“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Το Γένος ενήστευε, το Γένος εγνώριζε

Ο Ρωμηός επι Τουρκιάς γνωρίζει Τετάρτη και Παρασκευή, ξέρει να κάνει μετάνοιες, λειτουργείται κάθε Κυριακή, προσεύχεται, ευλογεί και ευλογείται, μιλάει στα παιδιά του για Θεό, κάνει τον σταυρό του γεμάτον και ολόκληρον… 
Φαίνεται ότι κάποτε ενήστευες και σήμαινε ότι είσαι Ρωμηός. Αν δε νήστευες Τετάρτη και Παρασκευή, εσήμαινε ότι είσαι Τούρκος. Ετούτο δεν είναι υπερβολή, ήταν ένας τόπος κοινός στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, και τούτο το βλέπουμε ξεκάθαρα στο έργο του Φωτάκου: «Ο Βίος του Παπαφλέσσα». 

Πρωτοφανής επίθεση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά Παυλόπουλου και Τσίπρα - "Αξιοθρήνητη νοοτροπία"

-Η επίθεση των Τούρκων έγινε με αφορμή τις δηλώσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα για τη γενοκτονία των Αρμενίων
-Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά την επίσκεψη του Αρμένιου προέδρου στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες
-Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η αλληλεγγύη Ελλάδας με την Αρμενία είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα
-Χαρακτηρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων μία παράνομη γραμμή της Ιστορίας που η Άγκυρα δεν θα δεχθεί ποτέ

EMAIL - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Θ.Π.: Για να το βγάζουν τώρα σημαίνει πως ο λόγος για τον οποίο το έκρυβαν μάλλον, δεν υφίστανται πλέον. Μήπως ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την δυσπιστία που υπήρχε προς την Ρωσία, αλλά και την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός συμμάχου στην περιοχή -έστω και της Τουρκίας- ενώ τώρα που έχει επιτευχθεί ένα πακέτο συμφωνιών με τους Ρώσους δεν χρειάζονται πια τους παλιούς σύμμαχους; «Καημένη» Τουρκία, τι σε περιμένει….!!!
Στο φως η αμερικανική δυσαρέσκεια για τις τουρκικές προκλήσεις
Ένα email-"βόμβα" έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο οποίο ερωτάται από Αμερικανό δημοσιογράφο για την αμερικανική δυσαρέσκεια για τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και ιδίως στην παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό Αμερικανών υπαλλήλων της εταιρείας Noble Energy.

«Όσιος Αλέξιος ο Άνθρωπος του Θεού – ο Άγιος της Ελληνικής Επανάστασης 1821»

Στο μέσο της Αγίας Τεσσαρακοστής η Εκκλησία μας τιμά, ένα σπάνιο στολίδι στη χωρία των Αγίων της. Αν πραγματικά θέλουμε να γίνουμε άνθρωποι του Θεού, τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να γνωρίσουμε το θαυμαστό βίο, εκείνου που η επίγεια βιωτή του, του εξασφάλισε κατά θεϊκή επιταγή τη θεόκλητη προσωνυμία «Ο Άνθρωπος του Θεού», αφού η Υπεραγία Θεοτόκος και ο ίδιος ο Κύριος με τη φωνή Του τον αποκάλυψε, τον ονόμασε και τον υπέδειξε στον χριστιανικό λαό της Ρώμης.