“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Δακρύζει η εικόνα του Αγίου Παΐσιου στην Πάτμο

Με σεβασμό αλλά και προβληματισμό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πάτμου το περιστατικό της εικόνας του Αγίου Παΐσιου, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών «δάκρυσε» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Σύμφωνα με το patmostimes.gr (“Πατμιακά Χρονικά”) και το ρεπορτάζ της Σμαράγδας Μουλιάτη,  όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο το βράδυ  όταν Πάτμια,   πέρασε από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος να προσκυνήσει και  πρόσεξε ότι η εικόνα του Αγίου Παΐσιου δεν ήταν όπως την ήξερε. «Στη μορφή του Αγίου υπήρχαν γραμμές κόκκινες που θύμιζαν αίμα ή δάκρυα».

Ο τελευταίος πειρασμός δεν είναι του Καζαντζάκη αλλά επί του Μητσοτάκη, αν αποφασίσει ο γείτονας να στείλει σε ένα 24ωρο 50.000 πρόσφυγες;

Το θέμα της όμορφης αυτής φωτογραφίας δίνει μια άλλη διάσταση στα αποδημητικά προσφυγικά κύματα των ημερών μας που στα χέρια κάποιων γίνονται στρατηγικό εργαλείο. Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις λέγονται  υβριδικές και δεν είναι τίποτε άλλο από την αριστοτεχνική αποσταθεροποίηση του κοινωνικού ιστού μιας χώρας που δέχεται αυτά τα προσφυγικά κύματα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Βαρύ το έργο της σημερινής κυβέρνησης και πολύ υπεύθυνο, ακριβώς γιατί συνέβη κάτι παράδοξο μόλις ανέλαβε την εξουσία. Τι συνέβη ; Μέσα σε λίγες ημέρες ο γείτονας άλλαξε  διαλεκτική τακτική που έγινε εκβιαστική. Στην αρχή είπε «έχω 4 εκατομμύρια  πρόσφυγες και δεν αντέχω» μετά σε δυο 24ωρα  ανέβασε τον αριθμό στα 5, 5 εκατομμύρια, δίνοντας επιτακτικό τόνο.

Αν το παλέψεις, όπου και να πας θα ναι παράδεισος

(Αληθινή ιστορία από το Άγιον Όρος)
Χειμώνας βαρύς. Σαρακοστή στον Άθω. Ο Θανασός είχε ξεμείνει στο κελλί του γέρο Κοσμά αφού το χιόνι είχε αποκλείσει τα μονοπάτια.
Κλειστός ο δρόμος για τα μοναστήρια και η θάλασσα κάτω δεν ησύχαζε. Τα μοναστήρια άλλωστε ήτανε και μακριά και δεν είχε τρόπο να φύγει.
-Μη χολοσκάς. Θα μείνεις στο κελλί, του είπε ο γέροντας Κοσμάς όλο αρχοντιά. Κουκιά έχουμε, ξύλα για το τζάκι έχουμε, νάναι καλά ο γέρο Τιμόθεος που μας οικονόμησε νωρίς κούτσουρα. Και είναι ελιά που καίει όμορφα.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ λέει «κόρη μου ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ είμαι, αλλά σε αγαπάω γιατί είσαι άδολη χριστιανή Ελληνοπούλα»

Κοντεύει να ξημερώσει και έχω πυρετό εξ αιτίας ενός κρυολογήματος, αλλά είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στο άρθρο
GEWKWN : Εσείς τους λέτε ‘’ θεούς‘’ Ο Χριστός τους αποκαλεί ‘’σοφούς ‘’ διότι Ο Χριστός τους έστειλε να διδάξουν τον κόσμο !!! https://www.triklopodia.gr
Η θυγατέρα του κυρ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ήταν μια θεοσεβούμενη κοπέλα που αξιώθηκε να δει πολλές φορές την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ στην ζωή της.

Επειδή η ΠΑΝΑΓΙΑ της μιλούσε Ελληνικά θεωρούσε ότι η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ήταν Ελληνίδα και το έλεγε στον πατέρα της.

Ήταν η μόνη τους καλοπροαίρετη διαφωνία γιατί ο πατέρας της ο γνωστός αγιογράφος – συναξαριστής και λογοτέχνης κυρ Φώτης Κόντογλου έλεγε στην κόρη του ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ ήταν Εβραιοπούλα.

Ζήσαμε για τη σάρκα, ας ζήσουμε και για το πνεύμα…

Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου
Όπως ακριβώς δεν έχουν καμιά ωφέλεια οι γεωργοί που σπέρνουν το σπόρο στο δρόμο, έτσι ούτε κι εμείς έχο­με κανένα όφελος από το να μας ονομάζουν Χριστιανούς, αν τα έργα μας δεν είναι σύμφωνα με το όνομά μας.
Και αν θέλετε να σάς παρουσιάσω αξιόπιστο μάρτυρα τον αδελφόθεο Ιάκωβο που λέγει, η πίστη χωρίς τα έργα είναι νεκρή (Ιακ. 2,17). Άρα λοιπόν παντού είναι ανα­γκαία και η εκτέλεση των έργων γιατί όταν απουσιάζουν αυτά, δεν μπορεί να μας ωφελήσει η ονομασία του Χριστιανού.

Ἀνοιχτή Ἐπιστολή πρός τήν Ὑπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

10 Σεπτεμβρίου 2019

κ. Ὑπουργέ,

Παρά τίς προεκλογικές ὑποσχέσεις σας γιά τήρηση τῆς νομιμότητας καί ἀπόσυρση τῶν ἀντισυνταγματικῶν καί παράνομων προγραμμάτων σπουδῶν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ γιά τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν στήν πρωτοβάθμια καί δευτεροβάθμια ἐκπαίδευση, ἐσεῖς τελικά, ὅπως προκύπτει ἀπό τίς τελικές κινήσεις σας, ἀποφασίσατε νά ἀκολουθήσετε τή θεσμική ἐκτροπή τῶν προκατόχων σας.
Σέ ἐπερώτησή σας στίς 27/2/2019 πρός τόν τότε ὑπουργό Παιδείας, τήν ὁποία συνυπέγραψαν καί ἄλλοι βουλευτές τοῦ κόμματός σας, ἀναφέρετε μεταξύ ἄλλων: «Οἱ ἀποφάσεις 660/2018 καί 926/2018 τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας ἔχουν χαρακτηρίσει ὡς ἀντισυνταγματική τήν ὕλη καί τή φιλοσοφία τοῦ Νέου Προγράμματος Σπουδῶν γιά τά Θρησκευτικά». Ἑπομένως γνωρίζετε ὅτι τό ἐπιχείρημα τῆς προηγούμενης κυβέρνησης καί τῶν σύν αὐτῇ Ἱεραρχῶν, περί «ἄλλων προγραμμάτων» εἶναι ψευδές καί παραπλανητικό.