“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Βεστερβέλε: «Οργίζομαι όταν στην Ελλάδα γερμανοί πολιτικοί υβρίζονται ως ναζιστές»

«Οργίζομαι, όπως και η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ερωτηθείς πώς αισθάνεται όταν στην Ελλάδα γερμανοί πολιτικοί υβρίζονται ως ναζιστές.  Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Γκίντο Βεστερβέλε αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, προβλέποντας ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για ένταξη. 

Ὁ παππούλης μοῦ εἶπε νά καθίσω...!

Πρίν λίγα χρόνια, μία οἰκογένεια ἐπισκέφθηκε την ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου στήν Αἴγινα. Μιά ἀδελφή ξενάγησε τό ζευγάρι μέ τό ἕνα τους παιδάκι στό δωμάτιο τοῦ Ἀγίου. Λόγω τῆς παλαιότητας τῶν ἐπίπλων δέν ἐπιτρέπεται νά καθήσει κάποιος στό κρεββάτι καί στά ὑπόλοιπα ἔπιπλα τοῦ δωματίου. Φανταστεῖτε τό πλῆθος τῶν προσκυνητῶν, αν ἐπιτρεπόταν, σέ λίγα χρόνια θά κατέρρεαν. Τό παιδάκι ὅμως πῆγε και κάθησε στό κρεββάτι. Ἡ ἀδελφή μόλις τό εἶδε ἀμέσως τοῦ εἶπε νά σηκωθεῖ γιατί ἀπαγορευόταν. Τό παιδάκι ὅμως τῆς ἀπάντησε λέγοντας:
- Γιατί νά σηκωθώ; Ὁ παππούλης μοῦ εῖπε νά καθήσω. Αὐτός πού κάθεται εκεῖ στό παράθυρο!

Έβρος: Τουρκική πρόκληση στα σύνορα - Σήκωσαν τα όπλα σε Έλληνες εργάτες!

Οι Τούρκοι στρατιώτες έδιωξαν τα συνεργεία που εκτελούσαν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά...
Διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (29-07-2013) στον ποταμό Έβρο, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο.

Πρόκληση από τους Τούρκους - Εικονικός βομβαρδισμός των Φούρνων από την ΤΗΚ - Έξι μαχητικά στα 1000 μέτρα!

Νέα τουρκική καθαρά επιθετικής φύσεως πάνω απο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων όταν σχηματισμός τουρκικών μαχητικών πέταξε σε ύψος μόλις 1000 μέτρων πάνω από εθνικό έδαφος.
Πιο συγκεκριμένα σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4E Terminator  και 2 F-16 (με ρόλο προστασίας των αεροσκαφών βομβαρδισμού),  εισήλθε στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου.

Το κερασάκι πάνω στην τούρτα της νέας Ελληνικής Τραγωδίας

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Θέσεις και αντιθέσεις ορμώμενες από την συνέντευξη της κ Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων defencenet
Κατ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε  κ Αρβελέρ για τον μεστό, δυνατό και σημειολογικό λόγο σας που μας έκανε εν μέσω καύσωνα  να μπούμε στην κάματο της αντιπαράθεσης εξ αιτίας των θερμών εκφράσεων σας για το κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον που βιώνουμε, αλλά κάτω από την δικιά σας φυσικά ματιά. Βλέπεται πλησιάζει ο Σεπτέμβρης του 2013 και έπρεπε να μας δώσετε εξηγήσεις για να μην έχουμε επιπρόσθετες αγωνίες πάνω σε προηγούμενες δηλώσεις σας!!
Ερμηνεύοντας παλαιότερη δήλωσή της ότι «έχουμε χρόνο ως τον Σεπτέμβριο», τονίζει: «Είχα πει ότι έχουμε χρόνο ως τον Σεπτέμβριο, ως τις γερμανικές εκλογές να κάνουμε κάτι, γιατί υπάρχουν πολλές φωνές που λένε "γιατί να θρέφουμε τους Έλληνες”».

