“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΚΑΙ… ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μεγάλη λύπη βλέπουμε πως τις άγιες αυτές μέρες όπου η νεοταξική λαίλαπα επιβάλει εορταστικές εκδηλώσεις που απέχουν παρασάγγες από το πνεύμα του Θειου μηνύματος της γέννησης του Σωτήρα του κόσμου, πολλές μητροπόλεις της Ελλάδας συμμετέχουν σε αυτό το νεοταξικό πανηγύρι με την πλήρη και ολοκληρωτική διαστροφή των Χριστουγέννων, κατά το πρότυπο της Δ. Ευρώπης, η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει απομακρυνθεί από τις θεμελιώδεις αρχές και διδάγματα του Χριστιανισμού.

ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ

Η μητρόπολη τών εορτών πλησίασε, αγαπητοί αδελφοί. Ο Θεός γίνεται τώρα αυτό που ποτέ δεν ήταν -  άνθρωπος -  και έρχεται να μας συναντήσει. Γίνεται άνθρωπος, σε όλα όμοιος με μας, πλή τής αμαρτίας, κατακρίνοντας τήν δική μας αμαρτία στήν δική του αναμάρτητη σάρκα. Γι αυτό η σημερινή ευαγγελική περικοπή αναφέρει τήν κατιούσα απαρίθμηση γενεών από Αβραάμ μέχρι και τού Ιωσήφ τού μνήστορος τής Μαρίας, από τήν οποία γεννήθηκε ο Χριστός. Η απαρίθμηση αυτή περιλαμβάνει ποικίλους ανθρώπους, αμαρτωλούς και ενάρετους, θέλοντας να μας δείξει ότι ο Χριστός έγινε πραγματικός άνθρωπος.

Π. Παυλόπουλος: “Δεν βλέπω τους 180”

«Δεν βλέπω τους 180», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι αυτή η Βουλή θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ… "τότε θα είναι η ώρα που θα έχουμε τα κόλλυβα στο ζωνάρι μας;"

Φώτο  από defencenet.gr
Και εκεί που κάποιοι ετοιμάζουν να φάνε ¨κόλλυβα¨ από τα 40 (έτη) της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, έρχεται ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού να ταράξει τα νερά του Αιγαίου και της Κύπρου. Μεγάλοι θαλασσόλυκοι βρε παιδί μου αυτοί οι Τούρκοι...