“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Χριστιανικὴ ἐπανάστασις

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση 
ΜΕΓΑΛΗ εἶναι ἡ προθυμία τῶν συγχρόνων ἀνθρώπων νά ἀσχοληθοῦν μέ τά κοινά, νά πρωτοστατήσουν σέ κοινωνικούς ἀγῶνες, νά χτυπήσουν τήν ἀδικία καί τήν ἐκμετάλλευση καί γενικά νά κάνουν τόν κόσμο καλύτερο. Ὅλοι θέλουν νά γίνουν ἐπαναστάτες, ἀπό τούς ἀνώριμους μαθητές μέχρι τούς ἀριστερούς καί τούς παράξενους οἰκολόγους. Βάζουν ἕνα στόχο, χωρίς νά ἔχουν ξεκαθαρισμένο τόν τρόπο μέ τόν ὁποῖο θά τόν πετύχουν, καί ἀρχίζουν οἱ «ἀγῶνες».

Πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ: "Οι ΗΠΑ είναι κοντά στην οικονομική κατάρρευση"

Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ 'ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
Πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ "κρέμονται" κυριολεκτικά από μια "κλωστή" και μια κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας βρίσκεται προ των "πυλών".

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, οι διαπραγματεύσεις - παζάρια και οι δανειστές μας

Πόσα σινιάλα - μηνύματα μας έδωσε ο Άγιος Γέροντας; Που μυαλό εμείς;

“Παλιότερα, στην Κόνιτσα δεν υπήρχε Τράπεζα. Αναγκάζονταν οι άνθρωποι να πάνε στα Γιάννενα, όταν ήθελαν να πάρουν κανένα δάνειο. Ξεκινούσαν λοιπόν μερικοί από τα γύρω χωριά και πήγαιναν εβδομήντα δύο χιλιόμετρα με τα πόδια, να πάρουν δάνειο, για να αγοράσουν λ.χ. ένα άλογο.”

Και εμείς μπορεί να έχουμε τράπεζες αλλά αναγκαζόμαστε να πάμε Βρυξέλλες - Βερολίνο να πάρουμε κανένα δάνειο - μνημόνιο.

Χαμός στο διαδίκτυο: Τσουβάλι ανθρωπιστικής βοήθειας με το «666» στο Νεπάλ

Σε πλάνα του Al Jazeera, από τις προσπάθειες των διασωστών να βρουν ζωντανούς ανθρώπουςανάμεσα στα ερείπια που προκάλεσε ο φονικός σεισμός στο Νεπάλ, μια εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλεί ερωτηματικά.
Ανάμεσα στους σεισμόπληκτους, που παρακολουθούν την επιχείριση διάσωσης, διακρίνεται ένας άνθρωπος που φέρει στην πλάτη του ένα τεράστιο τσουβάλι που φέρει λογότυπο τον αριθμό 666 μέσα σε κόκκινο φόντο ανάμεσα σε δύο κλάδους ελιάς, δηλαδή κλάδους – στεφάνι δόξας.

Με ποιο θαυμαστό τρόπο εισήλθε το 1004 μ.χ. στο Άγιο Όρος η σεβάσμια Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας και πως συνδέεται με την Δευτέρα Παρουσία !!!

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Παναγία η Πορταΐτισσα - Συναξάριον και θαύματα