάδα χωρὶς νέα παιδιὰ καὶ ἄρα χωρὶς μέλλον. Ἀντὶ στὴν περίοδο τῆς κρίσης νὰ ἐνισχύουν καὶ νὰ πριμοδοτοῦν τὴν πολυμελῆ οἰκογένεια, κάνουν ἀκριβῶς τὸ ἀντίστροφο. Φτάσαμε πλέον σὲ ἐποχὴ ποῦ ἐκ τῶν πραγμάτων ἀποδεικνύεται ὅτι τὸ ἑλληνικὸ(;) κράτος εἶναι ἐναντίον τοῦ ἑλληνικοῦ ἔθνους. Ἡ φωτογραφία ποὺ ἀκολουθεῖ δὲν εἶναι ἁπλὰ ὄμορφη καλλιτεχνικὰ ἀλλὰ ἀποτυπώνει μιά σκληρὴ πραγματικότητα μὲ τὸν πιὸ ρεαλιστικὸ τρόπο. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ....

Γιατί εγκλωβίζονται με μνημόνια οι χώρες που διαθέτουν υδρογονάνθρακες ;;;;

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του defencenet
Υδρογονάνθρακες και στην Ιρλανδία, που ... έχει μνημόνιο; Δεν το πιστεύουμε !!!
Ελλάδα σε μνημόνιο με 600 δις δολ. υδρογονάνθρακες Νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το Reuters. Έχουν ξεκινήσει έρευνες συνολικά σε τρεις περιοχές της χώρας. Κύπρος μπαίνει σε μνημόνιο με γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 και συνεχίζουν και για άλλες. Όμως, και στην Ιρλανδία έχει υδρογονάνθρακες; Ιρλανδο-βρετανική εταιρία εκτιμά ότι το κοίτασμα περίπου 50χλμ από τις ακτές του Κορκ, μπορεί να κρύβει έως και 280 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.
Να θυμίσουμε ότι και η Ιρλανδία βρίσκεται μέσα σε ....μνημόνιο. defencenet