“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

☦Επιδημιολογικό τρελοκομείο; Εμείς θα κάνουμε τεστ στους τουρίστες πριν ανέβουν στα αεροπλάνα για Ελλάδα, ενώ ο τούρκος θα μας στέλνει λοιμώδη περιστατικά.

Ίσως ήρθε η στιγμή να σας αναφέρουμε το παρακάτω περιστατικό. Τέλη Φεβρουαρίου του 2020, όταν ο Ερντογάν διέταξε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, η Ελλάδα είχε παγώσει με αυτό που θα συνέβαινε σε λίγες ώρες κυρίως στον Έβρο. Τότε  δεχτήκαμε μια  έγκυρη πληροφορία από την ΠΟΛΗ.
Ένας γιατρός από εκεί μας ενημέρωνε:
-« οι τούρκοι άνοιξαν τα λοιμοκαθαρτήρια της Κωνσταντινούπολης και βάζουν όλους τους περιπατητικούς και νέους ασθενείς σε πούλμαν, λέγοντας τους (ουσιαστικά ξεγελώντας τους)

☦Άγιος Παΐσιος: “Σήμερα ήρθε η εποχή να διαχωριστούν τα πρόβατα από τα κατσίκια, οι πιστοί από τους απίστους. Αργότερα θα έρθει καιρός που θα δώσουμε εξετάσεις, θα υποστούμε και διωγμούς για την πίστη μας, και τότε θα φανεί το μπακίρι από το χρυσό”

¨
Άγιος Παΐσιος Το μήνυμά του για όλους εμάς...

Από το βιβλίο: ‘‘ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ’’ | Του Ιερομονάχου Ισαάκ
Μερικά χαρακτηριστικά σημεία της διδασκαλίας του Αγίου Παϊσίου τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο βίντεο:

☦ Τά Καλά Δεχούμενα τά Κακά Οὐχί;


Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου κατὰ τὴν Ἀγρυπνία πρὸς τιμὴ τῆς ὁσίας Σοφίας τῆς ἐν Κλεισούρας καὶ τοῦ Δικαίου Ἰώβ, ἡ ὁποία τελέσθηκε στὸ ἱερὸ παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Νικηφόρου τοῦ Λεπροῦ στὴν Περιστερώνα Μόρφου.

☦Θεία Κοινωνία και Covid-19: Κατάθεση ψυχής ενός νοσοκομειακού ιερέα

Του Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδη,
εφημέριου στο παρεκκλήσι του Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος»
Στην επικαιρότητα, λόγω Κορωνoϊού, βρίσκεται συν τοις άλλοις και η Θεία Κοινωνία. Πολλά γράφονται και λέγονται αυτές τις ημέρες. Επιστήμονες και μη λένε την άποψή τους. Ευτυχώς, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποθετήθηκε γρήγορα και θεολογικά επί του θέματος. Θεωρώ καθήκον μου να καταθέσω και εγώ δύο λόγια στην αγάπη σας μέσα από την εμπειρία του νοσοκομειακού ιερέα, που εδώ και δέκα χρόνια διακονώ στο παρεκκλήσι του Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος». Καταρχήν, κατανοώ τις θέσεις όσων φοβούνται, ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας μεταδίδονται ασθένειες. Και τους κατανοώ απολύτως για το λόγο ότι αυτοί δεν πιστεύουν, τους δικαιολογώ διότι η Θεία Κοινωνία είναι θέμα Πίστεως και όχι ζήτημα επιστημονικού πειράματος.

☦Ενα θαυμαστό γεγονός με την Θεία Κοινωνία στην Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας

Αυτό το διάστημα δεν είναι λίγοι αυτοί που προσβάλουν ή έστω προσπαθούν να προσβάλουν τα ιερά και όσια της πίστεώς μας. Μέσα στα όσα λένε αφήνουν να πλανώνται διάφορα γύρω από το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας ή αλλιώς της Θείας Ευχαριστίας.
Δεν είναι όμως λίγες οι μαρτυρίες που είναι καταγεγραμμένες από Αγίους πατέρες που κατά την ώρα της Θείας Ευχαριστίας έβλεπαν αυτό που πραγματικά ισχύει.

☦ Πριν τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ οι Πιστοί και η ΕΛΛΑΔΑ θα δώσουν ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Τά μέτρα τῆς πολιτείας «λίαν ἔφραναν, ὄχι τούς ὀρθοδόξους, ἀλλά τούς κακοδόξους καί κατήσχυναν, ὄχι τούς κακοδόξους, ἀλλά τούς ὀρθοδόξους». «Ὤ τῆς ἀφροσύνης καί τῆς παραφροσύνης»! «Αἰσχρόν ἐστι καί λέγειν» (Ἐφεσ. 5,12)!!! Επεσήμανε κάποιος. Όσες γεωπολιτικές και οικονομικές  εξελίξεις της στιγμής να σας αναφέρουμε, όλες είναι συνέπειες μιας καθημερινότητας που στέγνωσε από ΧΡΙΣΤΟ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όμως το  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ παιανίζει στους Ουρανούς και στα στόματα των ψυχών που μοσχομυρίζουν από τα  άνθη της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

☦ Άφησε με εμπιστοσύνη τον εαυτό σου στα χέρια του Θεού

Οι πειρασμοί παραχωρούνται για να φανερωθούν τα κρυμμένα πάθη, να καταπολεμηθούν κι έτσι να θεραπευθεί η ψυχή. Είναι και αυτοί δείγμα του θείου ελέους.
Γι’ αυτό άφησε με εμπιστοσύνη τον εαυτό σου στα χέρια του Θεού και ζήτησε τη βοήθειά Του, ώστε να σε δυναμώσει στον αγώνα σου.

☦ Να μην έχει κυριαρχία

«Ελευθερία δεν είναι η πολιτική ανεξαρτησία, αλλά το να μην έχει κυριαρχία επάνω μας ο πονηρός»  Άγιος Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ

☦ Συμβουλές πνευματικές για θάρρος και προσευχή

Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος
Ἔχεις ἀκόμη ἀνησυχίες. Πές μου, ἀπὸ ποῦ θὰ μποροῦσαν νὰ προέρχονται; Ὅλα τὰ ἐξωτερικὰ πᾶνε καλά. Ὅλα τὰ ἐσωτερικὰ τὰ ἔχεις ἐπανεξετάσει καὶ τακτοποιήσει. Τὴν ἀπόφασή σου τὴν ἔχεις πάρει. Ἀπὸ ποῦ, λοιπόν, προέρχονται αὐτὲς οἱ ἀνησυχίες; Ὅλες εἶναι ἀπὸ τὸν ἐχθρό. Ὅλες. Ἀπὸ πουθενὰ ἀλλοῦ.