“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Τι αέριο ψάχνουν οι Αμερικανοί στα Βαλκάνια - Μας ξεπερνούν οι εξελίξεις;

Την ίδια ώρα που εμείς ακόμη ασχολούμαστε με την ΑΟΖ και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν σε Αιγαίο και Ιόνιο, οι εξελίξεις φαίνεται ότι τρέχουν πολύ γρηγορότερα. Η είδηση είναι πολύ σημαντική κι έχει να κάνει με σχιστολιθικό αέριο, στο οποίο οι Αμερικανοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της Ρουμανίας εξέδωσε άδειες για έρευνες σχιστολιθικού αερίου σε δύο οικόπεδα κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, στην αμερικανική εταιρεία Chevron.

Τι τραβάει κι αυτός ο Νταβούτογλου ….

ΒΙΝΤΕΟ: Υπουργός λιποθυμά μπροστά στην κάμερα ενώ κάνει δηλώσεις με τον Νταβούτογλου
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες λιποθύμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Μπουρκίνα Φάσο μόλις ξεκινούσε τη συνέντευξη Τύπου με τον τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΡΩΣΙΚO ΠΥΡΑΥΛΟΦΟΡO ΣΤΗ ΠΟΛΗ!!!

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα ρωσικό πυραυλοφόρο πλοίο επίδρασης επιφανείας (SES: Surface Effects Ship, συνδυασμός αερόστρωμνου και καταμαράν) κατέπλευσε στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων IDEF 2013 (7-10 Μαΐου 2013). Το πλοίο πρόκειται να επιστρέψει στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης στις 12 Μαΐου. Πρόκειται για το τύπου Project 1239 Sivuch «Bora» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Χουντής ξεφτίλισε την Κομισιόν: Ξεπλένετε το μαύρο χρήμα της Siemens!

Ενδεικτικό του διαλόγου που ακολούθησε μεταξύ του κ. Νίκου Χουντή και του Επιτρόπου για την καταπολέμηση της απάτης, κ. Σεμέτα ήταν τα εξής σημεία:
Νίκος Χούντης: «Είναι σκάνδαλο να κλείνετε τα ναυπηγεία στην Ελλάδα επειδή διαπιστώθηκαν κρατικές ενισχύσεις, και την ίδια στιγμή να κλείνετε τα μάτια στο παγκόσμιο σκάνδαλο της Siemens. Ξεπλένετε το μαύρο χρήμα της Siemens. Έχετε πολιτική ευθύνη!»
Semeta: «Εάν παρέμβω στην περίπτωση της Siemens θα παραβιάσω την ανεξαρτησία της OLAF!!!»

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με λαμπρότητα και συμφώνως προς την αγιορείτικη παράδοση εορτάσθηκε και φέτος, την Τρίτη της Διακαινησίμου, η κατά θαυμαστόν τρόπον εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, στο Κάθισμα της Παναγίας, στην Ιερά Μονή των Ιβήρων -  Αγίου Όρους. Την παραμονή της εορτής ετελέσθη στο κατάμεστο, από πιστούς και προσκυνητές από όλο τον κόσμο, καθολικό της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ.κ. Δημητρίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου. 

Τα γεγονότα της Συρίας εμπλέκουν όλη τη Μέση Ανατολή

Οι εμπνευστές της άλωσης -και διάλυσης- των μεσογειακών χωρών δεν μπορούν άλλο να καθυστερήσουν αναμένοντας την εκ των έσω πτώση του καθεστώτος Άσαντ, και αναλαμβάνουν πολεμική δράση 

Γράφει ο Μακεδών 
Οι εμπνευστές της άλωσης -και διάλυσης- των μεσογειακών χωρών είτε με δόρυ την διαβόητη «αραβική άνοιξη», είτε με «ειρηνικά» μέσα -το ΔΝΤ και τη Γερμανία-, δεν μπορούν άλλο να καθυστερήσουν αναμένοντας την εκ των έσω πτώση του καθεστώτος Άσαντ, και αναλαμβάνουν πολεμική δράση. 

