“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ούτε η ίδια η Καταλονία γνωρίζει ότι έχει Πολιούχο Αγία, Ελληνίδα και Θεσσαλονικιά αλλά και ότι ανοίγει το καπάκι της Ιστορίας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ένα άλλο ΧΕΡΙ κατευθύνει τα πράγματα και γράφεται η ιστορία της ανθρωπότητας.
Αυτό το πραγματικό συμβάν ξεκινάει πριν τέσσερα χρόνια και δένει με τα πρόσφατα  συμβάντα στην Καταλονία που θέλει να κερδίσει την ανεξαρτησία της.

«Είναι πολύ λίγος» τελικά για κεφαλή της Ορθοδοξίας

Αλώνεται το άβατο του Αγίου όρους και ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει για Ν/Σ αλλαγής φύλου: «Παιχνιδίσματα, σκορπάμε τον χρόνο και την ώρα μας»
«Πολύ λίγος» τελικά για Κεφαλή της Ορθοδοξίας ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει το Εθνος μας που βάλλεται από παντού, μέσα και έξω, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά το δείχνουν τα λόγια και τα έργα. Πριν λίγο σε ερώτηση ποια είναι η θέση της Εκκλησίας στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε:

“Είναι πολύ αργά;”

Ο απόστολος Παύλος σε μία από τις επιστολές του λέει ότι πρέπει να βιαστούμε να ζήσουμε, επειδή ο χρόνος είναι απατηλός. Ζούμε όλες τις μέρες της ζωής μας σαν να γράφουμε βιαστικά, απρόσεχτα, ένα πρόχειρο γραφτό που μια μέρα θα καθαρογραφεί.
Είναι σαν να ετοιμαζόμαστε να κτίσουμε και μαζεύουμε όλα τα χρειώδη που αργότερα θα οργανωθούν σε ομορφιά, αρμονία και νόημα. Ζούμε μ' αυτό τον τρόπο, χρόνο με το χρόνο, δίχως να ολοκληρώνουμε ή να τελειοποιούμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε, επειδή έχουμε καιρό μπροστά μας.

Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης (†1360)

Αγιορείτης Άγιος - Μνήμη 1η Οκτωβρίου
Ο όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης, ο επονομαζόμενος «άγγελόφωνος» για την όντως αγγελική του φωνή, γεννήθηκε στο Δυρράχιο το 1270, στα χρόνια της βασιλείας των Κομνηνών.
Για την εξαίρετη φωνή του τον προσέλαβαν σε βασιλικό σχολείο μουσικής. Ήταν εξαίρετος και στο ήθος, γι' αυτό ό βασιλιάς τον αγαπούσε υπερβολικά, καθώς και όλοι οι άρχοντες. Ο ίδιος όμως, από φόβο μήπως ή πρόσκαιρη δόξα του στερήσει την ουράνια αγαλλίαση, σχεδίαζε ν' αναχωρήσει από τον κόσμο.