“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο άγιος Γέροντας Πορφύριος μάς έλεγε…

Οι προσευχές μας δεν εισακούονται διότι δεν είμαστε άξιοι. Πρέπει να γίνεις άξιος, για να προσευχηθείς. Όταν τακτοποιήσεις όλες τις εκκρεμότητες και ετοιμασθείς, τότε πάεις και προσφέρεις το δώρο σου.
Άξιοι γίνονται όσοι επιθυμούν και λαχταρούν να γίνουν του Χριστού, όσοι δίνονται στο θέλημα του Θεού. Να μην έχεις κανένα θέλημα, αυτό έχει μεγάλη αξία, είναι το παν. Ο σκλάβος δεν έχει θέλημα. Το να μην έχομε κανένα θέλημα μπορεί να γίνει μ’ έναν τρόπο απαλό· με την αγάπη στον Χριστό και την τήρηση των εντολών Του.

Η πορεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στον Πόντο

Πανηγυρικός λόγος κατά τον εορτασμό των 1800 χρόνων από τον εκχριστιανισμό του Πόντου.
του Θεοδόση Κυριακίδη
Τιμώντας τα 1800 του εκχριστιανισμού του Πόντου από τον Άγιο Γρηγόριο Νεοκαισαρείας θα επιχειρήσουμε μια σύντομη αναφορά στην εξέλιξη της πορείας του χριστιανικού μηνύματος και στον αρχέγονο χριστιανισμό του Πόντου, μέχρι την εδραίωση του με τη δράση του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας.

Περί Ψυχής

Του Αγίου Γρηγορίου του Διαλόγου
Όταν έφτασε ο καιρός που ο όσιος Βενέδικτος θα έφευγε απ΄ αυτή τη ζωή και θα πήγαινε στο Θεό, πρόβλεψε ο ίδιος τη μέρα του θανάτου του και την ανήγγειλε στους μαθητές του που ζούσαν μαζί του και σ΄ εκείνους που έμεναν μακριά. Στους τελευταίους μάλιστα φανέρωσε πώς, με κάποιο σημείο που θα γινόταν, θα μάθαιναν ότι η ψυχή του έβγαινε από το σώμα.
Έξι μέρες λοιπόν πριν από την κοίμησή του πρόσταξε να του ανοίξουν το μνήμα. Αμέσως τον έπιασε πολύ υψηλός πυρετός, που του έψηνε κυριολεκτικά το σώμα. Την έκτη μέρα έβαλε τους μαθητές του να τον μεταφέρουν στο ναό. 

«ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΑ ΤΟΥ 2014

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως γρήγορα άρχισαν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφραστήκαν εδώ και λίγο καιρό ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκτονώσει την μεγάλη εσωτερική της κρίση με την εξαγωγής της στο εξωτερικό και στην περίπτωση αυτή ο καλύτερος αποδεκτής της οργής του Ερντογάν, που βλέπει παντού προδότες και συνωμότες, είναι η Ελλάδα που στενάζει κάτω από την μνημονιακή της προδοτική κατοχή. Έτσι με το έμπα του 2014, ένα από τα πιο κρίσιμα έτη για την Τουρκία, πριν καλά καλά αναλάβει η Ελλάδα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία άρχισε τις απειλές της προς την ελληνική πλευρά δείχνοντας τα «δόντια» της με προκλητικό τρόπο.

Με ή χωρίς ( Ερντογάν) ζάχαρη;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Τα πάντα “ρει” και ο καφές μπορεί να χυθεί….
Το 2014 ξεκινά με εξαιρετικά αρνητικές προοπτικές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
1.“Εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε μικρό νησί”
2.“Ναυτικός αποκλεισμός στις ανατολικές «παρυφές» του Αρχιπελάγους  Αιγαίου από τη λοιπή ηπειρωτική και νησιωτική χώρα”
3.“Κατάληψη βραχονησίδας.”
4. “Αμφισβήτηση αρμοδιότητας έρευνας & διάσωσης.”
5. “Πετρελαϊκές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα”