“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Oμαδική προσευχή στον Άγνωστο Στρατιώτη της Μίζας και της Διαπλοκής

H ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ-ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ
Aπό τον S. Iemens
Γρηγόρης Ψαριανός, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Μπέζος, Αθηνά Δρέττα (η μακελάρισσα μισθών και συντάξεων, πρώην γραμματέας του υπ. Εργασίας), ήταν ανάμεσα στις τιτανοτεράστιες πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες τίμησαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία των 58.

Χαστούκι στον ναζί Νταβούτογλου από τους περήφανους Αρμένιους: Εδώ δεν θα κάνεις βόλτα, θα απολογηθείς για τα εγκλήματα σας!

ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια μεγάλη «κατραπακιά» δέχτηκε ο περίφημος και πασίγνωστος διεθνώς Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, τις παραμονές της επίσκεψης του στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, (πρώτη επίσκεψη Τούρκου υπουργού εξωτερικών στην Αρμενία ), στα πλαίσια της συνάντησης Συνεργασίας των χωρών της Μαύρης Θάλασσας. 

ΜΗΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ...ΑΠΑΤΗΛΑ!

-Όταν βλέπεις άσχημο όνειρο, ποτέ να μην εξετάζεις τι είδες, πώς το είδες, αν είσαι ένοχη, πόσο φταις. Ο πονηρός, επειδή δεν μπόρεσε να σε πειράξει την ημέρα, έρχεται την νύχτα. Επιτρέπει καμιά φορά και ο Θεός να μας πειράξει στον ύπνο, για να δούμε ότι δεν πέθανε ακόμη ο παλιός άνθρωπος.
Άλλες φορές πάλι ο εχθρός πλησιάζει τον άνθρωπο στον ύπνο του και του παρουσιάζει διάφορα όνειρα, για να στενοχωρεθεί, όταν ξυπνήσει.
Για αυτό να μη δίνεις καθόλου σημασία να κανείς τον σταυρό σου, να σταυρώνεις το μαξιλάρι, να βάζεις και τον σταυρό και κάνα-δυο εικόνες επάνω στον μαξιλάρι και να λες την ευχή μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Όσο δίνεις σημασία, άλλο τόσο θα έρχεται ο εχθρός να σε πειράζει.

Ρωσία: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποτρέψει τουρκική εισβολή στο Αιγαίο !!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΩΣΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Α.ΑΝΤΟΝΟΦ
Η Ρωσία για πρώτη φορά μέσα από το ελεγχόμενο κρατικό κανάλι Russia Today και με αφορμή την υπογραφή της ελληνορωσικής συμφωνίας στην Ελλάδα του ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρεται στην κρίση των Ιμίων τονίζοντας ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα βοηθήσουν για να μην γίνει πράξη "ο εφιάλτης της τουρκικής εισβολής στα ελληνικά νησιά"!

FOCUS: «Οι Έλληνες σε θέση ισχύος, θα τα πάρουν τα λεφτά. Αυτό το τρένο έχει αναχωρήσει»

Σε πλεονεκτική διαπραγματευτική θέση βρίσκεται αυτή τη φορά η Ελλάδα έναντι των δανειστών της, επισημαίνεται σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Focus» στο οποίο περιλαμβάνεται η εκτίμηση του αναλυτή της Baader Bank, Ρόμπερτ Χάλβερ, σχετικά με τη δανειακή δόση, ότι «φυσικά οι Έλληνες θα πάρουν τα χρήματά τους». Στο άρθρο, που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού υπό τον τίτλο «Καμία διάθεση πια για καβγάδες με την Ευρώπη γύρω από τις μεταρρυθμίσεις» γίνεται λόγος για μεγάλη αυτοπεποίθηση της Ελλάδας έναντι των δανειστών της.

