“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;;

ΕΛΕΟΣ!!!  Η Κυβέρνηση (υποτίθεται ότι) έχει περιορισμένο βίο. Οι Υπουργοί της (υποτίθεται ότι) είναι υπηρεσιακοί.   Όμως, ο υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών έχει ανάγκη ειδικών συνεργατών.  Και όπως έχει κάθε δικαίωμα προσλαμβάνει. Αλλά ούτε αυτές τις ελάχιστες μέρες δεν κόβονται οι συνήθειες του παρελθόντος. Αμέσως εγκρίνεται και η εξαίρεση από την αναστολή της άσκησης του ιδιωτικού επαγγέλματος.  Μην τυχόν και κλείσει το δίπορτο!  Και μετά εγχώριοι και αλλοδαποί αναρωτιόμαστε "τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε"...   (οπωπητήρ)       filotimia

8 ευχές για τις 18 (Και μετά ξύπνησα...)

του Ν. Δήμου
1. Ότι θα αποκτήσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση, αποφασισμένη να κυβερνήσει. (Το θεωρείτε ταυτολογία; Πόσα χρόνια έχει αυτός ο τόπος να κυβερνηθεί; Δεκαετία - και βάλε.)
2. Ότι οι πολιτικοί μας θα γίνουν ασυνεπείς. Δεν θα εφαρμόσουν αυτά που έλεγαν και υπόσχονταν, αλλά εκείνα που πρέπει. Θα ξεχάσουν λαϊκισμό και πολιτικό κόστος.
3. Ότι θα γίνει η επανάσταση. Όχι αυτή που οραματίζονται τα άκρα (δεξιά και αριστερά) αλλά μια επανάσταση του ορθού λόγου και του κοινού νου. Χρόνια ζούμε μέσα στον παραλογισμό, την παράνοια και την παραφροσύνη. Ξαφνικά τα μόνα κριτήρια παντού θα γίνουν η αξιοκρατία, η αποτελεσματικότητα, η απόδοση, η παραγωγικότητα, η ποιότητα. Και η προκοπή θα γίνει εθνική αρετή.
4. Ότι οι νεοεκλεγμένοι θα τολμήσουν να συγκρουστούν με συμφέροντα. Όχι μόνο του κεφαλαίου αλλά και με τα πιο παραλυτικά των συντεχνιών και των ομάδων πίεσης.

Δυο μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Βοιωτία!!! Έκλεισε το ένα ρεύμα της Eθνικής !!!

Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο διαφορετικά πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στη Βοιωτία, σύμφωνα με το lamiareport.gr. Το πρώτο στις 12:35, δίπλα στην Eθνική Oδό, στο 94ο χλμ., στο ύψος της Υλίκης, σε δασική έκταση. Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και στην κίνηση των οδηγών στο εθνικό δίκτυο, αφού εδώ και μία ώρα περίπου το ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία παραμένει κλειστό. Το δεύτερο πύρινο μέτωπο είναι στα Βάγια Βοιωτίας, όπου και εκεί καίγονται δασικές εκτάσεις και η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη.

Μπαγίς: Έχουμε πρόβλημα με τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο!!!

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Εγκεμέν Μπαγίς, παραδέχτηκε κυνικά ότι η Τουρκία δεν υπογράφει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας επειδή «έχει πρόβλημα με τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο». Την προκλητική δήλωση ο Τούρκος υπουργός έκανε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τηςΜεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας. Αφορμή για την τουρκική ομολογία ήταν η ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κουμουτσάκου, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται την εν λόγω Σύμβαση του ΟΗΕ. Το Δίκαιο της Θάλασσας αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος στην ερώτησή του. Ο κ. Μπαγίς τόνισε μάλιστα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να υπογράψει τη Σύμβαση, έως ότου η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tα συστήματα Topol και Yars τέθηκαν σε μάχιμη περιπολία!!!

