“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

N.Farage: Η Ελλάδα δεν είναι θυγατρική εταιρεία .... (video)

Ο γνωστός ευρωσκεπτικιστής Βρετανός ευρωβουλευτής N.Farage έχει πάρει πολλές φορές τον λόγο στο Ευρωκοινοβούλιο και όχι μόνο, για να υπερασπιστεί την Ελλάδα και να επιτεθεί στους επικεφαλείς της Ε.Ε. Η φράση του, «η Ελλάδα δεν είναι θυγατρική εταιρεία, αλλά χώρα και Έθνος με ανθρώπους και αισθήματα» είχε ειπωθεί σε λόγο του προς το Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Φλεβάρη. Για όσους δεν τον έχουν παρακολουθήσει από τότε ή θέλουν να θυμηθούν τι είχε ειπωθεί …παρακολουθείστε τα video που ακολουθούν…


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;;;

Όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν πίσω από ταμπέλες Ορθοδοξίας οι θεωρητικοί της Χ.Α δεν μπορούν να αποκρύψουν τα χαμόγελά τους προς τις πραγματικές τους αγάπες. Προς τον Απόλλων, προς την Ηώ και τον Υπερίωνα. Οι Υπερβόριοι αδελφοί τους στη Ναζιστική Γερμανία είχαν προσπαθήσει να προσαρμόσουν τον Χριστιανισμό στα πλαίσια της ιδεολογίας χωρίς τελικά να το καταφέρουν.  Εδώ θα επιχειρήσουν το ίδιο;
egolpio.wordpress.com

Μαδάνε πάλι τη μαργαρίτα για την Ελλάδα και το Ευρώ !!!

Συνεχίζονται οι αντικρουόμενες προβλέψεις και εκτιμήσεις αναλυτών και διαχειριστών για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Με κορυφαίους αναλυτές να "ποντάρουν" στην παραμονή μας στην ευρωζώνη, όπως ο κύριος Jim O’Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, ο οποίος, από το βήμα του ετήσιου οικονομικού συνεδρίου (Society of Business Economists conference) στο Λονδίνο, τόνισε πως στην παρούσα φάση μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν μοιάζει πιθανή. Σχολίασε πως ο ίδιος και μια οριακή πλειοψηφία επιφανών αναλυτών  και μεγαλοεπενδυτών, πελατών της Goldman Sachs, εκτιμούν πως η χώρα μας θα παραμείνει στο ευρώ. Και τονίζει, απαντώντας σε εκείνους που θεωρούν πως μια ελληνική έξοδος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, πως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πόσο διαχειρίσιμες θα είναι οι επιπτώσεις μιας διάσπασης της Ευρωζώνης. 

Έρχεται η Μεγάλη Ώρα της Ρωμιοσύνης !!!


Σημαίνει ο Θεός, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,
Σημαίνει κι η αγιά Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,
Με τετρακόσια σήμαντρα κι εξηνταδυό καμπάνες,
Κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.
Ψάλλει ζερβά ο Βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης,
Κι απ' την πολλή την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες.
Να μπούνε στο χερουβικό και να βγει ο Βασιλέας,
Φωνή τους ήρθε εξ' ουρανού κι απ'αρχαγγέλου στόμα.
«Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τ'άγια,
παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις κεριά σβηστείτε,
γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει.
Μόν'στείλτε λόγο στη Φραγκιά, να ρτούνε τρία καράβια
Το να να πάρει το Σταυρό και τ'άλλο το Βαγγέλιο,
Το τρίτο,το καλύτερο,την ΄Αγια Τράπεζά μας,
Μη μας την πάρουν τα σκυλιά και μας τη μαγαρίσουν».
Η Δέσποινα ταράχτηκε ,κι εδάκρυσαν οι εικόνες.
«ΣΩΠΑΣΕ ΚΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΛΥΔΑΚΡΥΖΕΙΣ,
ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΑΙ»

Θηβαίος Πολίτης

Ολαντζέλος...!!!


edo-provokatoras

ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ‏

Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκρας, επιβεβαίωσε ότι έγραψε ποίημα για την Ελλάδα… τασσόμενος στο πλευρό της χώρας μας. Ο Γκίντερ Γκρας διάβασε στο κρατικό ραδιόφωνο της Βρέμης, στίχους από το ποίημα δίνοντας ουσιαστικά την απάντησή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία υποστήριξε ότι ο νομπελίστας δεν έγραψε ποτέ αυτό το ποίημα, και στην πραγματικότητα επρόκειτο για φάρσα του περιοδικού Titanic. “Εγώ είμαι ο συντάκτης αυτού του ποιήματος. Το κακόβουλο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει το χαμηλό επίπεδο αυτής της εφημερίδας” είπε ο νομπελίστας. Η εκπρόσωπος του Γκίντερ Γκρας, ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε ότι ο κ. Γκρας απάντησε με τους στίχους του και δεν χρειάζεται να λεχθεί κάτι παραπάνω. Στο ποίημά του ο Γκίντερ Γκρας κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται σκληρά, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το ποίημα του Γκίντερ Γκρας

Λουκάς Παπαδήμος: Ο «μαέστρος» της ορχήστρας του Βερολίνου!!!

