“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το θέμα της ΑΟΖ είναι υπερκομματικό

Γράφει ο Νίκος Λυγερός
Λίγο ή πολύ τώρα ο ελληνικός λαός γνωρίζει το θέμα της ΑΟΖ. Και αυτό οφείλεται στο έργο των ανθρώπων σαν τον καθηγητή Καρυώτη και τον κύριο Κασσίνη. Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τους είμαστε υπόχρεοι. Αναγνωρίζουμε τώρα ότι η ΑΟΖ μας επιτρέπει να ακυρώσουμε το πρόβλημα του Casus Belli για τα 12ΝΜ και να αποφύγουμε την παγίδα της υφαλοκρηπίδας με τα αβέβαια αποτελέσματα στο Διεθνές Δικαστήριο. Με άλλα λόγια, η ΑΟΖ ως στρατηγική κίνηση προσφέρει μια διέξοδο για την Ελλάδα και μάλιστα της δίνει την δυνατότητα να βρει μια οικονομική και πρακτική λύση μέσω των διακρατικών συμφωνιών. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας που δεν προέρχεται από τα κόμματα είναι ότι αρχίζει να γίνεται ελκυστική και προς αυτά. Κατά συνέπεια, είναι αναμενόμενο να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα της ΑΟΖ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η τοποθέτηση δεν μπορεί να παραμείνει θεωρητική, αλλιώς δεν θα είχε καμιά αξία. Έτσι η ΑΟΖ μετατρέπεται ξαφνικά σε αξιολογικό κριτήριο για τα κόμματα. Το καθένα πρέπει να πάρει θέση κι αν υπάρξουν εκλογές θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη αυτή η θέση. Λέμε συχνά ότι τα προγράμματα των πολιτικών είναι ταυτόσημα. Θα πρέπει να το δούμε και σ’ αυτό το σημείο. Ζήσαμε το ανάλογο και στην Κύπρο το 2004 με το Σχέδιο. Όποιο και να ήταν το κόμμα στο οποίο ανήκε ο καθένας ήταν σεβαστό, αλλά δεν είχε καμιά σημασία πρακτικά. Το μόνο που ήταν σημαντικό ήταν η θέση του σε σχέση με το Σχέδιο.

3 στους 4 Έλληνες: «Να πάει φυλακή ο Παπανδρέου για την κατάντια μας»!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR Διαβάστε στο δεύτερο «newsbomb “political x-ray” by alco»: Ο Π. Καμμένος παίρνει 8% και αφήνει εκτός Βουλής τον Γ. Καρατζαφέρη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ
Τρεις στους τέσσερις Ελληνες θέλουν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη φυλακή, ως τιμωρία για την κατάντια της χώρας, για τα δεινά που υφίστανται καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους. α αποτελέσματα του δεύτερου «newsbomb “political x-ray” by alco» είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά του πρώτου, τα οποία προκάλεσαν σάλο στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν έδειξαν ότι:

-8 στους 10 Ελληνες θεωρούν πως ο Γ. Παπανδρέου ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία και

-6 στους 10 πιστεύουν πως ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων δανειστών μας.

Όμως, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε αποκλειστικά για το newsbomb.gr μια από τις παλαιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες ερευνών κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η alco, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: καταγράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γ. Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή. ίναι ενδεικτικό ότι ο δεύτερος σε σειρά, Κώστας Καραμανλής, απέχει παρασάγγες από το ποσοστό του διαδόχου του στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Αν, μάλιστα, σκεφτεί κανείς ότι -την ώρα που αποχωρούσε από την εξουσία- ο Κ. Καραμανλής είχε χρεωθεί, εξαιτίας των σκανδάλων και των λανθασμένων επιλογών των υπουργών του, την οικονομική αποτυχία της χώρας, η αλλαγή του σκηνικού είναι εντυπωσιακή. Μετά από μόλις δυο χρόνια διακυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου έχει καταγραφεί στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη ως ο σχεδόν αποκλειστικός υπεύθυνος για την εκτίναξη της φτώχειας και της ανέχειας, για την απώλεια της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού, με τεράστια απόσταση -μάλιστα- από τον δεύτερο. Την ίδια ώρα, ο Κ. Καραμανλής έχει απομακρυνθεί πολύ από το κέντρο του κάδρου των ευθυνών, αφού -προφανώς- πιστώνεται το γεγονός ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, είπε στον κόσμο τη σκληρή αλήθεια και, παρότι το πλήρωσε εκλογικά, επιβεβαιώθηκε από τα πράγματα στη συνέχεια.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ;;;