Το γράφημα που προκαλεί παγκόσμια ανατριχίλα… Από το κραχ στον παγκόσμιο πόλεμο;

Γνωστοί διαχειριστές Hedge Funds αρθρογραφούν τις τελευταίες εβδομάδες βλέποντας σαφή παραλληλισμό στην πορεία του οικονομικών μεγεθών με αυτή του “μαύρου” 1929. Τις τελευταίες ημέρες, η διακύμανση του ΓΔ Dow Jones έχει βαλθεί να τους επιβεβαιώσει καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο γράφημα, η πορεία προς το 1929 δείχνει να επαναλαμβάνεται.

Σύντομα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την τύχη να συναντηθώ με έναν σημαντικό άνθρωπο από το εξωτερικό και  τον κόσμο των funds. Μου μιλούσε με ενθουσιασμό για την πιθανότητα αντιστροφής της τάσης στην ελληνική αγορά. Ήταν φανερό ότι έχουν ήδη επενδύσει αρκετά χρήματα στην.....Ελλάδα. Κι όπως δήλωσε ο ίδιος, θα επενδύσουν  στο επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερο.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΕΒΡΟ ΖΗΤΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ …ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε νέα πρωτοφανή πρόκληση προέβηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν και μάλιστα σε δημόσια ομιλία του στην πόλη της Κεσάνης κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ευρισκόμενος ο Τούρκος πρωθυπουργός στην περιοχή του Έβρου και μιλώντας στο κοινό ανέφερε απροκάλυπτα πως η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία προσθέτοντας με προκλητικό τρόπο πως όταν λέει για την Τουρκία Θράκη, εννοεί και την Κομοτηνή, την…Θεσσαλονίκη, το Kırcaali και Deliorman της Βουλγαρίας, ακόμα και περιοχές μέχρι τα Σκόπια και την Βοσνία, επεκτείνοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις σε όλη σχεδόν την κεντρική Βαλκανική χερσόνησο. 

Γ. Παΐσιος: “...και σε περίπτωση πολέμου...”

Μαρτυρία από άνθρωπο (Σαλονικιός) που συνυπηρετήσαμε στον στρατό τη θητεία μας. Η μαρτυρία είναι καταγεγραμμένη όπως την θυμάμαι από τον καιρό που υπηρετούσαμε : Είμαι γιος ιερέα και πριν παρουσιαστώ με τον πατέρα μου είχαμε διαφωνίες ως προς την στάση που έπρεπε να κρατήσω σε περίπτωση πολέμου. Ο πατέρας μου επέμενε ότι έπρεπε να πολεμήσω εγώ είχα τις διαφωνίες μου ότι σαν χριστιανός δεν μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο σε καμία περίπτωση.
Η κόντρα διαρκούσε καιρό κι αποφασίσαμε να πάμε στον γέροντα Παΐσιο για να την λύσουμε... Πήραμε το καράβι και πήγαμε στο κελλί του γέροντα και καθίσαμε έξω στα κούτσουρα. Είχε πολύ κόσμο κι αφού μας κέρασε ο γέροντας μιλούσε για διάφορα πνευματικά θέματα. Πως το έφερε η κουβέντα και ο γέροντας εκεί που μιλούσε γυρνάει προς το μέρος μου και με καρφώνει με ένα απίστευτο βλέμμα και λέει στην ροή του λόγου του «...και σε περίπτωση πολέμου ο καθένας θα πράξει κατά την συνείδησή του...»

Όσο πάει το κακό σφίγγει....και ο Τούρκος σουλατσάρει από Έβρο σε Κύπρο.

TOY ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΒΑΡΔΑΚΑ
Τελικά η ανθρωπότητα στο πρόσωπο του κ. Ερντογάν “απέκτησε”  έναν νέον “διάσημο γεωγράφο” και μάλιστα πρωτοποριακό εκτός από τον πιθανώς χριστιανικής και Ελληνικής καταγωγής γνωστό Τούρκο Piri Reis. Τι ανακάλυψε ο αθεόφοβος; Ότι η Θράκη είναι Θεσσαλονίκη!! Και το δήλωσε μπροστά σε στρατιωτικούς. Καλά τόσο μπουνταλάδες είναι; ή για κάτι άλλο ετοιμάζεται ο μπουνταλάς;