του Λάζαρου Ελευθεριάδη.
Πως το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου το 1999, αποτέλεσε την “prova generale” για την μετέπειτα κατάρρευση της Ελληνικής Οικονομίας«Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ολοκληρώσει το 90% του έργου της και τώρα θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι η επόμενη κυβέρνηση είναι αξιόπιστη και ότι μπορεί να ξεκινήσει το έργο της από την πρώτη ημέρα» τόνισε στίς 13/03/2012, ο καθηγητής κ. Γκίκας Χαρδούβελης, οικονομικός σύμβουλος και επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου. Υποστήριξε ότι την τελευταία διετία έχουν γίνει ενέργειες στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας, όμως το πολιτικό σύστημα δεν ήταν αρκετά “ώριμο”, για να προχωρήσει συνολικά στις απαιτούμενες αλλαγές.

«Στις 29 Μαΐου 1453 ένας πολιτισμός σαρώθηκε αμετάκλητα»

Με τη φράση αυτή ο Άγγλος βυζαντινολόγος Στίβεν Ράνσιμαν περιγράφει την κατάληψη της Πόλης από τους Οθωμανούς, τις εκτεταμένες λεηλασίες και την πανηγυρική είσοδο του Μωάμεθ του Πορθητή στην Αγία Σοφία το βράδυ της άλωσης, όπου, «αναβάς επί της Αγίας Τραπέζης», ευχαρίστησε τον Αλλάχ.
Οι αιτίες της πτώσης
Η κατάληψη της Πόλης από τους Μωαμεθανούς ήταν το τραγικό τέλος μιας θλιβερής ιστορίας με ποικίλες διαπλοκές, εντός και εκτός των τειχών. Το ειδεχθές έγκλημα των σταυροφόρων του 1204, η πνευματική παρακμή, τα θρησκευτικά πάθη, οι προσπάθειες επιβολής της Ένωσης των Ορθοδόξων με τους Ρωμαιοκαθολικούς, οι εμφύλιοι σπαραγμοί και η περικύκλωση της Κωνσταντινούπολης από διάφορους εχθρούς ήσαν από τις κυριότερες αιτίες της πτώσης της Βασιλεύουσας. Ιδιαιτέρως δε η αίσθηση της αυτάρκειας και η λήθη των ευεργεσιών του Θεού, δεν επέτρεπαν την αλλαγή της νοοτροπίας, παρόλο που, όπως αναφέρεται σε ιστορικές πηγές, ο Θεός προειδοποιούσε, τόσο με φωτισμένους ανθρώπους, όσο και με διάφορα φυσικά φαινόμενα, για την επερχόμενη καταστροφή.

H ελληνική ομάδα της "σκοτεινής" Λέσχης Bilderberg

H γνωστή ελληνική "ομάδα Bilderberg" αποτελούμενη από τους Γιώργο Δαβίδ, πρόεδρο της Coca Cola, τον Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργό Οικονομικών (κάπου 550 σταυρούς πήρε στις εκλογες στην Περιφέρεια Αττικής), τον Λουκάς Τσούκαλη, πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, τον Α.Παπαχελά, επίσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, κλπ, ετοιμάζεται για την φετινής συνάντηση της κλειστής - κατ'άλλλους "σκοτεινής" - Λέσχης Bilderberg, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου στο Shantilly της πολιτείας Virginia των Η.Π.Α. Στο παρελθόν στις κλειστές συναντήσεις είχαν συμμετάσχει η Ν.Μπακογιάννη, ο Γ.Παπανδρέου, ο Γ.Αλογοσκούφης κλπ. Ποτέ και τίποτα δεν έχει διαρρεύσει για το τι συζητείται μέσα στην Λέσχη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.

Ζούμε σε μια εποχή, που η σύγχυση , η αβεβαιότητα, ο φόβος, πολλές φορές και ο πανικός, η ανασφάλεια για το αύριο και για αυτά που έρχονται , μας οδηγούν σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Στην άγνοια και στον φόβο στηρίζεται το οικοδόμημα των παρανοϊκών ηγετών της πολιτικής και όχι μόνο εξουσίας, που κρατούν (ή νομίζουν πως κρατούν) στα χέρια τους, τις τύχες του κόσμου, πολλά χρόνια τώρα. Και αυτοί είναι οι ΤΕΚΤΟΝΕΣ-ΜΑΣΩΝΟΙ-ΕΒΡΑΙΟΙ ,που με όπλο τους την τρομοκρατία που ασκούν στους λαούς, στοχεύουν στην πλήρη υποταγή τους. Μέσα από το κείμενο που ακολουθεί , ξεσκεπάζουμε τον ρόλο του ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ και του ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ και όσων τους υπηρετούν και με την βαθιά γνώση όλου αυτού του σκοτεινού και σάπιου οικοδομήματος, προετοιμάζουμε τον ελληνικό λαό για αυτά που έρχονται, απευθυνόμενοι στο σύνολο ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι μόνο σε μερικούς, αλλά και σε εκείνους που χωρίς παρωπίδες και στεγανά θα διαβάσουν, θα ακούσουν και θα κρίνουν.
-Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο λίγο παράδοξα και θα απευθυνθώ προς τους ΤΕΚΤΟΝΕΣ πολιτικούς της ΕΛΛΑΔΟΣ:

