“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

"Οxı" της Μέκρελ στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η Άγκελα Μέρκελ ακόμη και στην επίσημη επίσκεψη της στην Άγκυρα υπενθύμισε στους Τούρκους πως είναι αντίθετη με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. «Εμείς με την Τουρκία πραγματοποιούμε διαπραγματεύσεις. Εγω έχω επιφυλάξεις για την πλήρη ένταξη. Όμως θα ήταν καλό να ανοίξει κάποιο κεφάλαιο διαπραγματεύσεων» δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά τη συνάντηση τους. 

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!!!

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων στις Σκουριές που είχε ένταση και παλμό, πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013. Υπήρξαν πολλοί ομιλητές.
Κατόπιν αιτήσεως των κατοίκων, κύριος και πρώτος ομιλητής είχε ορισθεί ο αγωνιστής Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Πνευματικός και εφημέριος του Ησυχαστηρίου «Πααγία, η Φοβερά Προστασία», που εδρεύει στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Ο κόσμος παρ’ ότι η ομιλία του ήταν μακροσκελής, τον παρότρυνε να συνεχίσει. Δημοσιεύουμε αυτούσιο τον λόγο του χωρίς σχόλια.

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: “ο νέος Πάπας ή είναι ο ίδιος ο Αντίχριστος ή θα είναι ο Ψευδοπροφήτης ο οποίος θα συνεχίσει με τον Αντίχριστο...»

Κατάμαυρος ο ορίζοντας

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ιλαροτραγωδία με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς βουλευτές της ΝΔ σε ταβερνοκουβέντα στην Κηφισιά, το βράδυ της Τετάρτης.  Τι ομολόγησε; «Το 2013 θα είναι η χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός, αναφέρει το «Εθνος». Εντελώς άλλη...αποστροφή της συζήτησης προώθησε στα τηλεοπτικά κανάλια και τις δεξιές εφημερίδες η κυβερνητική προπαγάνδα, ώστε να βγαίνει το διαμετρικά αντίθετο συμπέρασμα: «Από τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε (!), αρκεί να αντέξουμε μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού», είναι η προβαλλόμενη πρωθυπουργική δήλωση. 

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ «ΑΚΤΩΡ»

Πηγή: Ελευθεροτυπία  
Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Σύμφωνα με τους αντιδρώντες, από το 2003 το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται και ξεκινούν χατιρικές συμφωνίες με χαμένο το ελληνικό Δημόσιο - και μάλιστα εν γνώσει του. Στις12 Δεκεμβρίου 2003 υπογράφεται η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός», με αποκλειστικούς μετόχους την «ΑΚΤΩΡ», συμφερόντων Μπόμπολα, και τον Δημήτρη Κούτρα, γενικό διευθυντή της «ΑΚΤΩΡ». Είχε προηγηθεί η υπογραφή ενός «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ της «Ακτωρ», του Δημήτρη Κούτρα, της «European Goldfields» (EG) και της «Global Mineral Resources» (GMR).

Πως η Τουρκία "εξαφανίζει" το Καστελόριζο!

Τι συμβαίνει με την Τουρκία, την υφαλοκρηπίδα και πόσο αποτελεσματική είναι η ελληνική αντίδραση; Πολλές μπορεί να είναι οι “αναγνώσεις” και οι απόψεις που εκφράζονται. Ωστόσο όπως προκύπτει από μια ανάλυση της έμπειρης σ΄ αυτά τα θέματα δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ, η ελληνική αντίδραση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Όταν μάλιστα η Τουρκία ...εξαφανίζει το Καστελόριζο!

Γράφει η Κύρα Αδάμ σε άρθρο της στην εφημερίδα η Ελλάδα σήμερα:
“Στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο -ενημέρωση του ΟΗΕ-περιορίστηκε η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην προκλητική απόφαση της Τουρκίας (124/18 Φεβ 2013) να εξουσιοδοτήσει την κρατική τουρκική εταιρεία ενεργειακών πόρων TRAO για τρίμηνη έρευνα υδρογονανθράκων.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ''ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ'';

ΕΝΟΨΕΙ ΣΟΒΑΡΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο κυβερνητικό και στρατιωτικό επιτελείο για τις εξελίξεις στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι δηλώνουν πως έχουν κυριαρχικά δικαιώματα και θα συνεχίσουν τις έρευνες στο Αιγαίο επικαλούμενοι το διεθνές δίκαιο, καθώς υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο. Άκουσον άκουσον…

Νέα ομιλία του Πατρός Ελπίδιου για τα επερχόμενα!! (Ιανουάριος 2013)

από savvasm
Μια συγκλονιστική ομιλία του πατρός Ελπιδίου Βαγιανάκη για τα επερχόμενα, με πολλές αποκαλύψεις, επεξηγήσεις και συμβουλές…

Και όμως η ΕΛΛΑΔΑ θα διασωθεί στο ΈΠΟΣ του 2013 !!!

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρείς και τον τσακώνουμε και στην φυλακή τον χώνουμε.» Και φυσικά δεν μιλάω για τους δικούς μας κλέφτες, άλλωστε το θέμα τους δεν έχει εξαντληθεί,  ακόμα και με την αφάνταστη ταλαιπωρία που διερχόμασθε, απομένει  όμως να το εξαντλήσει  διεξοδικά  στον κατάλληλο χρόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και η διάκριση  του αδικημένου λαού μας.  Τώρα μιλάω για τους Παγκόσμιους Διαχρονικούς κλέφτες των ανθρώπινων ζωών, συγκεκριμένα για αυτούς που αιματοκύλισαν τον πλανήτη επί δυο συνεχόμενες φορές με εκατόμβες ανθρώπινων τραγωδιών. Και στους δυο Παγκοσμίους πολέμους ο σχεδιασμός  αυτών ήταν απαράμιλλα  ίδιος και ταυτιζόταν με τον κοινό στόχο να μειωθεί δραματικά ο πληθυσμός της Γης για να επιβληθούν πιο εύκολα σχέδια  και τακτικές που εξυπηρετούσαν το κατεξοχήν ανθρωποκτόνο αφεντικό τους,  τον ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ.