“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γιούνκερ: Συστήνει υπομονή (στους ευρωπαίους) – υπόσχεται χαλάρωση (στους Έλληνες)

«Να μην κουνούν το δάχτυλο στους Έλληνες, αλλά να τους αφήσουν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν» συνέστησε στους Ευρωπαίους ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ .Εάν η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για το σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να της τον δώσουμε», ανέφερε. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου  Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν «είναι λύση» αλλά υπογράμμισε πως οι Έλληνες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους. «Δεν μπορούμε να επέμβουμε στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών κομμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του και στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

"Προβολή ισχύος" από Αθήνα σε Άγκυρα με σαφές μήνυμα: "οι ΕΔ είναι εδώ και χωρίς κυβέρνηση"

“Προβολή ισχύος” που θα αποτελεί μήνυμα ότι η οικονομική κρίση δεν έχει “μπλοκάρει” ούτε στο ελάχιστο την επιχειρησιακή ικανότητα και λειτουργία των ΕΔ θα επιχειρήσει σύντομα η Αθήνα. Η πολιτική αβεβαιότητα σε συνδυασμό με περίεργες τουρκικές κινήσεις προκαλούν ένα ανησυχητικό μίγμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Η Άγκυρα στρατιωτικά δεν έχει αλλάξει σε τίποτα τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο,προσπαθώντας να έχει διαρκώς σε κατάσταση ετοιμότητας την ελληνική ΠΑ και προκαλώντας οικονομική αιμορραγία που αυτή τη περίοδο έχει τη σημασία της. Από την άλλη δεν κρύβει τις προθέσεις της. Η κίνηση έκδοσης αδειών για έρευνες σε Ρόδο και Καστελόριζο, χαρακτηρίζεται άκρως προκλητική από το ΥΠΕΞ. Μέχρι πρόσφατα η Αθήνα είχε επιλέξει να διατηρεί χαμηλούς τόνους στις τουρκικές προκλήσεις. Στην τελευταία “βόλτα” τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο, παρατηρήθηκε μια διαφοροποίηση προς το σκληρότερο, με μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 να την έχουν υπό συνεχή παρακολούθηση. Φαίνεται ότι δεν ήταν τυχαίο.

Τον κοιτάμε τον Τούρκο στα μάτια : Πλήρης η ετοιμότητα ...Ο Στρατός είναι εδώ !

Μήνυμα ότι εμείς είμαστε εδώ και φυλάμε Θερμοπύλες  ! Απο πληροφορίες που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση υπάρχει πλήρης η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων! Τον κοιτάμε τον Τούρκο στα μάτια δήλωσε ανώτατος επιτελής του ΓΕΕΘΑ ! ...Όταν τον ρωτήσαμε για την άσκηση των Τούρκων  (Λευκή Θύελα και ΝΗΣΙ ) Ο στόλος  είναι έξω και σε ετοιμότητα για όλα  ,ο Στρατός  έτοιμος για τις θέσεις διασποράς και οι Πιλότοι  μας στα κτίρια ετοιμότητος!! Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις  και αυτές τις ώρες παρακολουθούμε άγρυπνα τον Τούρκο που ασκείται στα παράλια της Μικράς Ασίας με την κωδικά ονομασία ΝΗΣΙ τυχαίο ; ¨οχι βέβαια ! Να υπενθυμίσουμε βέβαια την άσκηση ανακατάληψης  βραχονησίδας που έγινε πριν από λίγο καιρό και να απέσπασε τα εύσημα ακόμη και των... Κινέζων !
Βετεράνος!

trikalagr

Απίστευτη πρόκληση από το αμερικάνικο CNN σε βάρος της Ελλάδας!

«Γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;», είναι ο τίτλος άρθρου του CNN στην ιστοσελίδα του. «Η Ελλάδα μπορεί να μας έδωσε τη λέξη δημοκρατία και πολλές από τις αρχές στις οποίες βασίζεται η κοινωνία μας. Όμως, τώρα είναι «ο άρρωστος της Ευρώπης» και πολλοί κάτοικοι άλλων ευρωπαϊκών δημοκρατιών αναρωτιούνται κατά πόσο αξίζει να τη σώσουν δίνοντας πολλά ακόμα δισεκατομμύρια από τα χρήματά τους. Χονδρικά, το επιχείρημά τους είναι το εξής: Και τι έγινε αν η Ελλάδα αποχωρήσει ατιμωμένη από την ευρωζώνη;», γράφει η εναρκτήρια παράγραφος του κειμένου, για να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά σχετικά με το θέμα του άρθρου και κυρίως, με τη συνέχειά του. Μιλά για μια Ελλάδα που δεν διαθέτει πετρέλαιο, βασίζεται στον τουρισμό και τη γεωργία, παράγει το 5% της οικονομικής δύναμης της ΕΕ και η στρατηγική της θέση δεν είναι τόσο σημαντική όσο θεωρούνταν παλαιότερα.

Παγκόσμιο το Ενδιαφέρον για την Κυπριακή ΑΟΖ – Ενεργειακοί Κολοσσοί Υπέβαλαν Προτάσεις

Στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου έγινε η επίσημη τελετή λήξης υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των αδειών αναζήτησης, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων στα 12 οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Καταβλήθηκαν τα δικαιώματα για 15 αιτήσεις από 5 εταιρείες και 10 κοινοπραξίες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν οικόπεδα για τα οποία υποβλήθηκαν πέραν της μιας αίτησης ή κάποιες εταιρείες που έχουν ενδιαφερθεί για πέραν του ενός οικοπέδου. Όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ, προτάσεις υπέβαλαν τελικά ηχηρά ονόματα για τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ από χώρες όπως Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Λίβανος, Ισραήλ, Κορέα, Μαλαισία, Κύπρος, Νορβηγία, Γαλλία, Ολλανδία, με εταιρείες ή κοινοπραξίες όπως η Total, ΑTP, Novatek, Petrogaz κ.ά.

Ρώσοι και Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη...


Ειρωνεία της τύχης, Ρώσοι και Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη... Δεν μπορεί να μην πάει το μυαλό μας στις προφητείες. Οι δύο μελλοντικοί κατακτητές της Κωνσταντινούπολης στο μεγάλο τελικό.

EXTRA 3 γκάλοπ στην Αττική !!!

Νέο γκάλοπ του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA 3,στην Αττική που παρουσίασε πριν από λίγο ο Άκης Παυλόπουλος, δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 28,9%. Δεύτερη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 12,5%, τρίτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 11,6% το ΠΑΣΟΚ τέταρτο με 7,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,2%, 5,3% η Χρυσή Αυγή , 5% η ΔΗΜΑΡ,3,2% ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, 3,1% οι Οικολόγοι πράσινοι, 2,7% το ΛΑΟΣ , 2,3% η ΔΡΑΣΗ και 1,1% η ΔΗΣΥ

ΣΟΚ: Έρχονται μαγνητικές καταιγίδες σε λίγες ημέρες

Ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες που μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες αναταραχές στον πλανήτη έρχονται σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε  το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής της Ρωσικής Υπηρεσίας Υδρομετεωρολογίας. Η εξήγηση είναι ότι η  γιγάντια ενεργή ζώνη, που σχηματίστηκε στον Ήλιο πριν μερικές εβδομάδες, τις επόμενες ημέρες θα ευθυγραμμιστεί με τη Γη, πράγμα, που όπως λένε οι ειδικοί, μπορεί να προκαλέσει ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες στον πλανήτη μας. Οι μαγνητικές καταιγίδες στη Γη αρχίζουν, όταν στη μαγνητική σφαίρα του πλανήτη «χτυπούν» οι δέσμες πλάσματος, που εκτοξεύονται από τον Ήλιο. Τα φορτισμένα σωματίδια προκαλούν γεωμαγνητικές διαταραχές και αν αποκτήσουν μεγάλη δύναμη, αυτό μπορεί να προκαλέσει διακοπές στους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, διακυμάνσεις στις ραδιοεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκττα! Όλα τα είχαμε ήρθαν και οι μαγνητικές καταιγίδες !

prionokordela

Μήπως είδε κανείς τον ... καπετάνιο;

