“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Κωνσταντίνος ο Μέγας και η ιστορική αλήθεια - Απάντηση σε Νεοπαγανιστές και Προτεστάντες

Του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών
Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός ξεσκεπάζει μια Δυτικόφερτη συνωμοσία των αρχαίων Παγανιστών, την οποία συνεχίζουν να συντηρούν σε συνεργασία Νεοπαγανιστές και Προτεστάντες!

Η σωστή χρήση των πηγών
Είναι γεγονός ότι η στάση των ιστορικών απέναντι στο Μέγα Κωνσταντίνο είναι αντιφατική. Για άλλους υπήρξε μέγα αίνιγμα ή στυγνός δολοφόνος και καιροσκόπος, για άλλους δε, το μέγα θαύμα της ιστορίας. Αυτό συμβαίνει διότι επικρατούν συνήθως ιδεολογικά κριτήρια και παραταξιακές εκτιμήσεις ερήμην των πηγών. Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο χώρο της ιστορίας, που οδηγεί αυτόχρημα στην αυτοκατάργηση του ιστορικού και των ερευνών του, είναι η χρησιμοποίηση της ιστορίας με οποιεσδήποτε διασκευές της κατά το δοκούν, ώστε να χρησιμοποιείται για να αποδειχθούν πράγματα που ιστορικά δεν θεμελιώνονται.

Τότε άρπαζαν Λείψανα ΑΓΙΩΝ και αρχαία γλυπτά, σήμερα αρπάζουν εν ζωή τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όσα ΛΕΙΨΑΝΑ και να αρπάξουν η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ θα φτιάχνει πάντα ΑΓΙΟΥΣ και  Πολιτισμό με ΦΩΣ. Μιλάμε για πολύ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ με διαχρονικό μεράκι στην κλοπή
Στις 20 ΜΑΙΟΥ τιμάμε την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Μυροβλήτη και Θαυματουργού από τα Μύρα της Λυκίας της  Μ. Ασίας στο Μπάρι της Ιταλίας.