“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών με τον… άνδρα του!

Δεν άντεξε, τα έχωσε για τα καλά ο Πάνος Καμμένος από το facebook, δημοσιεύοντας φωτογραφία του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας με τον άνδρα του. Η λεζάντα του ανεξάρτητου βουλευτή καυστική και αφιερωμένη στον Γιώργο Τράγκα για πάσα χρήση:

«Υπουργοί και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια………..

Θέλει να βάλει και καγκελάριο στην Ελλάδα ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας που φωτογραφίζεται με τον άντρα του στον γάμο…

Γιώργο Τράγκα στους παραδίδω……………..»

Τόμσεν: Μειώστε τον κατώτατο μισθό

Ανυποχώρητος στην μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και διαλλακτικός στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, εμφανίζεται ο επικεφαλής του προγράμματος για την ελληνική οικονομία Πόλ Τόμσεν, με συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή». Προτείνει επίσης το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και την απόλυση υπαλλήλων.  Προοιωνίζοντας ίσως μια αλλαγή στάσης στο θέμα του 13ου και του 14ου μισθού, ο κ. Τόμσεν είπε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση επισημαίνοντας πως οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν τις επιπτώσεις που θα έχει στα ασφαλιστικά ταμεία. Τονίζει την ανάγκη μείωσης του μισθολογικού κόστους ώστε να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.

Κρίσιμη απόφαση της Χάγης για τη σφαγή στο Δίστομο

Την ερχόμενη Παρασκευή ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Iάπωνας Χισάσι Οουάντα θα ανακοινώσει την απόφαση για τη σφαγή του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Ήδη η Γερμανία έχει καταδικαστεί από ιταλικό δικαστήριο και έχει προσφύγει στη Χάγη όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις καταδίκης της από ιταλικά δικαστήρια. Η Γερμανία έχει λάβει ασυλία και ουσιαστικά πουθενά στον κόσμο δεν διεξάγονται τέτοιου είδους δίκες πλην Ιταλίας, παρά τις αφόρητες πιέσεις που της ασκούνται από το Βερολίνο «να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», ώστε να μην ισχύσουν οι δικαστικές αποφάσεις που παραβιάζουν την ασυλία της και τα ιταλικά δικαστήρια να μην εκδικάζουν πλέον τέτοιου τύπου υποθέσεις. Οι υπό αμφισβήτηση δικαστικές διαδικασίες κινήθηκαν από οικογένειες θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων και κληρονόμων Ιταλών που εκτοπίστηκαν στη Γερμανία για καταναγκαστική εργασία, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 1943 ως τον Μάιο του 1945, όταν η Ιταλία κατελήφθη από τη Γερμανία αφού ακύρωσε το Σύμφωνο που είχε μαζί της και ενώθηκε με τις δυνάμεις των Συμμάχων. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης από τις 12 ως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2011, το Βερολίνο διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα άρχισε το 2004 με την Υπόθεση Φερίνι, του Ιταλού που εκτοπίστηκε στη Γερμανία για καταναγκαστική εργασία το 1944. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε τότε ότι τα ιταλικά δικαστήρια είναι αρμόδια να εκδικάζουν προσφυγές που αφορούν τη Γερμανία.
Σύμφωνα με το Βερολίνο, δεκάδες τέτοιες υποθέσεις εκκρεμούν στα ιταλικά δικαστήρια. Το 2008, το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου του 1997, η οποία καταδικάζει το γερμανικό κράτος να αποζημιώσει τις οικογένειες 218 θυμάτων της σφαγής που διεπράχθη στις 10 Ιουνίου του 1944 στο Δίστομο. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να συνδέσει κανείς τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος και να αποφανθεί περί της σημασίας της εν λόγω επικείμενης απόφασης της Χάγης…

Το «καυτό φιλί» Βενιζέλου-Λοβέρδου που σαρώνει στο διαδίκτυο!

Δεν πρόλαβε να γίνει γνωστή η σύμπραξη του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και οι χρήστες του διαδικτύου επιστράτευσαν το ταλέντο και το χιούμορ τους, δημιουργώντας μια εικόνα που παραπέμπει στη διαφημιστική εκστρατεία της Benetton.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες... η Benetton είχε προκαλέσει αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη με την διαφημιστική της καμπάνια με τίτλο «Unhate» στην οποία εμφάνιζε ηγέτες του κόσμου να δίνουν παθιασμένα φιλιά στο στόμα. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος ο οποίος απαίτησε την απόσυρση της επίμαχης φωτογραφίας.  Τώρα οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου δημιουργούν τη δική τους καμπάνι «Unhate» παρουσιάζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο σε μια στιγμή... πάθους!

