“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΣΤΟΛΕ των Εθνών ΠΑΥΛΕ μην εγκαταλείπεις Μακεδονία και Ελλάδος χώρα στα “χρόνια της προδοσίας”… (Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014)

Εκάθησα στο ακρογιάλι ανήμερα Χριστού Γεννήσεως, κεί που σκάζει το ΦΩΣ και το θαλασσινό αγέρι από την Καθ ημάς Ανατολή, κεί που έβρεξε τα πόδια του ο Απόστολος των Εθνών Παύλος και οι συνεργοί Απόστολοι του Λουκάς, Τιμόθεος και Σίλας, κεί που βημάτισε δια αυτών για πρώτη φορά στην Ευρώπη ο Ενσαρκωμένος  Εσταυρωμένος και Αναστημένος  Λόγος του ΘΕΟΥ.

Ο άγιος Παναγής Μπασιάς (1801-1888) – 7 Ιουνίου

Ο άγιος Παναγής γεννήθηκε το 1801 στην Κεφαλληνία από ευγενή οικογένεια, ενώ από μικρό παιδί φανέρωσε ζωηρή ευφυΐα και μεγάλη αγάπη για την ανάγνωση των ιερών βιβλίων. Όταν πέθανε ο πατέρας του υποχρεώθηκε να αναλάβει την προστασία της μητέρας του και της αδελφής του και άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του δασκάλου, παρά το νεαρόν της ηλικίας του. Σύντομα όμως παραιτήθηκε για να αποφύγει συμβιβασμούς υπό την πίεση των Αρχών της αγγλικής κατοχής <1>, ως προς την πίστη του και τα πατριωτικά του αισθήματα, και άσκησε το επάγγελμά του ιδιωτικά, μέχρι την ημέρα που αποφάσισε να κόψει κάθε δεσμό με τον κόσμο εγκαταλείποντας την οικογένειά του και την σταδιοδρομία του και γινόμενος μοναχός στην Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών στην νήσο Δίο.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΒΑΣΙΛΙΑ

Παπα-Φώτης Λαυριώτης. Ο δια Χριστόν Σαλός της Λέσβου (1913-2010+)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΡΟΝΕΣ ΟΣΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΤ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΠΑΠΑ-ΦΩΤΗΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ, Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (1913-2010+).

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΙΟΥ 2016
παπα-Φώτης Λαυριώτης ἀποτέλεσε ἀναμφισβήτητα μιὰ ἐξέχουσα καὶ ἰδιάζουσα προσωπικότητα, ὄχι μόνον γιὰ τὸ νησί του, τὴν Λέσβο, ἀλλὰ καὶ γιὰ ὅλον τὸν ὀρθόδοξο χριστιανικὸ καὶ μὴ κόσμο.

Οι Ρώσσοι το πήραν σοβαρά με την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και αποφάσισαν “να αναδυθούν” στον Βόσπορο μια ώρα αρχύτερα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το να αναδυθούν κρατήστε το διότι οι Ρώσσοι φαίνεται  κατέχουν τέτοια υποβρὐχια τεχνολογία που είναι ικανή να κάνει τους τούρκους να βλέπουν ξανθά φαντάσματα να  αναδύονται  και να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.