“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

«ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ» ΣΕ ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΡΑΦΑ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ασυνήθιστη κινητικότητα παρουσιάζεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου αυτές τις μέρες πάνω στην ελληνική βραχονησίδα – Φάρος, την Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης
Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, τουρκικά ψαράδικα, ακόμα και τουρκικό ελικόπτερο περνούν πάνω και δίπλα από την Ζουράφα με κύριο σκοπό να καταδείξουν και να κατοχυρώσουν την τουρκική κυριαρχία στον ελληνικό αυτό βράχο, ο οποίος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ένεκα του ότι, όπως υποστηρίζεται, στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

ΗΠΑ και Ευρώπη τώρα ανησυχούν για την χουντική συμπεριφορά του σουλτάνου Ερντογάν

ΗΠΑ και ΕΕ εκφράζουν πλέον τις ανησυχίες τους για την πορεία στην οποία ο Ερντογάν οδηγεί τη Τουρκία. Οι διώξεις που ασκεί το καθεστώς Ερντογάν εναντίον οποιουδήποτε εκφράζει αντίθετη άποψη ,δεν έχουν τίποτα να “ζηλέψουν” από χουντικά καθεστώτα. Και μπορεί Αμερικανοί και κυρίως οι Ευρωπαίοι να μην τολμούν να το πουν καθαρά, αλλά είναι προφανές από τις δηλώσεις και τις κινήσεις τους ,ότι έχουν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην Τουρκία.

Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης: «Βγείτε στις πλατείες να κηρύξετε το Ευαγγέλιο…για να συνέλθει ο Ελληνικός λαός»

Αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο ως λαός και ξεχνάμε ότι μόνοι μας διαλέξαμε να ζούμε στην τυραννία του σύγχρονου ορθολογιστικού τρόπου ζωής, αντί να ζούμε στο Φως του Χριστού που οδηγεί στην λύτρωση της ανθρώπινης ψυχής από ότι την βασανίζει και την ταράσσει.
Ο Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης έβλεπε την κατάσταση που πάει και είχε πει χαρακτηριστικά:
~ Οι Έλληνες έχουμε ανάγκη σοβαρής κατηχήσεως. Που είστε κύριοι καθηγηταί; 10.000 καθηγητές θεολόγοι έπρεπε να βγείτε πάνω στις πλατείες να κηρύξετε το Ευαγγέλιο, όχι να περιμένετε μέσα στα Γυμνάσια και μέσα στους άμβωνες. Οι άμβωνες δεν φτιάνουν ανθρώπους!

Τα γεωπολιτικά σοκ των τούρκων φέρνουν τον ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ στην Αγία Σοφία

Τα χέρια που θα ταιριάζουν  τα ψηφιδωτά και τα φρέσκα του ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ στον τρούλο της Αγίας  Σοφίας τα γνωρίζει ήδη ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ και τα έχει προετοιμάσει δεόντως για την αποστολή αυτή.
Τι συμβαίνει τόσο καιρό και οι τούρκοι στο κεντρικό τμήμα του  Ιερού Ναού και κάτω από τον τρούλο έχουν στήσει μια πανύψηλη και κακόγουστη σκαλωσιά με αποτέλεσμα να χαλάει όλη η αισθητική του χώρου;

Τα Θεοφάνεια στο Άγιον Όρος

«Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις και ρήγνυται ο Ιορδάνης».
Μετά τήν ολονύκτιο αγρυπνία, μέ τούς θεσπέσιους ύμνους τής Εορτής, καί πρίν τήν τέλεση τής Θείας Λειτουργίας, σέ κάποια από τά παραλιακά μοναστήρια κατεβαίνουν στόν αρσανά γιά νά τελέσουν εκεί τό μεγάλο Αγιασμό τών Θεοφανείων.

Ἡ Βουλὴ τῶν «Σοδόμων καὶ Γομόρας» καὶ ὁ νόμος τῆς ντροπῆς

Ἱερὰ Μητρόπολις Πειραιῶς,
Γραφεῖο ἐπὶ τῶν αἱρέσεων καὶ τῶν παραθρησκειῶν
Ἡ πρόσφατη, (22.12.2015), ψήφιση τοῦ ἐπαίσχυντου, ὑβριστικοῦ καὶ βλάσφημου νόμου περὶ τοῦ «Συμφώνου Συμβιώσεως ὁμοφύλων ζευγαριῶν» γέμισε γιὰ ἄλλη μία φορὰ μὲ πικρία, λύπη, ἀλλὰ καὶ κατὰ Θεὸν ὀργὴ καὶ ἀγανάκτηση τὸν πιστὸ λαὸ τοῦ Θεοῦ. 

Μα είμαι του Ε.Α.Μ κύριε πρωθυπουργέ !!!

«Καημένοι ΕΑΜίτες, υποφέρατε για να διοριστούν τα εγγόνια σας», απαντούν οι χρήστες του διαδικτύου, εξοργισμένοι με τη στάση και το θράσος του Ιάσονα Σχινά - Παπαδόπουλου.

Η Τουρκία θέλει κρίση! "Η Ζουράφα είναι δική μας, την κατέχουν παράνομα οι Έλληνες", λένε τώρα

Μετά από την υπέρπτηση ελικοπτέρου πάνω από την νησίδα Ζουράφα, ήρθε και το σχετικό δημοσίευμα να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί φοβούνται στην Αθήνα. Η Άγκυρα προσπαθεί με επιμονή να δημιουργήσει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και το κάνει πλεόν απροκάλυπτα.

ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΡΚΚ, ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την άκρως ανησυχητική για την Άγκυρα πληροφορία ότι ο συριακός κλάδος του κουρδικού ΡΚΚ, το PYD, το συριακό καθεστώς και η Ρωσία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο συριακό εμφύλιο με στόχευση την αποτροπή όποιας πιθανής τουρκικής επέμβασης στο συριακό έδαφος, μετέδωσε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak.