“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ὥρα ἀφυπνίσεως

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
ΤΗΝ ΩΡΑ πού ὅλοι στήν Ἑλλάδα ἔχουν κάτι νά ποῦν γι᾿ αὐτά πού τούς ἀπασχολοῦν καί θέλουν ἡ ἄποψή τους νά γίνει εὐρέως γνωστή, στό χῶρο τῆς Ἐκκλησίας ἐπικρατεῖ σιωπή, τόσο ἀπό τούς ὑπεύθυνους μητροπολίτες καί κληρικούς ὅσο καί ἀπό τούς λεγόμενους συνειδητούς χριστιανούς. Αὐτό δέν σημαίνει ὅτι ἔχουν ἀπορροφηθεῖ ἀπό τήν πνευματική ζωή, γι᾿ αὐτό καί μένουν ἀδιάφοροι καί ἀπαθεῖς γιά τό τί συμβαίνει στόν κόσμο. 

«Εὐώδη ἄνθη ἀπὸ τὸν λειμώνα τῶν πολιτικῶν τερατουργημάτων τῆς “θρησκευόμενης καὶ πατριωτικῆς” Νέας Δημοκρατίας»

Διανύουμε τά τελευταία εἰκοσιτετράωρα πρὶν τὴν Ἐθνικὲς ἐκλογὲς τῆς 25ης Ἰανουαρίου καὶ θὰ ἦταν καλὸ νὰ γνωστοποιήσουμε μερικὰ ἀπὸ τὰ «ἐπιτεύγματα» τῆς Νέας Δημοκρατίας, ἡ ὁποία ἰδιαιτέρως σὲ αὐτὴν τὴν προεκλογικὴ περίοδο ντύθηκε μὲ τὸν μανδύα τοῦ «θρησκευόμενου-πατριώτη».

Έφθασαν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις…..

Σχόλιο Θ.Π.: Νταούλια η Κουμουνδούρου; Φιλιώ Πυργάκη η Συγγρού !!! Σαν περπατάς, παραπατάς….. με κίνδυνο να πέσεις!!!

Προεκλογικό γράμμα ενός Έλληνα Ορθόδοξου στους υποψήφιους πολιτικούς του

Γράφω σε σένα, υποψήφιε πολιτικέ.
Δεν με ξέρεις προσωπικά, ούτε ποτέ συζητήσαμε. Ούτε έχω ανάγκη να με μάθεις προσωπικά, γιατί χάρες δεν θέλω να ζητήσω. Όμως άνοιξες την κουβέντα πρώτος, ζητώντας μου την προσωπική μου ψήφο για να με κυβερνήσεις.
Σε βλέπω αυτές τις μέρες, που έρχεσαι στον ναό που προσεύχομαι, σε βλέπω που επισκέπτεσαι και ανταλλάσσεις χειραψίες με τους ιερείς της ενορίας μου και τους αρχιερείς της μητρόπολής μου. Βγαίνεις σε ιστοσελίδες και σε κανάλια χαμογελαστός με μητροπολίτες, φιλάς σταυρούς αγιασμών, σηκώνεσαι από το πρωτοκάθισμα μπροστά στο προσευχόμενο εκκλησίασμα την Κυριακή και αναγιγνώσκεις το «Πιστεύω» αλάνθαστα μέσα από το βιβλίο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ… ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μόνο αηδία προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια εκμετάλλευσης του θρησκευτικού φρονήματος από τον ηγέτη των κυβερνώντων για να κερδίσει χριστιανικούς ψήφους. Εκμεταλλευόμενος την δεδηλωμένη αθεΐα της αντιπολίτευσης, δεν χάνει ευκαιρία να δίνει καλοστημένες παραστάσεις με θρησκευτικό «περιεχόμενο» για να παρασύρει αφελείς και καλοπροαίρετους Έλληνες ορθόδοξους να ψηφίσουν αυτούς που δεν δίστασαν να οδηγήσουν την χώρα στην μεγαλύτερη καταστροφή της μεταπολεμικής της ιστορίας και να εξοντώσουν το ορθόδοξο χριστιανικό φρόνημα με αλλεπάλληλα αντιχριστιανικά νομοσχέδια.

Ο οστρακισμός και η λευκή ψήφος

- η προστασία της Δημοκρατίας -
Βασικές αρχές της Δημοκρατίας, αυτό το μεγαλύτερο δώρο των προγόνων μας προς την ανθρωπότητα, είναι η γνώση και συνείδηση του ανθρώπου, η κρίση αυτού μεταξύ καλού και κακού. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας για την προστασία της Δημοκρατίας, δηλαδή της κυριαρχίας του Λαού, με ότι αυτό συνεπάγεται, είχαν τον οστρακισμό, δηλαδή την αναγραφή του ονόματος σε όστρακο εκείνου του πολιτικού προσώπου, το οποίο λόγω αρχομανίας και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών, εκδιώκονταν από την πόλη π.χ. εις την εξορία για μία δεκαετία.

