“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

☦ «Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθοδοξία·»

«Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθοδοξία· οὐ ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας· ἐν σοὶ ἐγεννήθημεν, καὶ σοὶ ζῶμεν, καὶ ἐν σοὶ κοιμηθησόμεθα· εἰ δὲ καλέσει καιρός, καὶ μυριάκις ὑπὲρ σοῦ τεθνηξόμεθα.»   (Ἰωσὴφ Βρυέννιος)

Ορθοδοξία, η ζώσα συνέχεια της Αρχαίας αδιαιρέτου Εκκλησίας. Η μία Εκκλησία του Χριστού. Η ταυτισμένη με τον ενανθρωπησαντα Λυτρωτή. Η κατά τους Πατέρας της Εκκλησίας «ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας»!

☦ Ο εχθρός της αγάπης είναι εγωισμός. Ο εγωιστής δεν δίνει τίποτα, θέλει μόνο να λάβει. Ακόμα και όλα τα πλούτη του κόσμου δεν θα είναι αρκετά για αυτόν. (Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός και Ομολογητής)

☦ Δεν πρέπει να δείχνεις αγάπη, αλλά να γίνεις αγάπη! Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης (✞ 12 Ιουλίου 1994)

☦ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Θ.Π.: Καλό είναι να εκτυπωθεί και να μοιραστεί αυτή  η προσευχή σε όσους ανθρώπους ξέρουμε ότι βασανίζονται από την κατάθλιψη. Θα τους βοηθούσε πάρα πολύ….

«Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ και Λόγε του αθανάτου Πατρός, ο υπό των ουρανίων δυνάμεων συν Πατρί τε και Πνεύματι ανυμνούμενος, ον ειδεν ουδείς ανθρώπων ουδέ ιδείν δύναται κατά την Θεότητα, ο ευδοκήσας κατελθείν επί της γης, και φανήναι τοις ανθρώποις κατά σάρκα, ο και εμέ την ταπεινήν και αναξίαν δούλην σου ένδυναμώσας βαστάσαι σου το άγιον όνομα ενώπιον βασιλέων και τυράννων, ο διαφυλάξας με παρθένον άγνήν μέχρι της ημέρας ταύτης.