Ένας Άγιος αναρωτιέται: Που είναι ο Θεός;

Τί αξία έχει αδελφοί μου, εάν μιλώ αιώνια για τον Θεό και ο Θεός αιώνια σιωπά; Μπορώ άραγε να υπερασπιστώ το δίκαιο του Θεού, εάν ο Θεός δεν το θέσει υπό την προστασία Του; Μπορώ να αποδείξω τον Θεό στους άθεους εάν ο Θεός κρύβεται; Μπορώ να αγαπώ τα παιδιά Του, εάν Αυτός είναι αδιάφορος απέναντι στα παθήματά τους;
Όχι. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορώ. Οι λέξεις μου δεν έχουν φτερά για να μπορούν να υψώσουν στον Θεό όλους τους πεσμένους και ξεπερασμένους από τον Θεό ούτε έχουν φωτιά για να ζεστάνουν τις παγωμένες καρδίες των παιδιών έναντι του Πατέρα τους. Οι λέξεις μου δεν είναι τίποτα, αν δεν είναι απήχηση και επανάληψη αυτού που ο Θεός με τη δική του δυνατή γλώσσα λέει.
Τί είναι ο ψίθυρος στα βότσαλα της ακτής μπροστά στο φοβερό βουητό του ωκεανού; Έτσι είναι και οι λέξεις μου απέναντι στους λόγους του Θεού. Πώς μπορεί να ακούσει κάποιος τον ψίθυρο στα βότσαλα, τα σκεπασμένα από τον αφρό του μανιώδους στοιχείου, όταν είναι κουφός μπροστά στο βουητό του ωκεανού;

Υγεία: ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ…..

Πώς να σωθείτε εάν πάθετε έμφραγμα και είστε μόνοι ...
Οι πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να δώσει στον εαυτό του όταν πάθει έμφραγμα και είναι μόνος. Πρώτες βοήθειες που μπορεί να σταθούν απαραίτητες για την επιβίωση από τυχόν έμφραγμα. Ας υποθέσουμε ότι είναι 6.15 πμ και επιστρέφετε με το αυτοκίνητο από την δουλειά. Είστε μόνος. Έχετε περάσει μια σκληρή ημέρα, είστε κουρασμένος και ψυχολογικά είστε χάλια. Το άγχος σας είναι μεγάλο και δεν υποχωρεί με τίποτε. Ξαφνικά αισθάνεστε ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι. Παθαίνετε έμφραγμα. Βρίσκεστε μόλις 5 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν ξέρετε εάν θα τα καταφέρετε να φτάσετε ως εκεί. 

«Η Τουρκία θα αποκτήσει έναν νέο γείτονα: Το Κουρδιστάν»

Ο Σελαχατίν Ντερμιτάς, πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας BDP, στο επαρχιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι «μέχρι στιγμής γείτονές μας είναι η Συρία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, έτσι δεν είναι; Τώρα θα αποκτήσουμε και έναν νέο γείτονα το Κουρδιστάν».

Αυτά είναι τα πιο μεγάλα θαύματα της Παναγίας στην ιστορία του Ελληνισμού

Εκτός από τα θαύματα που έχουν καταγραφεί κατά καιρούς σχετικά με μεμονωμένα πρόσωπα, υπάρχουν και ορισμένα που η Ιστορία έχει καταγράψει επιβεβαιώνοντας την «ειδική» σχέση που έχει ο Ελληνισμός με την Παναγία. Από την Πόλη και την Τήνο μέχρι τον Ορχομενό. Αυτές είναι κάποιες από τις σημαντικότερες θείες παρεμβάσεις της Θεοτόκου στον του της Ιστορίας.

Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

Νηστεύουμε για τον Χριστό.
Κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία Του.
Νηστεύουμε χωρίς να απολογούμαστε.
Δεν το κάνουμε για να χάσουμε κιλά
Δεν το κάνουμε για το "καλό της υγείας μας"
Αλλά για το καλό της ψυχής μας.

Τουρκικές προκλήσεις για το Κυπριακό φυσικό αέριο. Τουρκική πυραυλάκατος ανέκοψε την πορεία ιταλικού πλοίου που εκτελούσε έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Σε επιφυλακή από την περασμένη 25/7/2013 μέχρι και το Σάββατο 27/5/2013, βρίσκονταν τουρκικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ένα από αυτά ανέκοψε μάλιστα την πορεία ιταλικού πλοίου που ενεργούσε για λογαριασμό της Cyta. Τις προθέσεις τους, αναφορικά με την αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ και γενικότερα τις εργασίες που γίνονται για το φυσικό αέριο, δείχνουν ολοένα και με πιο έντονο τρόπο οι Τούρκοι, σε μία προσπάθεια να στείλουν μηνύματα τόσο προς την Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και προς τους διεθνείς «παίκτες» του φυσικού αερίου.