“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Για τον άπιστο άνθρωπο ο θάνατος είναι ο μοναδικός Θεός

ΦΩΤΟ: ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΙΒΗΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Πρόσφατα ρώτησα έναν υγιή ηλικιωμένο, τι θα ήθελε περισσότερο σ’ αυτό τον κόσμο από το Θεό. Βάζοντας το χέρι στο στήθος, μου απάντησε:
-Το θάνατο και μόνο το θάνατο!
-Και πιστεύεις στη ζωή μετά το θάνατο;
-Ακριβώς επειδή το πιστεύω, επιθυμώ όσο πιο σύντομα το θάνατο, είπε ο γέρων.

Ο Παναής ο αλειτούργητος και η καμπάνα - Αληθινή ιστορία

-Τα ’μαθες, παππού; Από ’δω κι εμπρός τα μαγαζιά θ’ ανοίγουν και τις Κυριακές.
-Τι λες, παιδάκι μου, στύλωσε με απορία και έκπληξη τα γεροντικά, θολωμένα απ’ τα χρόνια μάτια του πάνω στον εγγονό του ο μπαρμπα-Δημητρός.
-Ναί, παππού, είναι απόφαση του Υπουργού.
- Άλλο και τούτο. Καί γιατί, μαθές, αυτό; Πως του ’ρθε να βγάλει τέτοια απόφαση;
-Είναι νόμος του κράτους, παππού. Κάποιες Κυριακές το χρόνο τα καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά, να πηγαίνει ο κόσμος να ψωνίζει.

Περικύκλωσαν Κύπρο, το ΦΑΤΙΧ έξω από την Πάφο, το ΓΙΑΒΟΥΖ στην Καρπασία, το ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ στην Λεμεσό και ο ΜΟΡΦΟΥ απολογείται.

Θα τους βοηθήσουν Άγγλοι- Γάλλοι – Πορτογάλοι; Θα τους βοηθήσουν οι  Ελλαδίτες; Η Ελληνική Μεταπολίτευση στα πρώτα βήματα της δήλωσε « η Κύπρος κείται μακριά» και ο τούρκος στρογκυλο - κάθισε στο μαρτυρικό νησί από τότε. Και αν τους πει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ «Η Κύπρος κείται μακριά από εμένα»; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μια γεωπολιτική προσέγγιση όχι των καιρών μας, αλλά των ωρών που διερχόμαστε. Στην παρέα των κόκκινων γεωτρύπανων προστέθηκε εκτός από τα τουρκικά πολεμικά που είναι ελλιμενισμένα στα λιμάνια των Κατεχομένων και το γνωστό ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ.

(† I’ ΜΑΤΘΑΙΟΥ) Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 25 Αυγούστου 2019

Κατά Ματθ. ΙΖ' 14-23
Καὶ ἐλθόντων αὐτῶν πρὸς τὸν ὄχλον προσῆλθεν αὐτῷ ἄνθρωπος γονυπετῶν αὐτὸν καὶ λέγων· Κύριε, ἐλέησόν μου τὸν υἱόν, ὅτι σεληνιάζεται καὶ κακῶς πάσχει· πολλάκις γὰρ πίπτει εἰς τὸ πῦρ καὶ πολλάκις εἰς τὸ ὕδωρ. Καὶ προσήνεγκα αὐτὸν τοῖς μαθηταῖς σου, καὶ οὐκ ἠδυνήθησαν αὐτὸν θεραπεῦσαι. ἀποκριθεὶς δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν· ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! ἕως πότε ἔσομαι μεθ᾿ ὑμῶν; ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν; φέρετέ μοι αὐτὸν ὧδε. Καὶ ἐπετίμησεν αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς, καὶ ἐξῆλθεν ἀπ᾿ αὐτοῦ τὸ δαιμόνιον καὶ ἐθεραπεύθη ὁ παῖς ἀπὸ τῆς ὥρας ἐκείνης.