“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Μην ονειρεύεστε Θερμό επεισόδιο με την τουρκία , πάτε κατευθείαν για ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

Αντί να βάλουμε στο άρθρο σχετική πολεμικής φύσεως φωτογραφία, επιλέξαμε εικόνα της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ της Αρχιστρατήγου  του Έθνους μας  σε όλα αυτά που θα  γίνουν σύντομα στο ΑΙΓΑΙΟ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σε μια αναδρομή πριν αρκετά χρόνια ενθυμούμαστε γεωπολιτικούς αναλυτές να μας μαλώνουν διότι ξεμπροσταριάζαμε με αρθρογραφία  μας τις τουρκικές επιθετικές προθέσεις και ότι έπρεπε να μείνουμε φρόνιμοι στην νιρβάνα μας για να μην θιχτεί ο σουλτάνος. (και να υπενθυμίσουμε ότι τον τίτλο αυτό του σουλτάνου που τον υιοθέτησαν πολλοί μετά ,  του τον δώσαμε εμείς με το άρθρο μας το 2014, « Σουλτάνος ή μπακάλης;») http://koukfamily.blogspot.com/2014/05/blog-post_8326.html
Και ξαφνικά σήμερα στις μέρες μας βλέπουμε πολιτικούς ταγούς να μαλώνουν στο ποιος έκανε τα λιγότερα ή καθόλου λάθη στα θέματα που τόσα χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν  με την τουρκία. Το γιατί τώρα τους έπιασε αυτός ο συγκρητισμός είναι γιατί όλοι αυτοί γνωρίζουν τι έρχεται και φοβούνται άραγε;

Η Παναγία οικονόμησε … Όρος 2014

Κλείνει τα μάτια ο Μοναχός και σιγανά μιλάει
Του στέλνει  λόγια ο Κύριος , το στόμα του  οδηγάει !
Η αγκαλιά Του είν ανοιχτή,  ουράνιος Αρραβώνας!
Μα αν δεν υπάρξουν δάκρυα θα έρθει  ο Κανόνας !
Μαύρα φοράει η Παναγιά πενθεί την αμαρτία!
Σώζει τον κόσμο απ την οργή ,  έχει τα δευτερεία !
Πορταϊτίσσης  Άγιο Φως το έλεος σκορπίζει
Και στη Βαβέλ του Αμαλήκ   δίκαιος μόνο  ελπίζει…
Του Νώντα Σκοπετέα
Στο αρχονταρίκι του πρώτου ορόφου που κοιτά  στο καθολικό αναζητήσαμε ανάπαυση και λόγον αγαθό το τελευταίο μας βράδυ στο Όρος. Συναντήσαμε τον Μοναχό Γ. που διαρκώς ανιχνεύει την σπίθα στα μάτια και στην ψυχή κάθε επισκέπτη –προσκυνητή στην Μονή Κουτλουμουσίου. Παλαιός συνενορίτης μου στα μέρη του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων στην Αθήνα. Τον θυμάμαι σαν παιδί, να μπαινοβγαίνει εκείνος και να διακονεί στο Ιερό. Και τώρα Μοναχός Κοινοβιάτης , της Ριζαρείου τέκνο πεφιλημένο και του Αγίου Νεκταρίου απόγονος εκλεκτός . Ξεκινά να μας μιλά ..Έχει τα μάτια του κλειστά κάτω από ένα ζευγάρι με γυαλάκια. Σαν κάποιος να του ψιθυρίζει τούτα τα λόγια : 

Να αποφεύγεις, όσο μπορείς, τις ταραχές και τα σκάνδαλα

Φρόντισε, όπως λέχθηκε, να μη συγχυσθή ποτέ η καρδιά σου, ούτε να αναμιχθή σε κάποια υπόθεσι που την ενοχλεί, αλλά να αγωνίζεσαι πάντοτε και να την κρατάς ειρηνική και αναπαυμένη.
Καί ο Θεός που σε βλέπει να ενεργής έτσι και να αγωνίζεσαι, θα οικοδομήση με την χάρι του στην ψυχή σου μία πόλι ειρήνης. Καί η καρδιά σου θα είναι ένας οίκος τρυφής (χαράς), όπως, κατά κάποιον τρόπο, εννοείται εκείνο το ψαλμικό: «Ιερουσαλήμ που οικοδομείσαι ως πόλις» (Ψαλμ. 121, 2).

"Έσχατο καταφύγιο"

Υπάρχουν στο Άγιο Όρος μερικές σπάνιες ανθρώπινες φύσεις που όσο και να θέλει κανείς, είναι αδύνατο με ακρίβεια να προσδιορίσει τα μέτρα της αξίας τους ή να περιγράψει με λόγια τη δύναμη και την ομορφιά της ψυχής τους. Απλοί καλόγεροι, άσημοι για τα μάτια του κόσμου, όμως τόσο έντονα ζυμωμένοι με το σπάνιο χάρισμα να γνωρίζουν επακριβώς την πεπτωκυΐα κατάσταση στην οποία οι ίδιοι κινούνται, να μιλούν με γόνιμη παρρησία για την αμαυρωθείσα εικόνα τους και να ’ναι πρακτικά υπαρκτοί ακόμα και για ληστές, τελώνες και πόρνες.