“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σόρος:"Οι Έλληνες θα φοβηθούν και θα ψηφίσουν υπέρ του μνημονίου"

Το ενδεχόμενο να εκδιωχθεί η χώρα από το ευρώ θα τρομοκρατήσει τους Έλληνες και θα ψηφίσουν κυβέρνηση που δε θα καταργήσει το μνημόνιο εκτίμησε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος. «Αναμένω ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα φοβηθεί αρκετά από την προοπτική της εκδίωξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να δώσει μια μικρή πλειοψηφία των εδρών σε ένα κυβερνητικό συνασπισμό που είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη σημερινή συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τις τράπεζες-πιστωτές της χώρας» αναφέρει ο Τζορτζ Σόρος σε κείμενο ομιλίας του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του. Αλλά ακόμη κι έτσι, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δε βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της Ελλάδας. «Ουδεμία κυβέρνηση μπορεί να εκπληρώσει τους όρους αυτούς και η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κορυφωθεί το φθινόπωρο», πρόσθεσε ο Σόρος.

Στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου θέλει να στείλει την Ελλάδα η Μέρκελ!!!

«Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου»
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχεδιάζει να παραπέμψει την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ,  «όπως ισχύει για όλες τις χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες», ενώ έστειλε νέο μήνυμα στα ελληνικά κόμματα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε σαφές ότι δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων του Μνημονίου, που έχει υπογραφεί με χώρα της Ευρωζώνης και ότι, σε αυτή την περίπτωση, η εν λόγω χώρα θα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

"Η Μακεδονία είναι Ελληνική" δηλώνει καθηγητής της Οξφόρδης !!!

Ο Ρ. Λ. Φοξ χαρακτηρίζει εξωφρενικούς και αμαθείς τους Σκοπιανούς που υποστηρίζουν ότι εκεί είναι η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Την προπαγάνδα των Σκοπίων εις βάρος της Ελλάδας διαλύει ο διάσημος καθηγητής της Οξφόρδης, Ρόμπιν Λέιν Φοξ. «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» ξεκαθαρίζει ο καθηγής, που θεωρείται από τους επιφανέστερους μελετητές της Αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας. «Η Μακεδονία είναι ένα ελληνόφωνο βασίλειο της Βορείου Ελλάδας, που κατοικείται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν ελληνικά ονόματα, έχουν το ελληνικό ημερολόγιο τηλατρεία των αρχαίων Ελλήνων», εξηγεί ο Φοξ. Μάλιστα, ο καθηγητής χαρακτήρισε εξωφρενικές τις αιτιάσεις των Σκοπίων.

O Τάσος Γιαννίτσης στη Βιρτζίνια για την Σύνοδο της Λέσχης Bilderberg - Παρών και ο Χένρυ Κίσσινγκερ

Σύμφωνα με την επίσημη τελική λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γραμματεία της Λέσχης Bilderberg, οι Έλληνες που προσκλήθηκαν και παρακολουθούν τις εργασίες της συνόδου στο Σαντιγί της Βιρτζίνια (ΗΠΑ) είναι: Τάσσος Γιαννίτσης πρώην υπουργός, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος διευθύνων σύμβουλος τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν και  Λουκάς Τσούκαλης πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Ο κ. Γιαννίτσης είναι εκλεκτός των κ.κ Σημίτη-Παπαδήμου και εκ των πρωτεργατών του κόμματος που ετοιμάζουν, οι εν λόγω κύριοι. Δεν γίνεται αναφορά στο όνομα του πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αυτοκτόνησε πατέρας 4 παιδιών !!!

Ανησυχητικά αυξάνεται ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Τελευταίο θύμα ένας επιχειρηματίας από τη Σκάλα Κεφαλλονιάς ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με... πληροφορίες ο αυτόχειρας, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης μικρής τουριστικής επιχείρησης με ενοικιαζόμενες βίλες, δίπλα στα Αποστολάτα, βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο την αυλή του..

Τρόμος στο Καστρί και στην Αναγνωστοπούλου για τις κλήσεις του ανακριτή.

Ο ένας ετοιμάζεται για την Βενεζουέλα και ο άλλος, ο αρχιερέας της Αναγνωστοπούλου, για τα καταπατημένα των Αγίων Θεοδώρων ή για το Κορακοχώρι. Μετά την αποκάλυψη του βετεράνου Σπύρου Καρατζαφέρη που βασίζεται σε αξιόπιστη πηγή, σύμφωνα με την οποία ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλής και οι δύο συνεργάτες του ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποφάσισαν να καλέσουν ως μάρτυρες για τα σκάνδαλα των υποβρυχίων και των πυραύλων TOR- M1 τους πολιτικούς που έπαιξαν ύποπτο ρόλο στις συμβάσεις αμυντικών εξοπλισμών, τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας.