Βουλευτές στα νύχια της... Γκεστάπο!


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Σοκ προκαλεί στην υπόλοιπη Ευρώπη η είδηση ότι ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας του κράτους στη Γερμανία έχει οδηγήσει στο σημείο οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας να παρακολουθούν ως «υπόπτους ανατρεπτικής δράσης» 27... βουλευτές (!!!) της Αριστεράς στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και 11 ακόμη βουλευτές του ίδιου κόμματος σε τοπικά κοινοβούλια. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθεί η σύγχρονη «Γκεστάπο» (η οποία σήμερα ονομάζεται Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος - B7V) συμπεριλαμβάνονται η πρόεδρος του κόμματος Αριστερά Γκεζίνε Λετς, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι, η αντιπρόεδρος της Βουλής Πέτρα Πάου, μέχρι και ο Στέφεν Μπόχαν που είναι μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των... γερμανικών μυστικών υπηρεσιών!!!

Ξύπνα Νεοέλληνα

Τι άλλο περιμένεις Νεοέλληνα; Την μέρα που όλοι μας θα τρώμε από τα συσσίτια και θα μένουμε στον δρόμο; Ξύπνα τώρα Νεοέλληνα γιατί αυτή η μέρα πλησιάζει και εσύ ακόμα πιστεύεις πως θα σε λυπηθεί ο Παπαδήμος και η τρόικα, φοβάσαι πως αν η χώρα δεν πάρει το δάνειο δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ενώ όμως κάθε φορά κάτι συμβαίνει και αργεί το δάνειο τα πάντα πληρώνονται στην ώρα τους, φοβάσαι πως αν δεν καταπατηθούν τα εργασιακά δικαιώματα που έχουνε υπογραφεί με το αίμα των προγόνων μας δεν θα υπάρξει πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα, στην πραγματικότητα όμως Νεοέλληνα φοβάσαι να είσαι σκέτο Έλληνας. Ξύπνα Νεοέλληνα και ξεπέρασε την ''παιδική'' αρρώστια του μικροαστισμού που έχεις έμφυτη, κοίτα τι συμβαίνει και έξω από το σπίτι σου δεν είναι όλος ο κόσμος η οικογένεια σου και το μαγαζάκι σου. 

AΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο Πούτιν εξέδωσε ΔΙΕΘΝΕΣ ένταλμα σύλληψης εναντίον του Σόρος ;

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Μια είδηση - σόκ που κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και κάποιες ώρες, έχει αναστατώσει τη μισή υφήλιο! Πρόκειται στην ουσία,  για ένα ηχογραφημένο μήνυμα, απο μια φωνή που δείχνει να είναι γυναικεία αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, απλά πρόκειται για μια φωνητική μετάλλαξη απο κομπιούτερ, η οποία αναμεταδίδει ένα φοβερό κείμενο, το οποίο εάν είναι αλήθεια, τότε πρόκειται σίγουρα για την αρχή ενός πολιτικο-οικονομικού Αρμαγγεδδώνα! Την είδηση φαίρεται να την έχει διαρρεύσει ο Tom Henenghan, ο οποίος είναι ειδικός σε Διεθνείς Ερευνες (International Intelligence Expert) και αφορά την ημερομηνία της 24ης Ιανουαρίου 2012!


Βάσει της πρότασης της ΔΕΗ Quantum Energy «Ναι» Ισραήλ στη διασύνδεση δικτύων ηλεκτρισμού με Κύπρο – Ελλάδα

Σύμφωνα με την πρόταση της ΔΕΗ τα δίκτυα των τριών χωρών θα συνδεθούν μέσω καλωδίων που θα ποντηθούν στη θάλασσα.
Λευκωσία: Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση, βρίσκεται το φιλόδοξο σχέδιο για διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρισμού του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα. Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας έδωσε εντολή στην εταιρεία ηλεκτρισμού της χώρας του, την ICE, να προχωρήσει σε τεχνοοικονομικές μελέτες επί της σχετικής πρότασης που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα στη Λευκωσία η ΔΕΗ Quantum Energy. Ο Ούζι Λαντάου ζήτησε επίσης να ετοιμαστεί πρόταση για μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΙCΕκαι της ΑΗΚ. Οι υπογραφές αναμένεται μάλιστα να πέσουν εντός του 2012.