Συστοιχίες των πυραυλικών συστημάτων Topol, Topol-M και Yars την Πέμπτη 14 Ιουνίου τέθηκαν σε επιφυλακή στις διαδρομές μάχιμης περιπολίας. Αυτό ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου των Πυραυλικών Δυνάμεων Στρατηγικής Σημασίας της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου λοχαγό Σεργκέι Σόριν, τα πυραυλικά συστήματα για πρώτη φορά κατά τη θερινή περίοδο εκπαίδευσης θα πρέπει να εκτελέσουν αποστολή μάχιμης επιφυλακής στις θέσεις μάχης τους. Τη θερινή περίοδο εκπαίδευσης οι Πυραυλικές Δυνάμεις της χώρας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν περισσότερες από 200 πρακτικές ενέργειες τακτικής προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένων και των τακτικών ασκήσεων, μαθημάτων με πυραυλικά τμήματα, καθώς και εκπαιδευτικές ασκήσεις και γυμνάσια επιτελικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή πυραυλικών μονάδων. (ruvr.ru)

pentapostagma

Χάρηκε η Μέρκελ για τα γκολ της Γερμανίας!!!

Χθες παρακολούθησε τον αγώνα της Γερμανίας με την Ολλανδία από μια γιγαντοοθόνη και πανηγύρισε δεόντως τα γκολ της ομάδας της χώρας της! Εμείς απλά να της θυμίσουμε ότι κυκλοφορεί σε Twitter και Facebook ένα ανέκδοτο:
«H Ελλάδα κέρδισε το Euro 2004. Χρεοκόπησε.
Η Ισπανία κέρδισε το Εuro 2008. Χρεοκόπησε.

Γερμανία σου εύχομαι ολόψυχα να το σηκώσεις φέτος!»

Newsbomb

“Να κάνουμε μια Επανάσταση τόσο δυνατή και τόσο μεγάλη, που να μη φαίνεται!”

Ο Βίκτωρ Ουγκώ συμπύκνωσε την κατάντια του 19ου αι. μέσα σε δύο σειρές ως εξής: « 6 Απριλίου 1848. Ένας μικρός τριών ετών τραγουδούσε το :« Πεθαίνοντας για την πατρίδα». Τον ρώτησε η μητέρα του: ξέρεις τι είναι να πεθαίνεις για την πατρίδα; Ναι είπε το παιδί. Είναι να κάνεις περίπατο στο δρόμο με μια σημαία»!! Αν θέλουμε να σταθούμε σε μια σημερινή ατάκα «Επαναστατική», ποια θα ήταν η πιο χαρακτηριστική; Μήπως οι «κραυγές αγωνίας» από συνθήματα των τοίχων όπως: «Ξέρεις, που ζεις;» Ή :«Που θα πλήξεις απόψε;»! Ή προτείνουν με κυνικότητα: «Επανάσταση για ελαφρύτερο κινητό»! Γιατί ρωτάμε; Για να δούμε αν στοχεύουν στη σωστή κατεύθυνση οι επαναστατικές μας διαθέσεις. Αν μπορεί να αντέξει η «Επαναστατική μας ορμή» μέσα στη δοκιμασμένη ορθόδοξη παράδοση, που είναι γεμάτη από ηρωικές επαναστάσεις και αντιστάσεις αγίων μορφών ενάντια στην εξαχρείωση και την αμαρτία. Να καταλάβουμε επιτέλους, ότι οι σημερινές συνταγές προτεινόμενης ευμάρειας και ευζωίας δεν μπορούν να σταματήσουν καλπάζουσες επιδημίες και θανατικά που έρχονται.

Κι ενώ όλοι ασχολούνται με τις Εκλογές, ξαφνικά ανακοινώνουν ότι αλλάζουμε ταυτότητες!!! Γιατί τέτοια ΒΙΑΣΥΝΗ;;;

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΣΗΜΕΡΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ")
Δύο ημέρες  πριν τις κρισιμότερες  εκλογές  της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας και εν μέσο  μιας   γιγαντιαίας  τρομοκρατικής επίθεσης  εναντίον του Ελληνικού  λαού , το  υπηρεσιακό  υπουργείο  προστασίας του πολίτη , ανακοίνωσε  ότι από το επόμενο φθινόπωρο θα επιβληθεί τελικά  η Κάρτα Του Πολίτη, μόνο που την ονόμασαν  "νέα ταυτότητα". Έτσι λοιπόν και στα "μουλωχτά", όπως  συνηθίζεται  να περνούν  μνημόνια , και δαιμόνια, πριν  από λίγο, το  υπουργείο "προστασίας" του πολίτη  δημοσίευσε ένα λακωνικό δελτίο  τύπου, με το οποίο μας ενημερώνει ότι  από το επόμενο φθινόπωρο θα αρχίσει η αντικατάσταση των  ταυτοτήτων μας με τις "νέου τύπου" ταυτότητες οι  οποίες όπως  χαρακτηριστικά αναφέρει θα έχουν "την μορφή πιστωτικής κάρτας".