“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

☦«Άγιε Βησσαρίων, δεν φθάνω να σε ασπασθώ»! Ένα θαυμαστό γεγονός μπροστά στο λείψανο του Οσίου Βησσαρίωνος

ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Στη καρδιά και τον νου μας έχει αποτυπωθεί βαθειά ένα προσκύνημα πριν μερικά χρόνια, στη Μονή Αγάθωνος, όπου ό μακαριστός άγιος Γέροντας μας Κύριλλος, μπροστά από τη λάρνακα του αφθάρτου Γέροντα Βησσαρίωνος , με την απλότητα που τον διέκρινε, μας διηγήθηκε ένα θαυμαστό γεγονός.

Παρόντες ήταν, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος μακαριστός Γέροντας Δαμασκηνός.

☦Έχουμε χρόνο;

«Μην απατάσαι ότι με τον επόμενο χρόνο θα αναπληρώσεις τον χρόνο που έχασες. Διότι και της κάθε ημέρας ο χρόνος δεν επαρκεί ώστε να εκπληρώσουμε όπως πρέπει τις καθημερινές μας υποχρεώσεις προς τον Θεό» (Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος).

Ένας από τους πιο μεγάλους πειρασμούς που αντιμετωπίζουμε και στην ζωή και στις σχέσεις μας είναι « το έχουμε χρόνο». Δεν είναι μόνο η αναβολή για αύριο αυτού που μπορούμε να κάνουμε σήμερα. Είναι το «σ’ αγαπώ» που αναβάλαμε να πούμε στους δικούς μας ανθρώπους βάζοντας μπροστά την κούραση από τις υποχρεώσεις μας, τον λογισμό για ό,τι ο άλλος δεν έκανε ώστε να μας δώσει την χαρά που θα θέλαμε, είναι η ελλιπής κρίσης για το τι ο άλλος έχει πραγματική ανάγκη και η θέαση της ζωής μόνο από την δική μας σκοπιά.

☦η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ στα Ιεροσόλυμα ότι η ανθρωπότητα εισήλθε στον ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΑ της.

Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ στον ΓΟΛΓΟΘΑ ημέρες του  ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΝΟΝΑ του 2017 με ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ έδειξε τι θα βιώσει η ανθρωπότητα.

Οι ΟΦΘΑΛΜΟΙ του ΚΥΡΙΟΥ άνοιξαν στο αποκορύφωμα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ πριν τρία χρόνια για να μας πουν «πονάω για εσάς παιδιά μου».

Όταν μάθαμε το γεγονός αυτό και γράφαμε τα παρακάτω τότε  τίποτε δεν μπορούσαμε να ψηλαφήσουμε από αυτά όλα  τα θλιβερά και φρικτά που ζούμε σήμερα  ως ανθρωπότητα.

Απλώς με  βαρύ συναισθηματικό φορτίο από εκείνα που ήδη βιώναμε προσπαθούσαμε να προσεγγίσουμε  το θαυμαστό αυτό γεγονός στον Φρικτό Γολγοθά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σημειώναμε: «Η ανθρωπότητα εισέρχεται στον «μεγάλο κανόνα» της και ο Εσταυρωμένος ανοίγει τους Οφθαλμούς Του στην ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα του 2017 στον φρικτό Γολγοθά»

☦ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΡΥΟΡΟΥΣΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ (βίντεο)

ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ | ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=j1LarOASEyg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ :

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 Το μικρότερο λιμάνι της Εκκλησίας, αλλά και ο ζωτικότερος χώρος μέσα στον οποίο κάθε ψυχή βρίσκει το καταφύγιό της..https://www.in-agiosdimitrios.com/

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου - Αρχική σελίδα | Facebook