Η ληστεία άρχισε από το Καστελόριζο !!! Μας ληστεύουν εν ψυχρώ !!! Πως γίνεται να χρεοκοπεί μια χώρα με ΤΡΙΣ ευρώ ορυκτού πλούτου;
Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφερόμουν στήν σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη απο “πρόθυμους σωτήρες” ντόπιους και ξένους, επίθεση στο βιοτικό επιπεδο των Ελλήνων, φτωχοποιώντας τους βίαια. Η γνωστή μέθοδος του “καρότου” και του “μαστιγίου” εφαρμόζεται με απόλυτη προσύλωση στην εφαρμογή του σχεδίου “κατάληψης” της Ελλάδος. Απαντες οι ενδιαφερόμενοι “φίλοι”, εάν κρίνω απο δηλώσεις αξιωματούχων όπως η Χίλαρυ Κλίντον, ο Χένρυ Κίσινγκερ, και άλλοι, γνώριζαν για τον πλούτο της Ελλάδος, εκτός απο εμάς τους ίδιους τούς Έλληνες, διότι για αυτό (να μην γνωρίζουμε), φρόντισαν οι ντόπιοι δοσίλογοι και υποτελείς πολιτικοί μας. Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι κανείς κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος της ΕΕ, δεν αναφέρθηκε ποτέ, δημοσίως τουλάχιστον, για τούς υδρογονάνθρακες οι οποίοι ευρίσκονται στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, και γενικά για τον Ελληνικό “πλούτο”. Λέτε να μήν γνωρίζουν και αυτοί ή δεν θέλουν να μας ενημερώσουν ακόμα ;;; Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί (οι της ΕΕ) κρυφό καμάρι, άραγε γιατί ;;; Και όλως "τυχαίως" μάς ενημερώσαν οι πολιτικοί μας, (ο ΓΑΠ και οι κηπουροί του), όταν ήμασταν στο χείλος της χρεοκοπίας. Κατά τον επιφαινόμενο πλέον σχεδιασμό, η στόχευση των “φίλων” Ευρωπαίων και όχι μόνον, είναι να έρθει σε κατάσταση απελπισίας ο Ελληνικός λαός και να αναζητήσει εναγωνίως τα οικονομικά μέσα για να επιβιώσει, τότε θα εμφανιστούν οι “καλοί” σύμμαχοι και εταίροι, και θα του προσφέρουν “βοήθεια”, με το “αζημίωτο” βέβαια.

Ραγδαίες εξελίξεις: Άδεια για νέες έρευνες & εκμετάλλευση πετρελαίων στο Β.Αιγαίο!

Συμφωνήθηκε η επέκταση της περιοχής εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Βορείου Αιγαίου μεταξύ του δημοσίου και της εταιρείας Energean που εκμεταλλεύεται τώρα το κοίτασμα του Πρίνου. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι η πρώτη φορά από την δεκαετία του 1970 που δίνεται τέτοια άδεια σε μία περιοχή όπου του 1987 η Τουρκία είχε επιχειρήσει "να βάλει πόδι" και τελικά κατάφερε να υπάρξει ένα Μνημόνιο στο οποίο συμφωνήθηκε ότι και η Ελλάδα, εκτός από την Τουρκία δεν θα προχωρούσε σε επέκταση των αδειών γεωτρήσεων. Για το θέμα είναι ενημερωμένες και οι ΗΠΑ, οι οποίες συνηγορούν στην άμεση επέκταση των ερευνών, αφού υπάρχει βεβαιότητα για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων. .Ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό για ποιες περιοχές πρόκειται, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορά το κοίτασμα «Εψιλον» ενώ κύριος στόχος πάντα παραμάνει το κοίτασμα του Μπάμπουρα, αντικείμενο της κρίσης του 1987 το οποίο δίχνει να είναι εφάμιλλο των κοιτασμάτων νότια της Κρήτης.  Σε σχέση με την ποιότητα των πετρελαίων του Αιγαίου, κομβικό σημείο για την αποδοτικότητα της εκμετάλλευσής τους θεωρούνται τα 67 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών το ανεκμετάλλευτο κοίτασμα «Εψιλον» περιέχει αποθέματα περίπου 18 εκατ. βαρελιών ενώ υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι μπορεί να είναι και διπλάσιο.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ L' ECHO «Η μοναξιά των Ελλήνων»

Τετρασέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Η μοναξιά των Ελλήνων», που περιέχει, μεταξύ άλλων, κοινή συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του συμβούλου του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη, δημοσιεύει στο τελευταίο της φύλλο, η οικονομική εφημερίδα του Βελγίου «L' Echo». Στο αφιέρωμα περιγράφεται πως η λιτότητα έχει τσακίσει την Αθήνα και πως η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους. Το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνει μια εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα, με επίκεντρο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καθώς και συνεντεύξεις-μαρτυρίες τεσσάρων Ελλήνων πολιτών. Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: «Αθήνα, καταβεβλημένη πόλη» και υπότιτλο: «Η ελληνική πρωτεύουσα πνίγεται από τη λιτότητα. Μαγαζιά και εστιατόρια αδειάζουν. Ενώ αφορούσε μόνο τους αποκλεισμένους, η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερο τη μεσαία τάξη, που βυθίζεται σιγά σιγά». Όσον αφορά την κοινή συνέντευξη Σαχινίδη- Χαρδούβελη, η εφημερίδα τους υπέβαλε ερωτήσεις για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την σκληρή λιτότητα, αλλά και τις εκλογές.  Ο Φ. Σαχινίδης παραδέχεται ότι ένα ακόμη πρόγραμμα λιτότητας είναι «πολύ δύσκολο» για το λαό. Όπως επισημαίνει «η ανεργία αυξάνεται. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αναζητά λύση. Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να σταματήσουμε αυτή την αύξηση. Σε μεγάλο βαθμό, η ανεργία είναι αυτή που δημιούργησε τόση κοινωνική ένταση και οδήγησε μεγάλο μέρος του λαού κοντά στη φτώχεια. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως, αν δεν επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, θα είναι πολύ δύσκολο να επιτύχει το πρόγραμμα». Ο Γκ. Χαρδούβελης αναγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα όριά του, αλλά από την άλλη πλευρά όπως λέει «γνωρίζει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον το δημόσιο τομέα ως τη μαγική φόρμουλα όπως συνήθως».

Η υπ. Παιδείας "δικαιολογεί" τώρα τις μούντζες των μαθητών

Στις μούντζες των μαθητών προς τους επίσημους στα Γιάννενα, αλλά και στην δικιά της αντίδραση αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στις 22 Φεβρουαρίου, η υπουργός Παιδείας σε ανακοίνωσή της είχε χαρακτηρίσει "απαράδεκτο το φαινόμενο" το οποίο όπως πρόσθεσε "λύπησε βαθιά όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες". Την Κυριακή, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: "Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!" Η κ. Διαμαντοπούλου ευρισκόμενη στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθητικής Εταιρείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύσκολες ώρες που περνούν οι νέοι και έσπευσε εμμέσως να δικαιολογήσει το περιστατικό στα Γιάννενα...

