“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μακριά από τη ζήλια (Άγιος Πορφύριος)

Μακριά από τη ζήλια. Τον κατατρώγει τον άνθρωπο. 
Όλα γίνονται στο φθονερό άνθρωπο. Εγώ τα έζησα. Οι άνθρωποι με είχαν για καλό και ερχόντουσαν πολλοί για να εξομολογηθούν. Και μου τα έλεγαν με ειλικρίνεια. Μακριά από αυτά τα γυναικίστικα παράπονα. Το Χριστό, μωρέ, το Χριστό να αγαπήσουμε με πάθος, με θείο έρωτα. 
Ευτυχισμένος ο μοναχός που έμαθε να αγαπάει όλους μυστικά. Δεν ζητά από τους άλλους αγάπη, ούτε τον νοιάζει να τον αγαπούν. Εσύ αγάπα όλους, και προσεύχου μυστικά μέσα σου. Ξέχυνε την αγάπη σου προς όλους. 

«Θεμελιώδες δικαίωμα» η ομοφυλοφιλία σύμφωνα με τον Obama

O Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama, σε μία νέα τουλάχιστον αμφιλεγόμενη δήλωση του, προσδιόρισε το δικαίωμα της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς ως ένα από τα «καθολικά θεμελιώδη δικαιώματα», κριτικάροντας ανοικτά τη στάση της Uganda. Πολλοί κύκλοι έχουν ήδη ασκήσει κριτική στη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου τονίζοντας ότι η προώθηση της ομοφυλοφιλίας σε μία ήπειρο που αντιτίθεται κατά συντριπτική πλειονότητα σε τέτοια συμπεριφορά, παραπέμπει άμεσα σε μία μορφή φιλελεύθερου «πολιτισμικού ιμπεριαλισμού».

Ουκρανία-Αίγυπτος “οφθαλμόν αντί οφθαλμού”

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Ας βάλουμε το μυαλό  να δουλέψει, το πνεύμα  να γρηγορεί. Η γεωπολιτική καταιγίδα ολοένα και πλησιάζει.

Σάββατο 8 Φεβ. 2014
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην καρδιά του Κιέβου, με τουλάχιστον επτά πολίτες και δύο αστυνομικούς νεκρούς, καθώς και αρκετούς σοβαρά τραυματίες. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται την ουκρανική αστυνομία, συνολικά εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις: επτά πολίτες και δύο αστυνομικοί. http://www.in.gr/
Και αυτό ήταν μόνο η αρχή για τα χειρότερα που ερχόταν…

Ο Πούτιν κάλεσε τον ρωσικό στρατό και το ναυτικό να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Δηλώσεις με σαφές νόημα και περιεχόμενο, πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος συμμετέχοντας σε τελετή των του στρατού στην Μόσχα.
«Η ικανότητα μάχης του ρωσικού στρατού και του ναυτικού, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της εθνικής ασφάλειας στις σύγχρονες συνθήκες, για αυτό θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη σε συναυλία αφιερωμένη στην Ημέρα της «υπεράσπισης της Πατρίδας», στο Κρεμλίνο, αναφέρει.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πριν από λίγες μέρες το γνωστό αγγλόφωνο ρωσικό κανάλι, RussianTV, είχε παρουσιάσει ένα ενδιαφέρων ρεπορτάζ από την Κροατία. Στο ρεπορτάζ μιλούσαν κυρίως ηλικιωμένοι Κροάτες που είχαν ζήσει την εποχή της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και συνέκριναν εκείνη την εποχή με την σημερινή. Οι περισσότεροι ομολόγησαν ότι έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα γιατί συνέβαλαν, υποκινούμενοι κυρίως από την γερμανική προπαγάνδα, στην διάλυση μιας ισχυρής διεθνώς χώρας που είχε δική της οικονομική πολιτική, ενώ σήμερα ζουν σε μια χώρα εξαρτημένη, με μια βαριά οικονομική κρίση, με την ανεργία να χτυπά «κόκκινο» και με του νέους να εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα, (τι σας θυμίζουν όλα αυτά ;). Να μην ξεχνάμε ότι η ενωμένη Γιουγκοσλάβα ήταν η τέταρτη στρατιωτική δύναμη παγκοσμίως.

Ο Ερντογάν θα διεκδικήσει και 4η θητεία

Το κυβερνών τουρκικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μπορεί να αλλάξει τους κανονισμούς του ώστε να επιτρέψει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι υποψήφιος για μια τέταρτη πρωθυπουργική θητεία σε περίπτωση "έκτακτης ανάγκης", παρόλο που τέτοια σχέδια δεν είναι αυτή τη στιγμή στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.Στην Τουρκία διατυπώνονται εικασίες πως ο Ερντογάν, ο οποίος κυριάρχησε εδώ και πάνω από μια δεκαετία στην τουρκική πολιτική, μπορεί να προσπαθήσει να παραμείνει πρωθυπουργός στις επόμενες γενικές εκλογές, το 2015, παρόλο που βάσει των σημερινών κανονισμών του κόμματος δεν μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος.