“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Το τουρκικό κοινό εναντίον της Ρωσίας θέλει να στρέψει η Άγκυρα

Ανοιχτά πλέον καλλιεργείται αντί-ρωσικό κλίμα στην Τουρκία μετά από την γνωστοποίηση των ισχυρισμών των μαρτύρων κατηγορίας για την υπόθεση «Εργκενεκόν», που εμπλέκουν την Ρωσία του Πούτιν στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Ερντογάν. Κατά την διάρκεια της δίκης ένας μυστικός πράκτορας υποστήριξε ότι δυο από τους κατηγορουμένους είχαν επαφές με Ρώσους και σχεδίαζαν την τοποθέτηση εκρηκτικών στο αμάξι του τούρκου πρωθυπουργού. Αυτή η ασαφής μαρτυρία από πράκτορα που δεν αποκάλυψε ούτε τις πηγές, ούτε τι είδους επαφές ήσαν αυτές, δίνει στον Ερντογάν την ευκαιρία να δημιουργήσει κλίμα κατά της Ρωσίας στο εσωτερικό της Τουρκίας, προς υποστήριξη μιας επιχείρησης κατά της Συρίας εκ μέρους του ΝΑΤΟ με βλέψεις-ανταλλάγματα σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως έχουμε γράψει. Η Μόσχα φυσικά και δεν πτοείται εκτοξεύοντας επιτυχώς τις τελευταίες ώρες πυρηνικά όπλα και στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα προς την Δύση, ότι αυτή την φορά δεν θα λειτουργήσουν τα «κόκκινα τηλέφωνα». pygmi.gr

Μάλλον δεν ήμασταν καλά και όταν ήμασταν καλά... (Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης)

Η εποχή που διανύουμε δεν πάσχει μόνο από σοβαρή οικονομική κρίση αλλά και από κρίση αξιών. Αμφισβητούνται ιστορικές, παραδοσιακές και θεμελιώδεις αρχές. Αρκετοί ενοχλούνται από τη σιωπή των πνευματικών ανθρώπων. Δεν υπάρχει θαρρετή ομολογία, υπεύθυνη αντίσταση, λόγος ζωηρός και βαθύς, που θα αναπαύσει όσους δακρύζουν, για το ξεθεμελίωμα της αγαπητής πατρίδος, τον ευτελισμό της Εκκλησίας, το ξερίζωμα της Παραδόσεως. Η λήθη του παρελθόντος νοσεί το παρόν. Μοσχοθυμίαμα δεν οσφραίνεται, το ευαγγέλιο αργεί, η ευλάβεια ειρωνεύεται, οι γιαγιάδες δεν λένε παραμύθια και συναξάρια στα εγγονάκια τους, αλλά παρακολουθούν εναγώνια τουρκικά σίριαλ στην έγχρωμη τηλεόραση. Η Αγιά Σοφιά έφυγε από τους τοίχους, που γέμισαν από ημίγυμνους, αλυσοδεμένους τραγουδιστές. 

Φοβούνται να ψηφίσουν τα μέτρα πριν τις παρελάσεις;

Αρχικά είχε κυκλοφορήσει ότι τα επώδυνα μέτρα θα ψηφίζονταν στις 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μέτρα θα ψηφιστούν στις αρχές Νοεμβρίου. Σχετικά με αυτή την αναβολή οι φήμες οργιάζουν ότι έγινε για να περάσουν πρώτα....οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου που ανακαλούν στις μνήμες το έπος του 1940 και την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα.

Γέροντας Γαβριήλ: Όποιος δεχτεί το σφράγισμα είναι χαμένος από Θεό κι από ανθρώπους!"

Βίντεο από ομιλία του σχετικά με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και το σφράγισμα, σε Έλληνες και Ρουμάνους προσκυνητές στο Άγιον Όρος

Πάγκαλος: «Όλοι μαζί με τον Σαμαρά, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος»

Αίσθηση προκαλούν εκ νέου οι θέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», εμφανίζεται εντυπωσιασμένος από την εικόνα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ χαρακτηρίζει «γελοίο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Η μόνη διέξοδος είναι η στήριξη στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χαρακτηρίζει «έκπληξη» την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, εξηγώντας: «Και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί, πίστευα ότι θα δυσκολευθεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα, θα έλεγα "όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος"».