Παράκλητος

Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ἰεροθέου
Πολλά ὀνόματα ἔχουν δοθεῖ στό Ἅγιο Πνεῦμα. Ἕνα ἀπό αὐτά, πού δείχνει καί τό ἔργο πού ἐπιτελεῖ στήν Ἐκκλησία, ἀλλά καί στήν ζωή τῶν ἀνθρώπων, εἶναι καί τό ὄνομα «Παράκλητος».Μέ αὐτήν τήν λέξη ὁ Ἴδιος ὁ Χριστός χαρακτήρισε τό Ἅγιον Πνεῦμα, ὅταν ἔλεγε πρός τοῦ Μαθητᾶς Τοῦ λίγο πρό τοῦ Πάθους: «ἐγώ ἐρωτήσω τόν πατέρα καί ἄλλον παράκλητον δώσει ὑμίν, ἴνα μένη μεθ’ ὑμῶν εἰς τόν αἰώνα, τό Πνεῦμα τῆς ἀληθείας» (Ἰω. Ἰδ’, 16-17). Καί λίγο πιό κάτω τό Ἅγιον Πνεῦμα χαρακτηρίζεται ἀπό τόν Χριστό, Παράκλητος, πού θά διδάξει τούς Μαθητᾶς καί θά τούς ὑπενθυμίσει ὅλα ὅσα τούς εἶπε ὁ Ἴδιος κατά τήν διάρκεια τῆς ζωῆς Του. «Ὁ δέ παράκλητος, τό Πνεῦμα τό Ἅγιον ὁ πέμψει ὁ πατήρ ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐκεῖνος ὑμᾶς διδάξει πάντα καί ὑπομνήσει ὑμᾶς πάντα ἅ εἶπον ὑμίν» (Ἰω. Ἰδ’ 25). Ἔχοντας τήν βεβαιότητα ὅτι τό Ἅγιον Πνεῦμα εἶναι Παράκλητος, προσευχόμαστε σέ Αὐτό: «Βασιλεῦ Οὐράνιε, Παράκλητε, τό πνεῦμα τῆς ἀληθείας».

Αν η Ελλάδα επιτεθεί μας τα παίρνει όλα !!!

Η σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς 2-6-1941
Για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία . Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λεει έξω από τα δόντια για το....ελληνικό χρέος στο έξαλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του. Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα. Διαβάστε την πλήρη συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή για το ελληνικό χρέος και τη Γερμανία:

Ιερώνυμος: Οι επαφές του με Πούτιν και Κύριλλο - Η Ορθοδοξία και η περιουσία της εκκλησίας

Η εξεύρεση Ρώσων επενδυτών για την αξιοποίηση της περιουσίας της εκκλησίας της Ελλάδας συζητήθηκε στις συνομιλίες που είχαν στη Ρωσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, όπως υπογραμμίζει ο κ.Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Tribuna. Αναφορικά με τη συνάντησή του με το πρόεδρο Πούτιν είπε: ´´Διαπίστωσα ότι πρόκειται για σοβαρό ηγέτη, που εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε αρκετή ώρα μαζί του και να συζητήσουμε διάφορα θέματα. Μιλήσαμε και για την Ορθοδοξία και για τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη γενικότερη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Τονίσαμε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα συνεργασίας. Παρακάλεσα τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εξευρεθούν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, τρόποι για ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των της Ελλάδας και της Ρωσίας. Η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη γι’ αυτό.´´ Αναλυτικά η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στη ρωσική εφημερίδα Tribuna:

Μήπως τελικά έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν;;;

Μiα εἰκόνα πού ὄχι ἁπλά προβληματίζει ἀλλά μας ἐξοργίζει!!!
Ἀκόμη μία "πατριωτική" προεκλογική συγκέντρωση τῆς Νέας Δημοκρατίας τελείωσε μέ τήν... σύνηθη ἐπιτυχία. Ὁ Ἀντώνης ὁ Σαμαράς, ὁ συνέταιρος τοῦ Βενιζελου στήν καταστροφή καί τήν ὑποδούλωση τῆς πατρίδα μας, ἔκανε "καλή" δουλεία ! Τά κοροϊδα μποροῦν νά πάνε γιά ὕπνο εὐτυχισμένα περιμένοντας τούς "σωτῆρες" νά τούς βγάλουν ἀπό τό ἀδιέξοδο! Καί οἱ γαλανόλευκες σημαῖες μποροῦν πλέον νά πεταχτοῦν στά σκουπίδια. Ἔπαιξαν τόν ρόλο τους καί δέν χρειάζονται πιά...

orthodoxia-ellhnismos

Μαζεύουν ότι ... κινείται !!!