Επίδειξη ισχύος στην Κόκκινη Πλατεία για τη νίκη επί των ναζί (ΒΙΝΤΕΟ)

Την 68η επέτειο της νίκης του 1945 επί του ναζιστικού καθεστώτος γιόρτασε σήμερα η Ρωσία. Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας παρήλασαν 11.000 στρατιώτες και με βομβαρδιστικά αεροσκάφη να πετούν στον ουρανό, σε μια επίδειξη ισχύος που θύμιζε σοβιετική εποχή. Στρατιωτικά φορτηγά που μετέφεραν στρατηγικούς πυραύλους και άλλο βαρύ οπλισμό παρήλασαν στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας για την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που τιμάται στις 9 Μαΐου στην πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς η πράξη για την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας υπογράφηκε αργά το βράδυ της 8ης Μαΐου στο Βερολίνο, δηλαδή στις 9 Μαΐου ώρα Μόσχας.

Ουκ έστιν ώδε...“η θανούσα Ελλάς”, αλλ’ ηγέρθη...“ως γνήσια Ρωμιά”

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Καλά πότε πέθανε η Ελλάς και δεν το πήραμε χαμπάρι? Μήπως θέλεις να μας αποτρελάνεις? Θα ρωτούσε κάποιος τον υποφαινόμενο για να μπορέσει ο ίδιος καλοπροαίρετα να του ανταπαντήσει... Ναι φίλε μου έχεις δίκαιο γιατί τραγουδάμε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!! Και όμως η θανούσα Ελλάδα σήμερα κείτε έμπροσθεν μας. Αυτή η Ελλάδα που θωρούμε είναι η Ελλάς των μνημονίων, των προδοσιών, των καθημερινών αυτοκτονιών, της απανθρωπιάς και του διάσπαρτου κοινωνικού φόβου. Αυτή η Ελλάδα μοιάζει με την  χώρα του ψευτορωμέικου που προφητεύθηκε από τον Ισαπόστολο της Ρωμιοσύνης τον Πατρο-Κοσμά τον Αιτωλό...

Ο άπιστος γιατρός

Ένα θαύμα του Αι-Γιάννη του Ρώσου
Στην Λίμνη της Ευβοίας ζούσε και εργαζόταν ένας γιατρός που ονομαζόταν Μαντζώρος. Σαν γιατρός ήταν πολύ καλός, αλλά δεν πίστευε στο Χριστό και μάλιστα δεν ήθελε να ακούει συζητήσεις σχετικές με την θρησκεία και την ψυχή. Καταφερόταν εναντίον της θρησκείας και οι απόψεις του ήταν σκληροπυρηνικές στο θέμα του Χριστιανισμού.
Αρρώστησε λοιπόν και μάλιστα πολύ σοβαρά. Η επάρατος νόσος είχε πλησιάσει τον άπιστο γιατρό που με φρικτούς πόνους κατάλαβε την έλευσή του. Μέσα σε αφόρητους πόνους μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Εκεί , λόγω της σοβαρότητας της ασθένειάς του, δεν μπορούσαν να τον νοσηλεύσουν . Τον έστειλαν λοιπόν στην Αθήνα στη κλινική «Παντοκράτωρ», που βρίσκεται στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Α. Νταβούτογλου: Ο Άσαντ έχει περάσει "στο Σχέδιο Β" των εθνικών εκκαθαρίσεων

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι έχει περάσει πλέον στο «Σχέδιο Β», στον πόλεμο κατά των ανταρτών της αντιπολίτευσης, το οποίο συνίσταται... στην «εθνική εκκαθάριση» σε ορισμένες περιοχές της χώρας. «Εγώ εξήγησα στον Κέρι: η μεγάλη σφαγή στην Μπανιάς αποτελεί ένα νέο στάδιο στις επιθέσεις που πραγματοποιεί το καθεστώς» της Δαμασκού, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο Νταβούτογλου, αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.