Η μεγάλη ώρα του "ΝΑΙ" ή του "ΟΧΙ" για αρχηγούς, βουλευτές, Έλληνες πολίτες

Ο κλασικός εκβιασμός της δήθεν «πτώχευσης» έχει γίνει και πάλι σημαία στα χέρια των ξένων και της ξενοκίνητης κυβέρνησης του Λ.Παπαδήμου, οι οποίοι «απειλούν» ότι αν δεν γίνουν δεκτά από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και οι οποίοι «διαπραγματεύθηκαν» υποτίθεται (καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε, ότι έλεγε η τρόϊκα μέχρι την Κυριακή το ίδιο ισχύει και σήμερα) από τον Λ.Παπαδήμο στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ότι η χώρα θα «χρεοκοπήσει» Και δεν θα πληρώσει την δόση του Μαρτίου!  Μα αυτό, υπό την παρούσες συνθήκες είναι ευλογία και το ζητούμενο: Αντί να κάνουν την πτώχευση οι ξένοι με τους δικούς τους επαχθείς όρους, την κάνουμε εμείς (αν έχουμε άξιους πολιτικούς ηγέτες) και είμαστε πολλαπλά κερδισμένοι. Φτάνει πια με αυτόν τον αναίσχυντο εθνικό εκβιασμό στον οποίο υπακούν όλοι οι πολιτικοί-πιόνια στα χέρια των ξένων. Kαι βέβαια τα κράτη δεν πτωχεύουν με την συνήθη έννοια. Και ειδικά "γωνιακά μαγαζιά" από γεωστρατηγικής άποψης όποως είναι η Ελλάδα. Θα πρόκειται περισσότερο για "σπάσιμο των αλυσίδων". Βέβαια για τους τρεις αρχηγούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα δεχθούν (παρά το γεγονός ότι την Κυριακή απέρριψαν – κυρίως ο Α.Σαμαράς – όλο το πακέτο της ντροπής) αλλά αυτούς που φοβούνται πλέον είναι οι βουλευτές της ελληνικής Βουλής οι οποίοι πλέον γίνονται δέκτες μιας τρομακτικής πίεσης από τους πολίτες να μην ψηφίσουν και ας γίνει ότι θέλει. Δηλαδή τι περισσότερο μπορεί να γίνει από αυτό που συμβαίνει σήμερα με το να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι του δημοσίου να πληρωθούν και να τους δίνουν 20 ευρώ ή να είναι μόνιμα άνεργοι 1 εκατ. Έλληνες με προοπτική αυτό το ποσοστό μέχρι και να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια;

Αιολικό πάρκο αξίας 55 εκατ. ευρώ κατασκευάζει η ΤΕΡΝΑ στην ΠΓΔΜ

Σημαντικό κατασκευαστικό έργο αξίας 55 εκατ. ευρώ εν μέσω οικονομικής κρίσης έλαβε η ελληνική εταιρεία ΤΕΡΝΑ στην γειτονική ΠΓΔΜ. Πρόκειται για την κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 35 MW το οποίο η ελληνική εταιρεία θα κατασκευάσει σε συνεργασία με την γερμανική Siemens. Εκτός από την κατασκευή των ανεμογεννητριών η ελληνική εταιρεία θα κατασκευάσει και τις απαραίτητες υποδομές για την λειτουργία του έργου. 

Στις 4 Μαρτίου αλλάζει η ώρα. Ώρα … Πούτιν

Εκλογική επικράτηση του Πούτιν προβλέπουν στη Ρωσία.
Εύκολα πιστεύουν τα 2/3 των Ρώσων ότι θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές στις 4 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το Πανρωσικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης στη Μόσχα.  Συνολικά το 65% των Ρώσων αναμένουν ότι ο Πούτιν θα κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο στην έρευνα που έγινε σε εθνικό επίπεδο την 7η και την 8η Ιανουαρίου σε δείγμα 1.600 ενηλίκων. Το προεκλογικό πρόγραμμα του Πούτιν προβλέπει την διατήρηση ενός ισχυρού κράτους και τη συνέχιση της κρατικής υποστήριξης προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, ειδικά τη βαριά βιομηχανία και τον ενεργειακό τομέα. Για να κερδίσει κάποιος από τους 4 υποψήφιους από τον πρώτο γύρο, πρέπει να λάβει πάνω από το 50% των έγκυρων ψήφων. Εάν κανένας δεν λάβει το 50% ή παραπάνω, διεξάγεται δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους.
24h NewsRoom

ΠΗΓΗ