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός, τα αποτελέσματα αιφνιδίασαν ακόμη και τον πιο έμπειρο μελετητή-γνώστη εκλογικών αναμετρήσεων, αφού πέραν της πτώσης του δικομματισμού (που λίγο-πολύ όλοι περίμεναν), όμως ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρα των επιτελείων τους δεν περίμεναν να δουν, αυτόν τον καταποντισμό στην κλίμακα ποσόστωσης. Μετά την επισημοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, σβήνει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, τρεμοπαίζει η δάδα της ΝΔ, αφού τα ποσοστά που συγκέντρωσαν, αποτελούν το ναδίρ της καταστροφικής πορείας τους, μέχρι σήμερα τουλάχιστον.  Αναφέρω την επισήμανση, μέχρι σήμερα, καθόσον εκτιμώ ότι οι εξελίξεις, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, θα είναι ραγδαίες και συνταρακτικές στην ραχοκοκαλιά των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων και στην μετέπειτα ομαλή λειτουργία τους. Οι φωνές διαμαρτυρίας πληθαίνουν, ένθεν και ένθεν, φωνές που έχουν να κάνουν με τους αυλοκόλακες των δύο αρχηγών.

Αν μας βγάλουν από το ευρώ μπαίνουν στην... κόλασή τους - Τι λένε οι αριθμοί

Οι απειλές εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι πρακτικά κενές περιεχομένου. Οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο τρομακτικές που ολόκληρος ο πλανήτης θα έκανε για να συνέλθει αρκετά χρόνια. Κατ'αρχήν μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσαν άμεσα μαζική απόσυρση καταθέσεων, τουλάχιστον από Πορτογαλία και Ισπανία, ίσως και από Ιταλία, κάτι που θα σήμαινε ταυτόχρονη χρεοκοπία, ενώ θα γκρέμιζαν τις αγορές ομολόγων και τη διατραπεζική αγορά στην Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το ευρώ…Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα τρομακτικό ευρωπαϊκό αλλά και ευρύτερα διεθνές "ντόμινο χρεοκοπιών". Τα ακόλουθα νούμερα που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr, "ζαλίζουν":

"Μέρκελ-Ολάντ έχουν ένα μήνα για έξοδο της Ελλάδας"!

Ο Αχιλλέας πληγωμένος στο μοναδικό τρωτό σημείο του σώματός του, την πτέρνα του, αλλά γονατιστός μπροστά στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο (του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς) στο χέρι, κοσμεί το τελευταίο τεύχος του Economist, σε μια σύνθεση το Jon Berkeley. «Η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης», τιτλοφορείται το τεύχος, που προειδοποιεί ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχουν μόνο ένα μήνα στη διάθεσή τους για να προετοιμάσουν την Ευρώπη και να την προστατεύσουν από τις παρενέργειες της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το γνωστό για τις ευρωσκεπτικιστικές απόψεις του βρετανικό περιοδικό - στο εξώφυλλο του αμέσως προηγούμενου τεύχους του εμφάνιζε τον Ολάντ να βγαίνει από το εκλογικό παραβάν και ρωτούσε τους αναγνώστες του «πόσο επικίνδυνος είναι αλήθεια;» - αναλύει στο κύριο άρθρο του τις αναντιστοιχίες λόγων και προθέσεων των Ευρωπαίων ηγετών (σσ. οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τον όρο «Ευρωπαίοι» όταν αναφέρονται σε όσους βρίσκονται από την απέναντι πλευρά της Μάγχης και όχι για να αυτοχαρακτηριστούν).

OΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΤΕ ΕΠΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO...

Η Γερμανική τηλεόραση έκανε ρεπορτάζ για το πως και με ποιον τρόπο "βοηθά" η χώρα τους την Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτουν η Γερμανία επωφελείται απο την κρίση του ευρώ, ενώ η βοήθεια μαμούθ που υποτίθεται μας δίνουν είναι...ψίχουλα!!  Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ του Γερμανικού καναλιού ARD, το οποίο απογυμνώνει την ψυχρή πραγματικότητα και εκθέτει τόσο τον ελληνα Πρωθυπουργό κ.Παπαδήμο όσο και τον ίδιο τον κ.Βενιζέλο, που επιμένουν να κρύβουν από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια!