“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τα "απόρρητα" του Καρχιμάκη, το Chinook που έπεσε και ο Λιακουνάκος!

Για “παραβίαση μυστικών της Πολιτείας” κατηγορείται πρώην βουλευτής.
Αν πράγματι τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη αφορούσαν την υπόθεση του Chinook που είχε πέσει στη Σιθωνία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, τότε η υπόθεση δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και εξηγούμαστε

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ - ΑΕΝΑΟΣ ΕΥΛΟΓΙΑ (ΦΩΤΟ)

του Βασίλειου Χάδου
Από την 21η Οκτωβρίου έως την 29η Νοεμβρίου λαμβάνει χώρα η έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Παναγία Πορταΐτισσα-Αέναος Ευλογία» στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Νεάπολης. Πρόκειται για έκθεση που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία ταξίδεψε στην Ίμβρο, στη Νέα Τένεδο και στη Ξάνθη.

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ;

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τα καλάζνικοφ "μυρίζουν" τρομοκρατία...
Επιμέλεια: Μάνος Χατζηγιάννης 
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε από ότι φαίνεται η δολοφονία Φύσσα και ενδεχομένως να βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιδιότυπης βεντέτας. Δύο  νεαροί, μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά δηλώσεις βουλευτών του κόμματος, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ σε πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας, ενώ το χτύπημα έχει οσμή τρομοκρατίας εξού και τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

«Ο Γκρούεφσκι ετοιμάζει για σημαία, τον Ήλιο της Βεργίνας;»

«Την ημέρα της επετείου της ίδρυσης του κόμματος VMRO, ορισμένα μέλη του κόμματος με επικεφαλής τους βουλευτές Ιλία Ντιμόφσκι  και Αντόνιο Μιλόσοσκι, φωτογραφήθηκαν με τη σημαία που έχει τον Ήλιο της Βεργίνας έχοντας γραμμένο το συμβολικό όνομα «Σολούνσκα Γκλάβα» [επικεφαλής Θεσσαλονίκης ή με το κεφάλι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη]. Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την εκστρατεία του το εθνικιστικό VMRO και δεν θα καταπλήξει κανέναν, εάν μια ημέρα επιστρέψει η χώρα στη σημαία με έμβλημα τον Ήλιο της Βεργίνας», γράφει η αλβανική των Σκοπίων ‘Λάιμ’.

Η συγκλονιστική επιστολή μιας άνεργης μητέρας-«Είμαι το νούμερο 1.980 αν με ψάξει ο Στουρνάρας»

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η κραυγή απόγνωσης μίας μητέρας, η οποία εδώ και δύο χρόνια παραμένει άνεργη. Η ίδια, με επιστολή της, διηγείται τον Γολγοθά που ζει και τον αγώνα δρόμου που κάνει καθημερινά για να βρει δουλειά. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Espresso:

Ο απρόβλεπτος ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ για τον Ελληνισμό

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Στην πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό οι διεθνείς εξουσιαστές προσπαθούν να αποτελειώσουν το γεωπολιτικό ψηφιδωτό της ολικής οικονομικής υποτέλειας. Για αυτό και τις  μέρες αυτές βιάζονται να βάλουν τις τελικές ψηφίδες  του. Προχθές που γράφαμε το άρθρο με τον τίτλο - Ελλάδα «συντετριμμένη καὶ τεταπεινωμένη» θα σωθείς και θα σώσεις - και είχαμε φτάσει στο σημείο “Η τουρκική αλεπού θέλει και την ΠΙΤΑ (ενεργειακά κοιτάσματα) και το ΤΑΨΙ  (γεωπολιτικό χώρο) δικά της και δεν μπορεί να ανεχθεί άλλους κυνηγούς θησαυρών στην γειτονιά της που η μνημονιακή Ελλάδα τους έφερε πρόσφατα έξω από την πόρτα της...  λοιπόν  τα μνημόνια δεν εξαγρίωσαν μόνο τους Έλληνες αλλά και τους Τούρκους διεκδικητές του ενεργειακού πλούτου του Αρχιπελάγους...”

ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ. ΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

Διηγείται ένας πιστός: «Μια μέρα, βγαίνοντας από το ναό μαζί με τον π. Γαβριήλ, εκείνος έκανε το σταυρό του. Μόλις απομακρυνθήκαμε μερικά μέτρα, στράφηκε ξαφνικά προς το ναό και άρχισε να... φτύνει! Ύστερα, περνώντας έξω από μια ταβέρνα έκανε πάλι το σταυρό του. Βέβαια αυτό το έκανε συχνά, αλλά δεν μπορούσα να το εξηγήσω και έτσι δεν συγκράτησα την περιέργεια μου:
—Γέροντα, γιατί όταν είστε κοντά στο ναό φτύνετε και όταν περνάτε έξω από την ταβέρνα κάνετε το σταυρό σας και προσεύχεστε;