“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

☦ Ο Γέροντας Παΐσιος ασκητεύοντας στην Ι. Σκήτη των Ιβήρων και η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του

Στὴν Καλύβη τῶν Ἀρχαγγέλων.

Ὁ Πατὴρ Παΐσιος ἐπέστρεψε στὸ Ἅγιον Ὄρος ἀπὸ τὸ Σινᾶ, τὸν Μάϊο τοῦ 1964, καὶ πρῶτο μέλημά του ἦταν νὰ βρῆ Γέροντα, γιὰ νὰ κάνει ὑπακοή. Ἄφησε τὰ λίγα πράγματά του σὲ ἕνα κατάστημα στὶς Καρυὲς καὶ πῆγε στὴν Καψάλα, ὅπου ἀσκήτευε ὁ Ῥῶσος Πνευματικὸς παπα-Τύχων, τὸν ὁποῖο εἶχε γνωρίσει πρὶν ἀπὸ 10 χρόνια στὴν Μονὴ Ἐσφιγμένου. Τοῦ ζήτησε νὰ τὸν ἀναλάβει καὶ μάλιστα βρῆκε ἕνα Κελλὶ σ’ ἐκείνη τὴν περιοχή.

☦ Το ευχέλαιο έχει τέτοια δύναμη, που εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος γίνεται σαν μικρό παιδί.

Τι δύναμη έχει, Γέροντα, το ευχέλαιο;

- Το ευχέλαιο έχει τέτοια δύναμη, που εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος γίνεται σαν μικρό παιδί. Αν ο άνθρωπος είναι υγιής και δεν έχει ανάγκη, τότε το ευχέλαιο δεν κάνει να γίνεται παραπάνω από δύο φορές το χρόνο. Είναι μεγάλο μυστήριο.

Αγιος Γαβριηλ Ο Δια Χριστον Σαλος Και Ομολογητης

proskynitis

☦Εμείς εδώ στην Ουκρανία είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το τελευταίο μας ψωμί με εσάς στην Ελλάδα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΤΑΡΕΤΣ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ  ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΤΟ 2015 - ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

(Τότε απλώς τα διαβάζαμε , σήμερα τα ζούμε)

Με πνευματική  ευθύνη και συνείδηση

Πιάστε το νήμα της ζωής από εκεί που το άφησαν οι πρόγονοι σας.

Εσείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί είστε μεγάλη πνευματική προσκομιδή με σπουδαία καταξίωση.

Είστε φωτισμένοι με προβολέα Παγκοσμίου φήμης.

☦Ο Ουρανός συνωμοτεί να σωθείτε από σήμερα στην Ελλάδα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΤΑΡΕΤΣ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ  ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΤΟ 2015 - ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ και γίνονται οδοδείκτες στις σημερινές δυσκολίες

(Τότε απλώς τα διαβάζαμε , σήμερα τα ζούμε)

Με πνευματική  ευθύνη και συνείδηση

Η μοίρα της επισκοπικής μήτρας είναι να την φορεί το πιο ΑΓΙΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Και η μοίρα του ΙΕΡΟΥ ΕΠΙΤΡΑΧΗΛΙΟΥ είναι να την φορεί ο πιο άξιος αυχένας.

☦ «Πάρε αυτά, μου είπε, εις δόξαν της Κυρίας Θεοτόκου...»

Εκείνοι που τρέφονται από την αγάπη του Θεού, πολλές φορές αδιαφορούν για τις υλικές τροφές ή, όταν τρώνε, δεν αισθάνονται, διότι και τότε τον Θεό αισθάνονται έντονα και τρέφονται από την γλυκιά ευλογία της αγάπης Του.

Η επιθυμία για τις καλές τροφές είναι το δόλωμα του πονηρού, και, όποιος δεν τις κόψει, πιάνεται από το αγκίστρι του εχθρού και μετά τηγανίζεται με το ίδιο του το λίπος από την πυρωμένη του σάρκα. Αντίθετα, η επιθυμία για τις πνευματικές τροφές ξεκόβει την καρδιά από τα γήϊνα και ανεβάζει την ψυχή στους Ουρανούς, και γεύεται από την τροφή των Αγγέλων.

☦ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ - η Αγία που συμπάσχει μαζί με την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ.

"Όσοι προσκυνητές κατακλύζουν σεβαστικά τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα διαπιστώνουν άμεσα ότι ακριβώς δίπλα και στην όπισθεν θέση του Ξύλινου Κουβουκλίου , όπου έχει τεθησαυριστεί η Εφέστιος Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΚΟΡΗΤΡΙΑΣ της Δακρυορρούσης αδιάλειπτα επί σχεδόν 11 μήνες και της Μυροβλήτισσας ( από την Μεγάλη Τετάρτη ) υπάρχει μια μεγάλη εικόνα της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΚΕΥΗΣ.

☦ Η έβδομη σφραγίδα και το χρυσό λιβανιστήρι

Αποκαλυψις   ΚΕΦ. 8

Η έβδομη σφραγίδα και το χρυσό λιβανιστήρι

Κα τε νοιξε τν σφραγδα τν βδμην, γνετο σιγ ν τ οραν ς μιριον.  2 Κα εδον τος πτ γγλους ο νπιον το Θεο στκασι, κα δθησαν ατος πτ σλπιγγες.  3 κα λλος γγελος λθε κα στθη π το θυσιαστηρου χων λιβανωτν χρυσον, κα δθη ατ θυμιματα πολλ, να δσ τας προσευχας τν γων πντων π τ θυσιαστριον τ χρυσον τ νπιον το θρνου.  4 κα νβη καπνς τν θυμιαμτων τας προσευχας τν γων κ χειρς το γγλου νπιον το Θεο.  5 κα εληφεν γγελος τν λιβανωτν κα γμισεν ατν κ το πυρς το θυσιαστηρου κα βαλεν ες τν γν. κα γνοντο βροντα κα φωνα κα στραπα κα σεισμς.

☦ Άγιος Παϊσιος: “Για τις δύσκολες ώρες να λέμε +ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΚΕΠΕ ΗΜΑΣ+”

☦ Αγ. Παϊσιος ο Αγιορείτης: “Να συμπεριφέρεσθε ο ένας στον άλλον αρχοντικά, να σκέπτεσθε δηλαδή και να κάνετε ότι ευχαριστεί τον άλλον και όχι εσάς”