Η απειλή της γερμανικής αμνησίας

Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή. Ποιος θα περίμενε πως ακόμη κι ο ΒρετανόςπρωθυπουργόςDavid Cameron θα ζητούσε από τις χώρες της ευρωζώνης να βρουν το κουράγιο να συστήσουν μια δημοσιονομική ένωση, με κοινό προϋπολογισμό, κοινή φορολόγηση και συλλογικά εγγυημένα  δημόσια χρέη; Μάλιστα, επιμένει πως ο μόνος τρόπος διάσωσης του ευρώ, είναι η περαιτέρω  πολιτική ενοποίηση! Κι αυτά τα λέει ένας συντηρητικό πρωθυπουργός! Ο ευρωπαϊκός οίκος καίγεται και το Λονδίνο ζητά μια λογική και συνετή επέμβαση της πυροσβεστικής. Δυστυχώς όμως, ο αρχηγός της πυροσβεστικής είναι το Βερολίνο, με την Μέρκελ στο τιμόνι. Το αποτέλεσμα είναι να προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά με… βενζίνη (λιτότητα), και για αυτό, μέσα σε τρία μόλις χρόνια, μια οικονομική κρίση μετατράπηκε σε κρίση επιβίωσης της Ευρώπης.

Καταιγισμός πυρών Καμμένου προς Σαμαρά – Βενιζέλο από τις Κυκλάδες

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις δυτικές Κυκλάδες ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε με φουσκωτό σκάφος, την Κέα, την Κύθνο, την Σέριφο, την Σίφνο, την Κίμωλο, τη Μήλο, και έκλεισε την περιοδεία του το απόγευμα, με επίσκεψη στη Φολέγανδρο. Κατά την περιοδεία του, ο κ.Καμμένος συναντήθηκε με πολίτες, συνομίλησε μαζί τους, εξηγώντας τις θέσεις του κόμματός του, ενώ συνάντησε εκπροσώπους φορέων των νησιών. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ.Καμμένος είπε ότι θα μπορούσε στις 18 Ιουνίου να στηρίξει μια εθνική κυβέρνηση, υπό τον όρο να μην υπάρχουν σε αυτήν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ αναφερόμενος στο «ακριτικό Αιγαίο», είπε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα πέρα από την Ελλάδα των δημοσκοπήσεων, και των διλημμάτων που βάζουν κάποιοι και όπου, όπως είπε, οι πολίτες εκεί «δεν έχουν φάρμακα, ζουν χωρίς συγκοινωνία, και ζητούν από το αθηνοκεντρικό κράτος και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί τους». 

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 28 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ανδρέα, του διά Χριστόν σαλού, ας πούμε λίγα λόγια: Ο βίος του Αγίου Ανδρέου συντάχθηκε από τον πρεσβύτερο Νικηφόρο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, περί τα μέσα του 10ου αιώνος μ.Χ. (956 - 959 μ.Χ.), επί βασιλείας του Κωνσταντίνου Ζ' Πορφυρογέννητου. Ο Άγιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν σαλός, καταγόταν από την Σκυθία και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Λέοντος ΣΤ' του Σοφού (886 - 912 μ.Χ.). Από παιδική ηλικία είχε πουληθεί ως δούλος σε κάποιον πρωτοσπαθάριο και στρατηλάτη της Ανατολής, ονομαζόμενο Θεόγνωστο, άνδρα ενάρετο και ευσεβή, ο οποίος τόσο αγάπησε τον μικρό Ανδρέα, ώστε τον μεταχειρίστηκε ως υιό του, φροντίζοντας για την επιμελή και θεοσεβή μόρφωση αυτού.

Ο Τσίπρας στη Ρωσία

Η ακύρωση του προγράμματος λιτότητας και η προσπάθεια αύξησης των συντάξεων θα είναι τα πρώτα δύο μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti. «To πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα για “σφίξιμο του ζωναριού”. Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί για συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις βάζοντας πρόσθετο φόρο στα πλούτη. Παραλλήλως θα κάνουμε διάλογο στην πανευρωπαϊκή σκηνή, θα τους εξηγήσουμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι κοινό πρόβλημα, χωρίς ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από την κρίση δεν θα βγούμε». ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: