“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

☦ΚΡΑΥΓΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ…

Ἀρχιμανδρίτου Παύλου Ντανᾶ
Ἱεροκήρυκος
«Ὁ δέ Ἰησοῦς εἶπεν. ἄφετε τά παιδία καί μή κωλύετε αὐτά ἐλθεῖν πρός με. τῶν γάρ τοιούτων ἐστίν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. Καί ἐπιθείς τάς χεῖρας αὐτοῖς ἐπορεύθη ἐκεῖθεν» (Ματθ. 19, 14-15).
Τήν ὥρα πού κηρύττει ὁ Χριστός, γονεῖς ἔφεραν τά μικρά παιδιά τους γιά νά βάλει ἐπάνω τους τά χέρια Του, γιά νά τά εὐλογήσει καί νά προσευχηθεῖ ὑπέρ αὐτῶν. Οἱ μαθητές τοῦ Κυρίου, ὅμως, ὅταν εἶδαν τούς γονεῖς νά πλησιάζουν, τούς ἐπέπληξαν. Ὁ δέ Ἰησοῦς τούς λέγει: «Ἀφῆστε τά παιδιά καί μήν τά ἐμποδίζετε νά ἔλθουν σέ μένα. γιατί γι’ αὐτούς, πού θά γίνουν σάν αὐτά, εἶναι ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. Καί ἀφοῦ ἔβαλε τά χέρια Του ἐπάνω τους πρός εὐλογία, ἔφυγαν ἀπό ἐκεῖ».
Ὁ Χριστός συνήθιζε, ὅταν ἔφερναν τούς ἀσθενεῖς πρός Αὐτόν, νά θέτει τά χέρια Του ἐπάνω τους καί νά τούς θεραπεύει. Γι’ αὐτό, καί οἱ γονεῖς σκέφτηκαν, ὅτι θά ἦταν πλεονέκτημα γιά τά παιδιά τους, ἐάν τά εὐλογοῦσε ὁ Κύριός Τους.  Αὐτά τά  μικρά παιδιά εἶναι διαχρονικά ἁγνά, ἄδολα, ἄκακα, γιατί δέν ἔχουν μολυνθεῖ ἀπό τά λασπόνερα τῆς ἁμαρτίας.

☦ Ένα από τα φοβερά Θαύματα του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Ήταν ένα ανοιξιάτικο πρωινό στή μακρινή χώρα κάτω, στο Σουδάν. Στό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας παρατηρείτο μια ασυνήθιστη κίνηση. Εκτός των κανονικών δρομολογίων, ανέμελα νιάτα, μαθητές, με τους εκδρομικούς σάκους των, είχαν γεμίσει τις αίθουσες του αερολιμένα. Μια σχολική εκπαιδευτική, αεροπορική εκδρομή, είχε προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή. Σχολικά τραγούδια και χαρούμενες φωνές έσπαγαν το μονότονο βουητό των αεροπλάνων, που απογειωνόταν και προσγειωνόταν εις τον αερολιμένα. Και ξάφνου τα μικρόφωνα ανήγγειλαν;…

☦ Ο τούρκος θα προλάβει το εμβόλιο ή το εμβόλιο τον τούρκο;

Καλοπροαίρετοι συνάνθρωποι μας σε όλο τον κόσμο  που δεν είχαν καμία σχέση με την Ορθοδοξία ξεκίνησαν να διαβάζουν αγίους πατέρες μας και  σε σχέση με αυτά που προείπαν. Μπορεί να ξεκινούν λίγο ανάποδα, αλλά έχουν συγκλονιστεί με όλα αυτά τα ανάποδα πράγματα  που συμβαίνουν σήμερα. Στο ερώτημα μας γιατί διαβάζετε ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ των Πατέρων της Ορθοδοξίας , η απάντηση τους ήταν « μόνο μέσα σε αυτές μπορούμε κάτι να καταλάβουμε»
Σκεφτείτε, τι θα νοιώσουν και τι θα  καταλάβουν, όταν πλησιάσουν ΧΡΙΣΤΟ Εσταυρωμένο και Αναστημένο;
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η καθημερινότητα μας  έχει αναποδογυρίσει και θέλουν να ανατρέψουν την ίδια λειτουργία της ανθρώπινης φύσης , δίχως να υπολογίζουν ΘΕΟ και άνθρωπο;

☦ «Οι αγιασμένοι άνθρωποι του Θεού δεν θα πρόδιδαν την πίστη ούτε με μια λέξη»

Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης, από τη Ρωσία, διηγείται αυτό το όραμα που είχε τον Ιανουάριο του 1901: «Οι αγιασμένοι άνθρωποι του Θεού δεν θα πρόδιδαν την πίστη ούτε με μια λέξη»
Μετά τις βραδινές προσευχές, ξάπλωσα λίγο να ξεκουραστώ στο αμυδρά φωτισμένο κελί μου, καθώς ήμουν κουρασμένος. Μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού βρισκόταν κρεμασμένη η λαμπάδα μου. Δεν είχε περάσει πάνω από μισή ώρα, όταν άκουσα ένα θρόισμα. Κάποιος ακούμπησε τον αριστερό μου ώμο και με τρυφερή φωνή μου είπε: «σήκω δούλε του Θεού Ιωάννη, και ακολούθησε το θέλημα του Θεού!»

☦ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΑΓ. ΙΠΠΟΛΥΤΟΥ

Την εποχή εκείνη τέτοια θλίψη και στενοχώρια θα υπάρχει όσο ποτέ άλλοτε δε θα έχει παρουσιαστεί επί της γής… (Ματθ. κδ' 21). Τότε, εκείνοι οί Χριστιανοί πού δεν θα έχουν πάρει το χάραγμα του Αντίχριστου (666), θα διώκονται συνεχώς και με μένος, προσπαθώντας παράλληλα να βρουν τρόπο επιβίωσης, αφού και τα ίδια τα στοιχεία της φύσεως θα έχουν αλλοιωθεί…
Και τότε οι έχοντες το σφράγισμα του Αντίχριστου (χάραγμα το οποίο θα τους επέτρεπε να έχουν δικαίωμα αγοραπωλησίας ) θα μετανιώσουν πικρά για την επιλογή τους αυτή...

☦ Η προφητεία του Αββά Παμβώ προς μαθητή του

…Σου λέγω και τούτο Τέκνον μου, ότι θα έρθει καιρός, οπόταν οι χριστιανοί θα προσθέτουν και θα αφαιρούν και θα μεταβάλουν τας βίβλους των Αγίων Ευαγγελίων και των Αγίων Αποστόλων και των Θεσπέσιων Προφητών και των Ιερών Πατέρων και θα μαλακώνουν τας Αγίας Γραφάς και θα γράφουν τροπάρια και άσματα και λόγους τεχνολογικούς. Και ο νους των θα ξεχυθεί εις αυτούς, θα απομακρυνθούν δε από τα Θεϊκά πρότυπα.