“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Οι καλλιέργειες που αφήσαμε να χαθούν

Δραστική επίδραση στη δομή της αγροτικής οικονομίας της χώρας είχαν οι τρεις δεκαετίες εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Οι αγρότες στράφηκαν σαφώς προς τα επιδοτούμενα προϊόντα εγκαταλείποντας ακόμα και παραδοσιακές ελληνικές καλλιέργειες όπως τα όσπρια ή τα κτηνοτροφικά φυτά, με αποτέλεσμα οι διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού να καλυφθούν με μεγάλη αύξηση των εισαγωγών.
Χαρακτηριστικά, στη Θεσσαλία ξεριζώθηκαν πολλές εκτάσεις με αμυγδαλιές προκειμένου να φυτευτεί βαμβάκι, το βασικό προϊόν του οποίου η καλλιέργεια αυξήθηκε δραματικά μετά το 1981 λόγω φυσικά της μεγάλης επιδότησης που έφτανε τρεις φορές πάνω από την εμπορική τιμή του προϊόντος.

Ανασφάλιστη μητέρα στη Μυτιλήνη, «έσβησε» επειδή δεν είχε λεφτά ν΄ αγοράσει φάρμακα

Ραγίζει καρδιές η ιστορία μιας 40χρονης μητέρας από τη Μυτιλήνη, η οποία έσβησε, επειδή ήταν ανασφάλιστη και δεν είχε λεφτά ν΄ αγοράσει φάρμακα.
Η 40χρονη γυναίκα και μητέρα δυο παιδιών, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υπέρταση, αλλά η κατάλληλη αγωγή ήταν πολύ ακριβή για την τσέπη της, με αποτέλεσμα να μην την λαμβάνει.

Η Σκιά του ΆΘΩ. Μια σπάνια φωτογραφία

Η φωτογραφία αριστερά, είναι κλασσική φωτογραφία της σκιάς του Άθω, βγαλμένη από την κορυφή του βουνού........Στο βιβλίο του  ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (1903) ο Γεράσιμος Σμυρνάκης την περιγράφει ως εξής: 

“Ζωντάνεψε η εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ μπροστά μου!”

Ένα άλλο θαυμαστό περιστατικό, που δείχνει πόσο ζωντανή είναι παρουσία του Αρχαγγέλου  Μιχαήλ, είναι και το ακόλουθο:
Ένα ανδρόγυνο προχωρημένης ηλικίας από την Θεσσαλονίκη, στολισμένο με ευλάβεια και θεοσέβεια, ήρθαν και προσκύνησαν τον Ιούλιο του 2008 την Παναγία μας. Στην μετέπειτα συζήτηση ο ηλικιωμένος κύριος είπε τα εξής εντυπωσιακά.
“Ένα καλοκαίρι εγώ πήγα κοντά σ’ έναν Γέροντα που ασκείται σ’ ένα μοναστήρι της Μυτιλήνης και μ’ έμαθε να προσεύχομαι. Μ’ έμαθε όλες τις προσευχές και επειδή του είπα πως θα πάω να προσκυνήσω και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στο Μανταμάδο, μ’ έβαλε και έμαθα το απολυτίκιό του, “Όπου επισκιάσει η Χάρις σου, Αρχάγγελε…”

Η κυβέρνηση έχει σωθεί ή πρόκειται να αποσωληνωθεί;

Τις τελευταίες ημέρες μπερδευτήκαμε, ζαλιστήκαμε, σιχαθήκαμε…

 5 Απριλίου 2014
“Η Ελλάδα έχει σωθεί” δηλώνει αναλυτής της Pimco. “Χρυσός” το ελληνικό χρέος γράφει η "Telegraaf" Λίγο ντροπή  βρε παιδιά τουλάχιστον χρειάζεται!!
Λένε χρυσάφι οι τοκογλύφοι το χρέος “που δημιούργησαν” και εμείς χαιρόμαστε “επί τη διασώσει μας” !!!