Παρασκηνιακή δημοσκόπηση ΣΟΚ στη δημοσιότητα !!!

Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός βουλής ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ...
Δεύτερο κόμμα δείχνει τη Χρυσή Αυγή "παρασκηνιακή" δημοσκόπηση της VPRC, η οποία έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα. Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 27%, ακολουθώντας το 30,5% του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος παραμένει στην πρώτη θέση. Το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται στο 2,5%, μένοντας εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 20.0%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην τέταρτη θέση με 10%. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 6,5%.

Παράγουν βενζίνη από αέρα και νερό – Επαναστατική τεχνολογία της Air Fuel Synthesis

Μια μικρή βρετανική εταιρεία παρήγαγε τα πρώτα λίτρα βενζίνης από καθαρό αέρα, εφαρμόζοντας μια επαναστατική τεχνολογία που υπόσχεται να λύσει δια παντός το ενεργειακό πρόβλημα, αλλά και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής αφαιρώντας διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Η εταιρεία Air Fuel Synthesis, που ....εδρεύει στην πόλη Stockton-on-Teesτης βορειοανατολικής Αγγλίας, έχει παράξει πέντε λίτρα βενζίνης από τον Αύγουστο σε ένα μικρό διυλιστήριο που παράγει υδρογονάνθρακες από διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς.

Πάλι ο "Στρατός" θα φυλάει … το Στρατό ;;;

διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του onalert
20 λεπτά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, υπό το φόβο επεισοδίων και με φήμες για "στρατό" στους δρόμους
Το νέο “σήριαλ” στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ΕΔ είναι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, την ερχόμενη Κυριακή ,που αν πιστεψουμε όσα διαρέει η κυβέρνηση θα έχει 20λεπτη διάρκεια.! Τα όσα έγιναν πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, έριξαν μια κυβέρνηση και αποτέλεσαν την αφορμή για αλλαγή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας. Το επιτελείο Σαμαρά δεν θέλει να ρισκάρει σε καμία περίπτωση να πάθει τα ίδια και γι΄ αυτό προετοιμάζει μια “παρέλαση” δυνάμεων ασφαλείας, γύρω από τη παρέλαση. Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις θα περιφρουρήσουν τους επίσημους που θα έχουν την …επικίνδυνη αποστολή να την παρακολουθήσουν και η εντολή που έχει δοθεί από τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης είναι ότι “πάση θυσία η παρέλαση πρέπει να γίνει”. Το πόσο θα διαρκέσει είναι ένα θέμα! Οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι περίπου …20 λεπτά! 
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι φήμες για χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές “αστυνομικού χαρακτήρα”, δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες.

Τουρκικές πονηριές … της τελευταίας στιγμής !!!

διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του defencenet
Έβαλαν νέα εκρηκτικά στις γέφυρες του Έβρου οι Τούρκοι - Ανησυχία στα Επιτελεία...
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του ΓΕΣ πριν από τέσσερις ημέρες ο τουρκικός στρατός προέβη σε μία κίνηση που έχει δημιουργήσει προβληματισμό: Συγκεκριμένα από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης μονάδα Μηχανικού του τουρκικού Στρατού ανανέωσε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς υπονόμευσης  που βρίσκονται τοποθετημένοι από την τουρκική πλευρά στην Γέφυρα των Κήπων. Η κίνηση έχει δημιουργήσει απορίες καθώς οι μηχανισμοί είχαν εγκατασταθεί σχετικά πρόσφατα και εν πάση περιπτώσει δεν δικαιολογείται η αντικαταστασή τους παρά μόνον αν κάποιοι στο τουρκικό Επιτελείο θεωρούν ότι μπορεί να έχουμε έναρξη επιχειρήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα! Η γέφυρα είναι παγιδευμένη από την τουρκική πλευρά για την περίπτωση που μετά την εκδήλωση τουρκικής επιθετικής κίνησης υπάρξει ελληνική αντεπίθεση προς την πλευρά της Ανατολικής Θράκης.

Ο «πόλεμος των άκρων» !!!

Πολλές φορές οι άνθρωποι αναγκάζονται να φτάσουν στα άκρα, προκειμένου να αμυνθούν-παλέψουν για το δίκιο τους. Η ελευθερία απαιτεί καμιά φορά υπέρβαση, πόσο μάλλον όταν είσαι πάντα λιγότερος αριθμητικά σε σχέση με τον «εχθρό», όπως ήταν οι Έλληνες. Ωστόσο στην πολιτική οι ακραίες απόψεις εκφράζουν ιδεολογίες, πίσω από τις οποίες κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Στο πολιτικό φάσμα συναντάει κανείς ακραίες ιδεολογίες να κατευθύνουν ολόκληρη παράταξη ή να συνυπάρχουν σε αυτή, δημιουργώντας πεδία αντιπαράθεσης μέσα στο ίδιο κόμμα. Τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα ο «πόλεμος των άκρων» έχει «φουντώσει», κάτι που παρατηρούμε στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά και σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό της καθημαγμένης αυτής γωνιάς του πλανήτη. Γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…

O πνευματικός θάνατος μιας γενιάς !!!

Οι δρόμοι δεν γεμίζουν από μόνοι τους. Χρειάζεται εκείνο το μεγάλο πλήθος ,άλλα δεν φτάνει. Χρειάζεται ένα κάλεσμα , χρειάζονται τα φωτεινά μυαλά, τα θαρραλέα εκείνα πνεύματα που τολμάνε να επωμίζονται πολλά., οι στίχοι ενός ποιήματος , τα λόγια ενός τραγουδιού, η μελωδία μιας μουσικής , οι σελίδες ενός βιβλίου που προβληματίζει, που εμπνέει. Που είναι , λοιπόν, τα φωτεινά μυαλά, τα θαρραλέα πνεύματα, τα λόγια, οι στίχοι, οι σελίδες? Που είστε εσείς οι επιφανείς αυτοπροσδιοριζόμενοι ανθρωπιστές, σοσιαλιστές, αριστεροί προστάτες του λαού ? Που είστε εσείς αλλοτινοί επαναστάτες μουσικοί, τραγουδιστές, διανοούμενοι,  ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι?  

Ἡ μοναξιὰ τοῦ Χριστοῦ ...

«Καὶ ἐμὲ μόνον ἀφῆτε»
Ὁ  Κύριός μας  σιωπῶν καὶ πορευόμενος  πρὸς  τὰ φρικτὰ πάθη Τοῦ συνιστᾶ στοὺς μαθητές του πὼς δὲν ἔχει καμία ἀνάγκη ἀπὸ μαχαίρια, θάνατο καὶ βία , ἀφοῦ ἡ Βασιλεία Τοῦ  «οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ κόσμου τούτου»(Ἰωανν. 18/36). Ἀλλὰ  παράλληλα ἐκφράζει μὲ θλίψη  καὶ τὸ παράπονό του "ἰδοὺ ἔρχεται ὥρα, καὶ νῦν ἐλήλυθεν, ἴνα σκορπισθῆτε ἕκαστος εἰς τὰ ἴδια καὶ ἐμὲ μόνον ἀφῆτε• καὶ οὐκ εἰμὶ μόνος, ὅτι ὁ πατὴρ μετ' ἐμοῦ ἐστι(Ἰωάν. 16/32). Στὸ Σταυρικὸ μονοπάτι ΤΟΥ ΧΥΤΗΡΙΟΥ γιὰ ἄλλη μία φορὰ ἤπιε ὁ Χριστός μας τὸ ποτήριον τῆς ὕβρεως καὶ πάλι στάθηκε  μόνος.
-Ποῦ ἦταν  τὸ πλῆθος Τῆς Τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας;
-Ποῦ εὐεργετηθείς  λαὸς Τοῦ Θεοῦ;
-Ποῦ οἱ  οἱ Ποιμένες;
-Στὶς Πανηγύρεις  μετὰ ἀρτοκλασίας καὶ Θείου Κυρήγματος; Μονάχα κάποιοι μικροὶ , ἁπλοὶ , ἐλάχιστοι καὶ περιφρονημένοι  ποὺ σταθῆκαν μὲ ἀφοβία γιὰ νὰ δώσουν ὁμολογία ἀγάπης καὶ πίστης πρὸς τὸν Χριστό. Οἱ ὁποῖοι καὶ αὐτοὶ μὲ τὴν σειρὰ τοὺς καταφρονεθήκανε  μὲ πολλὰ περιφρονητικὰ σχόλια ἀπὸ....κάποιους  σοφοὺς (πρὸς κατάκρισή τους) τοῦ αἰῶνος τούτου κατὰ πὼς λέει τὸ Ἅγιο Εὐαγγέλιο.

Γέροντας Γαβριήλ: “Χρειάζεται μετάνοια για να βοηθήσει ο Θεός την Ελλάδα” !

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ πριν λίγο στη Θεσσαλονίκη: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Πάνω από 7.000 άνθρωποι έχουν περάσει ήδη να πάρουν την ευλογία του κλινήρους Γέροντος Γαβριήλ στη Θεσσαλονίκη, όπου βγήκε αναγκαστικά για λίγο για λόγους υγείας! Αλλοιωμένη, φωτεινή, μορφή, με πρόσωπο που φέγγει πνευματικά, και λόγους γεμάτους γλυκύτητα και πραότητα, αλλά και σθένος, ξαπλωμένος στην κλίνη της δοκιμασίας και αναβάσεως, δεν σταματά επί ώρες κάθε απόγευμα να μοιράζει την ευλογία και τις άμεσες και καίριες συμβουλές για κάθε πρόβλημα, όπως τον φωτίζει ο Θεός, γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν έχει τη λύση του! Εκεί είχαμε την ευκαιρία πριν λίγο να πάρουμε την ευχή του και να τον ρωτήσουμε για την Ελλάδα:
-Τι θα γίνει Γέροντα με την Ελλάδα;
-Χρειάζεται μετάνοια για να βοηθήσει ο Θεός την Ελλάδα!
-Θα πάμε καλύτερα ή....

Αίγυπτος: Η de facto αναγνώριση της ελληνικής ΑΟΖ;

Η Αίγυπτος αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα στο παίγνιο για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ελλάδας με βάση το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της μέσης γραμμής. Ο Νίκος Λυγερός σε μία σύντομη αλλά ουσιαστική ανάλυσή του με τίτλο «Η σημασία των επαφών με την Αίγυπτο», επισημαίνει πως το Κάιρο, μπορεί να μην έχει – για την ώρα – υπογράψει κάποια συμφωνία με την Ελλάδα – πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού μόνο ως «έμποροι ελπίδας» μπορούν να χαρακτηριστούν αυτοί που υπόσχονται αλλά δεν πράττουν στην ουσία τίποτα – αλλά από μόνο τους τα θαλάσσια οικόπεδα που έχει ανακηρύξει, στην ουσία εφάπτονται του δυνητικού συνόρου. Κατά συνέπεια η Αίγυπτος de facto αποδέχεται την οριογραμμή με την Ελλάδα, πριν ακόμα αυτή θεσμοθετηθεί και κατά συνέπεια δείχνει να μην απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις επί του θέματος. Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο παράγοντας Αίγυπτος αποτελεί και τον καταλύτη στις εξελίξεις νοτίως του συμπλέγματος του Καστελόριζου.