Ο τσολιάς της Ελληνοφρένειας βάρεσε τα πρώτα νταούλια έξω από την Κουμουνδούρου

Με κλαρίνα και νταούλια εμφανίστηκε ο ανατρεπτικός ήρωας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα πρώτα νταούλια ακούστηκαν έξω από την Κουμουνδούρου το πρωί της Παρασκεύης με δράστη τον τσολιά της Ελληνοφρένειας. Ο ανατρεπτικός ήρωας εμφανίστηκε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεία μουσικών με κλαρίνα και νταούλια και άρχισε το μουσικό πρόγραμμα πάνω στην εξέδρα που έχει στηθεί για τα συνεργεία των τηλεοπτικών καναλιών απέναντι από την είσοδο του κτηρίου.

Με την ψήφο σου να συμπεριφερθείς σαν τον Οδυσσέα

Ο Οδυσσέας και ο Τηλέμαχος σκοτώνουν τους μνηστήρες (1812), έργο του γάλλου ζωγράφου Christophe Thomas Degeorge. Βλ. Clio Artemidou.
Οι μνηστήρες-τοκογλύφοι της Ελλάδας τι τέλος θα έχουν μέσα στην Παγκόσμια Οδύσσεια της Οικονομίας; Αρθρογραφούσαμε στις 18 Οκτωβρίου του 2014
Στις 25 του Γενάρη ημέρα Κυριακή, μέρα του ΘΕΟΥ  πρέπει ο κάθε Έλληνας να βγάλει από μέσα του τον Οδυσσέα που έχει και να πάει να ψηφίσει  με πολυμήχανο και όχι με αμήχανο μυαλό.

Τρομοκρατεί η απελπισμένη Βούλτεψη: "Να πάρεις χαρτί υγείας γιατί θα υπάρξει έλλειψη" (vid)

Σχόλιο Θ.Π.: όλα τα μετεωρολογικά δελτία πάντως λένε πως "τα ειδικά… θα πάνε σύννεφο" μετά τις εκλογές!
Τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει η χώρα και να σταματήσουν οι εισαγωγές καυσίμων, πρώτων υλών και φαρμάκων σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές τόνισε η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τον παρουσιαστή, Γιώργο Οικονομέα, του πρότεινε να προμηθευτεί χαρτί υγείας γιατί θα υπάρξει έλλειψη αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα της τρόικας.

Δείτε το βίντεο

“Για να ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε οικονομική κρίση θα πρέπει πρωτίστως να ξεπεράσουμε ο καθένας από εμάς την κρίση αξιών που τον διακατέχει”

Άκουγα κάποιον σεβάσμιο γέροντα σε μια από τις επισκέψεις μου στο Άγιον Όρος να μας λέει: «Προσοχή γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι... Ζούμε σε πονηρούς καιρούς...».
Όντως κατά την ταπεινή μου άποψη ζούμε σε πονηρούς καιρούς και μάλιστα όλοι λίγο πολύ το καταλαβαίνουμε... Δεν χωράει όμως η λέξη «απελπισία» στο λεξιλόγιο ενός Ορθόδοξου Χριστιανού. Δεν μπορούμε να «απελπιζόμαστε» διότι ο Κύριος επιτρέπει τα πάντα προς το γενικό μας όφελος και ας μην το διανοούμεθα...

Ζώντας μέσα στην αγάπη του Θεού, ζείτε μέσα στην ελευθερία

Άγιος Γέρων Παΐσιος
Συμβαίνει πολλές φορές να αισθάνεται κανείς υπερβολική στενοχώρια για την κατάσταση του κόσμου. Να υποφέρει που βλέπει ότι το θέλημα του Θεού δεν γίνεται σήμερα απ’ τους ανθρώπους ή κι απ’ τον ίδιο.
Να πονάει με τον πόνο το σωματικό και τον ψυχικό των άλλων. Η ευαισθησία αυτή είναι δώρο του Θεού. Στις γυναίκες τη συναντάμε συχνότερα. Οι ψυχές που έχουν αυτή τη λεπτότητα είναι ιδιαίτερα δεκτικές στα μηνύματα και στη θέληση του Θεού. Αυτές οι ευαίσθητες ψυχές έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν πολύ στην εν Χριστώ ζωή, διότι αγαπάνε τον Θεό και δεν θέλουν να Τον λυπήσουν.

"Ρουκέτα" Αντώναρου: “Η στρατηγική του φόβου της ΝΔ, γυρίζει μπούμερανγκ...”

Οι εσωτερικές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία για τη στρατηγική του φόβου, που ακολούθησε η ηγεσία της κατά την προεκλογική περίοδο, είναι κοινό μυστικό.
Σήμερα όμως ο...πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, δεν έκανε απλώς κάποιον υπαινιγμό, αλλά εκτόξευσε ρουκέτα κατά της συγκεκριμένης τακτικής και όσων την ακολούθησαν.