Βουλγαρία στους μισθούς, Αίγυπτος στη κυβέρνηση; Ποιοι και γιατί επιμένουν στο "πραξικόπημα" στην Ελλάδα;

Δεν είναι πλέον σύμπτωση.Και έπαψε να είναι και αστείο,έστω και κακόγουστο. Η προοπτική να βρεθεί η Ελλάδα,χώρα-μέλος της ΕΕ υπό καθεστώς…στρατιωτικού πραξικοπήματος έχει γίνει “καραμέλα” στο στόμα πολλών Ευρωπαίων,που δεν λέει να “λιώσει”.Μια καραμέλα που μην ξεχνάμε βέβαια ,πρώτος …τη κέρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του! Χθες ήταν η σειρά του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ να επαναφέρει το σενάριο στρατιωτικού καθεστώτος στην Ελλάδα.Προοπτική που την παρουσίασε σχεδόν ως αναπόφευκτη.Προφανώς ο κ.Ροκάρ κάπου ,κάτι έχει ακούσει,κάτι του ‘χουν πει,κάτι έχει διαβάσει. Τελικά τι μπορεί να συμβαίνει; Αναζητώντας λογική σ΄ ένα παράλογο σενάριο σ΄ ένα μόνο μπορούμε να καταλήξουμε:Αφού μας έκαναν Βουλγαρία στους μισθούς,ίσως κάποιοι να εξυπηρετούνται να μας κάνουν …Αίγυπτο στο πολίτευμα και στη διακυβέρνησή μας! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι πολύ δημοκρατικότερες από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.Αυτό είναι σαφές και δεν σηκώνει συζήτηση παρά τις παθιασμένες προσπάθειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες για να πειστούμε για το αντίθετο. Όμως το σενάριο που παρουσίασε και ο κ.Ροκάρ μιλά ουσιαστικά για μια εμπλοκή των ΕΔ που θα έρθει αναγκαστικά μετά από μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

Στα 440$ το βαρέλι βλέπουν Αμερικανοί αναλυτές την τιμή του πετρελαίου σε ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράν

Μια εντελώς ζοφερή εικόνα έδωσε απώτατο στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας για  τις τιμές του πετρελαίου και πως αυτές θα κλιμακωθούν σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής στον Κόλπο. Ο Bob Bandos επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας παροχής υποστήριξης και επιμελητείας για ναυτιλιακές μεταφορές GAC North America δήλωσε στους International Business Times ότι σε περίπτωση που το Ιράν αποκλείσει τα στενά του Χορμούζ η τιμές του πετρελαίου διεθνώς μπορεί να αγγίξουν και τα 440 $ το βαρέλι! «Τα μεγάλα δεξαμενόπλοια μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 1,8 εκατ. βαρέλια καθημερινώς μέσα από τα στενά. Εάν η τροφοδοσία αυτή σταματήσει οι επιπτώσεις θα είναι ανάλογες της ενεργειακής κρίσης του 1970, αλλά πολύ πιο ακραίες. Αυτό που θα συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση δε θα συγκρίνεται με τίποτα με αυτό που είχε συμβεί τότε. Εάν επαναληφθεί μια κρίση του 1973, η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φτάσει και τα 440 $ το βαρέλι», είπε ο Bandos.

Δακρυσμένος επιστρέφει ο Πούτιν στο Κρεμλίνο

Στο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 60% στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή, κερδίζοντας το στοίχημα της εκλογής του από τον πρώτο γύρο -παρά το πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης και τη μεγαλύτερη έκρηξη λαϊκής οργής στη μετασοβιετική Ρωσία. Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν κατέκλυσαν τη μεγάλη πλατεία έξω από το Κρεμλίνο πανηγυρίζοντας για την επιστροφή του «τσάρου» στο Κρεμλίνο. Ο ίδιος εμφανίστηκε δακρυσμένος μπροστά στο πλήθος με ένα «ευχαριστώ» διότι «βοήθησαν στην αποδυνάμωση των συνωμοσιών που είχαν στόχο την αποδυνάμωση της χώρας».
«Σας υποσχέθηκα ότι θα νικήσουμε. Νικήσαμε. Δόξα στη Ρωσία» είπε ο Πούτιν και δάκρυα κυλούσαν στα μάγουλά του. Δίπλα του στεκόταν ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος μετακινείται στην πρωθυπουργία της Ρωσίας.