“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η ζωή μας: Δρόμος πτώσεων και αναστάσεων

ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

του Αρχιμ. Παύλου Παπαδόπουλου
Όλοι οι άνθρωποι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, διακατεχόμαστε από πάθη
Μερικά πάθη είναι φανερά και άλλα κρυφά. Συνήθως κατακρίνονται πολύ αυστηρά οι άνθρωποι που πέφτουν σε κάποιο φανερό πάθος ενώ μπορεί το κρυφό πάθος των κατηγόρων τους να είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό «μη κρίνουμε κατ’ όψιν», μην κρίνουμε δηλαδή τους άλλους απ’ αυτό που φαίνονται.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΟ… ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για πολλούς είναι ασύνδετο και ίσως παράλογο να συνδέει κανείς τα γεγονότα αυτών των ημερών στην Τουρκία με τις εκατόμβες των θυμάτων και με την γενικότερη μεγάλη αναστάτωση του αποτυχόντος πραξικοπήματος που κανείς δεν γνωρίζει ακόμα που θα οδηγήσει, με την μεγάλη πρόκληση που είχε γίνει με την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στο ιερό σύμβολο ου Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ «ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ» ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το χάος που επικρατεί αυτές τις μέρες στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας με τις χιλιάδες αλλεπάλληλες συλλήψεις σε όλη την επικράτεια ακόμα και υψηλότατων στελεχών, έχει σαν άμεση συνέπεια πολλοί στρατιωτικοί βαθμοφόροι να κρύβονται σε άγνωστα μέρη, συχνά με τις οικογένειες τους, ενώ άλλοι να έχουν κυριολεκτικά δραπετεύσει από τις μονάδες τους και να αναζητούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας της αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής.

Εμπλέκει ξανά τη χώρα μας ο Ερντογάν: «Οι πιλότοι που βομβάρδισαν το κοινοβούλιο διέφυγαν στην Ελλάδα»

Εμπλέκει ξανά την Ελλάδα στην απόπειρα πραξικοπήματος ο τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, όχι με την ‘έννοια του σχεδιαστή, αλλά με την έννοια του χορηγού ασύλου σε πραξικοπηματίες που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν.
«Πιλότοι βομβάρδισαν το κοινοβούλιο, το γραφείο του πρωθυπουργού. Άρματα μάχης πέρασαν πάνω από ανθρώπους. Και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα», είπε σε απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε πριν από λίγο στο Al Jazeera.