“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

☦Μας αφηγείται ένας ιερέας του Βελιγραδίου το ασυνήθιστο γεγονός με μία εκδιδόμενη γυναίκα στους δρόμους του Βελιγραδίου.

Μία μέρα λίγο πριν βραδιάσει βάδιζε στους δρόμους για τη «δουλειά» της.  Καθώς περνούσε δίπλα σ’ έναν κήπο βλέπει έναν άνθρωπο να ετοιμάζεται να απαγχονιστεί.  Έδεσε το σχοινί στο κλαδί του δέντρου και με μιας το έβαλε γύρω από το λαιμό του. Ή γυναίκα σβέλτα πήδησε πάνω από την περίφραξη, τράβηξε το μικρό της μαχαίρι από την τσέπη κι έκοψε το σχοινί,  οπότε ό άνθρωπος έπεσε στο χώμα λιπόθυμος.  Του έκανε μαλάξεις ώσπου συνήλθε.  Τότε της είπε ο αυτόχειρας : 

☦ Η μακαριστή Γερόντισσα Καθηγουμένη Ξένη μοναχή σε μια σπάνια βιντεοσκοπημένη , ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή για εκείνην και την Ιερά Μονή της οποίας το πηδάλιο κρατούσε γερά και σταθερά από το 1973 εως τη μακαρία και αγία κοίμηση της το 2001, στην μοναχική κουρά της αδελφής Καλλινίκης στις 5 Απριλίου 1990.

☦Ο Χριστός δέχεται τα εκατό, δέχεται και τα τριάντα, δέχεται και τα πέντε που θα Του δώσεις

«Ο Χριστός δέχεται τα εκατό, δέχεται και τα τριάντα, δέχεται και τα πέντε που θα Του δώσεις.

Αν δεν μπορείς να Τον θυμηθείς χίλιες φορές, εκατό φορές, πενήντα φορές την ημέρα, θυμήσουτον δέκα φορές και πες του με αγάπη: «Χριστέ μου!»

Όχι να Τον παρακαλέσεις για την φτώχεια σου, για τη μάνα σου, για την αρρώστια σου, για την επιτυχία σου..

☦ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ΄ΛΟΥΚΑ-Η πνευματική τύφλωση

Καθώς πλησίαζε ο Ιησούς στην Ιεριχώ, συνέβη το εξής περιστατικό. Ένας τυφλός καθόταν στην άκρη του δρόμου και ζητιάνευε. Σε κάποια στιγμή άκουσε ένα παράξενο βουητό σα να πέρναγε πολύς κόσμος και ρωτούσε να μάθει τι συνέβαινε. Τον πληροφόρησαν, λοιπόν, ότι περνάει ο Ιησούς ο Ναζωραίος. Τότε αυτός άρχισε να φωνάζει δυνατά: Ιησού, Γιε του Δαβίδ, ελέησέ με. Κάποιοι που βάδιζαν πιο μπροστά, τον μάλωναν για να σιωπήσει. Εκείνος όμως φώναζε ακόμα περισσότερο: Γιε του Δαβίδ, ελέησέ με! Τότε στάθηκε ο Ιησούς και πρόσταξε να τον φέρουν κοντά του. Κι όταν πλησίασε, τον ρώτησε: Τι θέλεις να σου κάνω: Κι εκείνος απάντησε: Κύριε, να ξαναδώ!

☦ Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω

Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω, προστάτης και πολιούχος της Πιερίας, γεννήθηκε περίπου το 1500 μ. Χ. στη Θεσσαλία στο χωριό Σκλάταινα ή Σθλάτενα ή Πλάτινα, σήμερα αποκαλούμενο Δρακότρυπα, της επαρχίας Φαναρίου. Ο πατέρας του Αγίου ονομαζόταν Νικόλαος και η μητέρα του Θεοδώρα. Ήταν φτωχοί, αλλά πολύ ευσεβείς. Ο πατέρας του Αγίου παράλληλα με τις γεωργικές και κτηνοτροφικές του εργασίες ήταν και σφυροκόπος (σπαθοποιός).

☦ Αφιέρωμα στη μακαριστή Γερόντισσα Καθηγουμένη Ξένη Μοναχή.

☦ Άξιον Εστί - Ήχος πλ. Α' Ψάλλει η μακαριστή Γερόντισσα Καθηγουμένη Ξένη Μοναχή

☦ “Ετοίμη η καρδία μου, ο Θεός, ετοίμη η καρδία μου”

Η μακαριστή Γερόντισσα Καθηγουμένη Ξένη Μοναχή απευθύνει ευχαριστήριον λόγον εις την Κυρία των Αγγέλων

☦ Οσία Ξένη η Διά Χριστόν Σαλή (24 Ιανουαρίου)

Βιογραφία

Η Οσία Ξένη γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, το έτος 1730 μ.Χ., και ως νεαρή όμορφη κοπέλα παντρεύτηκε τον Αντρέα Φεοντόροβιτς Πετρώφ που είχε τον βαθμό του συνταγματάρχου και ήταν πρωτοψάλτης στην βασιλική αυλή. Η θέση αυτή ήταν μια πολύ υψηλή κοινωνική θέση και έδινε δόξα και υλική απολαβή.

☦ "ακόμα και τα σκοτάδια τους σαλεύονται"

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ανθρώπινες σχέσεις, κοινωνικές τέτοιες, διακρατικές συμφωνίες ακόμα και οι πονηριές τους και οι δολιότητες τους διασαλεύονται με αποτέλεσμα να επικρατεί Παγκόσμια ασυνεννοησία και έρεβος (βαθύ σκοτάδι) που μετακινείται  παντού.

Οι πληροφορίες πολλές, οι γνώσεις περισσότερες και σε μεγάλη αντιδιαστολή μεταξύ τους.