“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Οι 8 φυγάδες τούρκοι αξιωματικοί φαίνεται να φέρουν την γενική επιστράτευση. Από αυτό το άλυτο διπλωματικό ξεκίνησαν όλα.

ΦΩΤΟ: ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στρατιώτης στα βουνά της Ορεινής Ναυπακτίας.
Δύο 24ωρα πριν συναντηθεί ο Τσίπρας με τον Ερντογάν αρθρογραφήσαμε:  η Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν φέρνει την  Επανεκκίνηση της Προφητείας. Και πράγματι αυτή η συνάντηση επικαιροποίησε λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ. Όποιος κατάλαβε- κατάλαβε. Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν πρόκειται να βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μια ανέκδοτη προφητεία που ήρθε στο προσκήνιο τον Σεπτέμβριο του  2012 από τον αγαπητό φίλο του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ κ. Κώστα από τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ και από το φιλότιμο ιστολόγιο ΗΓΓΙΚΕΝ από την Κοζάνη της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας με σημαντική συμβολή στα δρώμενα εδώ και πολλά χρόνια.

Η γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου

Η Ελλάδα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί πολλά πλήγματα και μια εθνική καταστροφή. Τώρα έχουμε περάσει στην περίοδο της γελοιοποίησης θεσμών και του ίδιου του πολιτεύματος.
Αποτιμώντας λογικά και με τη γλώσσα των αριθμών τα πεπραγμένα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ, το βαρύτερο πλήγμα που υπέστη η χώρα ήταν το Μνημόνιο που προέκυψε από τη δήθεν διαπραγμάτευση των πρώτων Μνημονίων από τον αξιοθρήνητο Βαρουφάκη, ο οποίος νόμιζε ότι οι θεατρινισμοί, οι λεκτικοί, ανέξοδοι τσαμπουκάδες, τα νάζια και το ντύσιμο, που θυμίζει βεστιάριο τσίρκου, συνιστούν πολιτική.

Ὁ Μέγας Φώτιος καί οἱ αἱρετικοί Λατῖνοι

Τοῦ μακαριστοῦ Ἁγιορείτου μοναχοῦ Θεοκλήτου Διονυσιάτου
«ΟΣΟΙ μελετοῦν τὰ αἴτια τοῦ σχίσματος, βλέπουν τὸν Μ. Φώτιον ὡς πρωταγωνιστήν, ὡς δογματικὸν διδάσκαλον, ἀντιτεθέντα εἰς τὰς καινοτομίας τῆς Ρώμης. Καὶ πολλοὶ μένουν μὲ τὴν ἐντύπωσιν ὅτι, ἐπειδὴ ὁ παπισμὸς παρουσιάζει τάσεις καταδυναστείας ἐφ’ ὁλοκλήρου τῆς Ἐκκλησίας καὶ εἰσῆγε νέαν διδασκαλίαν ἐπὶ τῆς κυρίως Θεολογίας τῆς Ἁγίας Τριάδος, ὁ Μ. Φώτιος, κατὰ ἕνα τρόπον ἐντελῶς δογματικόν, ἀντέδρασε προετοιμάσας τὸ σχίσμα, τὸ ὁποῖον τόσον ἐταλαιπώρησε τὴν Ἐκκλησίαν.
Ἡ ἑρμηνεία αὕτη εἰς τὴν στάσιν τοῦ Μ. Φωτίου ἔναντι τῆς πρεσβυτέρας Ρώμης, δὲν στερεῖται βεβαίως ποιᾶς τινος ἀληθείας.