“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και οι Θυγατέρες της Πίστις, Έλπίς και Αγάπη

Το Συναξάρι των τεσσάρων αγίων
Μεταξύ των αρχαιότερων μαρτύρων της χριστιανικής πίστεως συγκαταλέγονται η αγία Σοφία και οι τρείς θυγατέρες της Πίστις, Έλπίς και Αγάπη, αφού πρόσφεραν την ζωή τους ως «λογική λατρεία» στον Ιησού Χριστό, κατά τα χρόνια που αυτοκράτορας στην Ρώμη ήταν ο Αδριανός

Τώρα που διαλύεται η Τουρκία, εσείς οι Έλληνες μην ασχολείστε με την ΠΟΛΗ, αφήστε ΤΗΝ για εμάς τους ξένους.

Φώτο: άλλοι θα πάνε και άλλοι θα έρθουν μέσα στους ιστορικούς κύκλους.
Τώρα που  χρυσόμαλλο δέρας των ΣΤΕΝΩΝ έρχεται μέσα  στην επικαιρότητα με μείζονες γεωπολιτικές και εκκλησιολογικές εξελίξεις (βλ διαμάχη Πατριαρχείων) έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες και μας συνιστούν (μάλλον φοβούνται) να μην ασχολούμαστε με το παρελθόν της ένδοξης και πραγματικής ιστορίας μας αλλά και με ανεπανάληπτες γελοιότητες θέλουν να την απεμπολήσουμε ( βλ. Μακεδονία)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κάτι  τέτοιο φαίνεται να εξυπονοούν για να  παρηγοριούνται οι Γερμανοί.
«Ευτυχώς το σύνθημα “Η Κωνσταντινούπολη είναι δική μας” ακούγεται μόνο από κάποιους λίγους εθνικιστές στην Ελλάδα.

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

Διηγούνταν ένας άγιος Ασκητής ότι, ήταν ένα γυναικείο Μοναστήρι στη Θεσσαλονίκη, όπου μια μοναχή πολεμηθείσα ισχυρώς υπό το μισόκαλου διαβόλου, έφυγε από τη μετάνοιά της και έπεσε στην πορνεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κάποια στιγμή ήλθε στο μυαλό της αγαθός λογισμός, και μετανόησε με τη συνεργασία του Αγίου Θεού. Ερχόμενη στο Μοναστήρι της προκειμένου να περάσει τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής της με μετάνοια και άσκηση, ξεψύχησε μπροστά στη θύρα της εισόδου.

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Όσο υπάρχετε στη ζωή θα δείξετε αντίσταση στον Οικουμενισμό και να το πείτε στα παιδιά σας

Ομιλεί ο Μακαριστός Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (1927 – 2006)
Στο τέλος ο Αντίχριστος θα κάνει το εξής.. αφού βέβαια θα οδηγηθεί όλη η ανθρωπότητα στον Αντίχριστο δια της λεωφόρου του Οικουμενισμού, ώστε να μην υπάρχουν ομάδες αντιδράσεως -προσέξτε, να μην υπάρχουν ομάδες αντιδράσεως εις ολόκληρη την οικουμένη. Τότε ο Αντίχριστος δεν θα δεχτεί αυτό να το κρατήσει. Αυτό το σχήμα του Οικουμενισμού θα το καταργήσει και θα πει ότι όλες οι θρησκείες περίμεναν να φτάσουν να βρουν τον Μεσσία, ο Μεσσίας είμαι εγώ. Και όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, τότε θα χτίσει τον ναό του Σολομώντος και θα καθίσει εις τον ναόν του θεού και θα αποδεικνύει ότι αυτός είναι θεός. Το λέει στους Θεσσαλονικείς ο Απόστολος Παύλος.