Ἡ νεολαία χρειάζεται ὁδηγούς

Στοὺς καιροὺς ποὺ ζοῦμε, ὑπάρχει μεγάλη ἀποστασία. Οἱ ἄνθρωποι ἀπομακρύνονται ἀπὸ τὸν Θεὸ καὶ τὴν Ἐκκλησία. Τὸ ἀποτέλεσμα εἶναι πασιφανές. Δηλαδή, ἐπειδὴ κυριαρχεῖ θὰ λέγαμε ἡ ἁμαρτία δημιουργοῦνται πολλὰ ἀρνητικὰ καὶ ἄσχημα. Γεγονὸς ἀπολύτως λογικό, διότι μακρυὰ ἀπὸ τὸν Θεὸ ἐπέρχεται μπέρδεμα στὴν ψυχὴ τοῦ ἀνθρώπου καὶ ἰδιαιτέρως τοῦ νέου ποὺ δὲν διαθέτει πείρα. Ἡ λύση στὸ προαναφερθὲν ζήτημα εἶναι μία. Νὰ κάνουμε πολὺ προσευχὴ καὶ νὰ ἔχουμε ἔμπρακτη μετάνοια ὥστε νὰ ἀναδείξει ὁ Θεὸς ἀπλανεῖς ὁδηγοὺς καὶ εὐλογημένους πνευματικοὺς πατέρες, γιὰ νὰ βοηθοῦν τὸ ποίμνιο νὰ πορεύεται στὸν δρόμο τῆς μετανοίας καὶ τῆς χάριτος. Αὐτὴ εἶναι καὶ ἡ ἐπιθυμία πολλῶν παιδιῶν. Θέλουν δηλαδὴ νὰ ἔχουν ταπεινούς, τίμιους καὶ ἀγωνιστὲς κληρικούς.

Στη βραχονησίδα Ζουράφα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ…

Επιθεώρηση στον νέο πυρσό επί της νησίδας Ζουράφα πραγματοποίησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, σε μια κίνηση υψηλής συμβολικής σημασίας, μετά την αποκατάσταση της ζημιάς (δεν γίνονται από μόνες τους…). Η επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού έγινε επιβαίνοντας επί της Κανονιοφόρου ΤΟΛΜΗ.

Επισήμως ρεζίλι και σε Ρώσους και σε Αμερικανούς η Τουρκία…

Πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει ένα κράτος να εκτεθεί απέναντι και στη Ρωσία και στις ΗΠΑ; Πολύ… Και όμως, η Τουρκία τα κατάφερε.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι η τουρκική πλευρά υπαναχώρησε στους αρχικούς ισχυρισμούς της ότι το φορτίο – που μετέφερε το αεροσκάφος Airbus A320 των συριακών αερογραμμών – που κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές, αφού το αεροπλάνο εξαναγκάστηκε σε προσγείωση. «Η τουρκική πλευρά δεν θέτει, καταρχήν, ζήτημα όσον αφορά τη νομιμότητα του φορτίου που κατασχέθηκε, αλλά είναι δυσαρεστημένη με τη διαδικασία ενημέρωσης για τη μεταφορά του», ήταν η ακριβής διατύπωση του Λουκασέβιτς. Για να συνεχίσει, «οι Τούρκοι εταίροι μας απέσυραν τους αρχικούς τους ισχυρισμούς ότι υπήρχαν πυρομαχικά επί του αεροσκάφους».

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ:ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΑΘΜΟ

-Γέροντα τί σημαίνει για σας η προσευχή;
-Στέλνω σήμα, ζητώ βοήθεια. Ζητώ συνεχώς βοήθεια από τον Χριστό, από την Παναγία, από τους Αγίους, για τον εαυτό μου και για τους άλλους. Αν δεν ζητήσω, δεν θα μου δώσουν.
Θυμάμαι στον ανταρτοπόλεμο μας είχαν κυκλώσει σφιχτά 1.600 αντάρτες. Εμείς είμασταν όλοι κι όλοι 180 στρατιώτες οχυρωμένοι πίσω από έναν βράχο. Αν μας έπιαναν θα μας σκότωναν. Προσπάθησα να στήσω κεραία, για να πιάσω επαφή με το κέντρο. Δεν μπόρεσα, κοβόταν η κεραία από τα πυρά. Ο λοχαγός φώναζε: «Αφησέ τα αυτά έλα εδώ, βοήθησε να σβαρνίσουμε κανένα κιβώτιο χειρομβομβίδες». Γυρνούσε εν τω μεταξύ στα πολυβολεία και έκανε επιθεώρηση.