“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ…S&B! - ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ;
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, δικογραφία που εμπεριέχει την Μηνυτήρια Αναφορά του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Καπερνάρου, σχετικά με ενδεχόμενες παραβάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη. Η Ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για τα διαρθρωτικά ταμεία Γιοχάνες Χαν, δεν κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης της Χίου για τις ζημιές που υπέστη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2012, ενώ είχε την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να το πράξει. 

Πράσινη ανάπτυξη …. πράσινοι φόροι !!!!

Τα οικιακά φωτοβολταϊκά και οι «λαγοί»
Θα μπει τελικά έκτακτη εισφορά και στα οικιακά φωτοβολταϊκά; Στο νέο σχέδιο νόμου – χαστούκι στις ΑΠΕ και ειδικότερα στα φωτοβολταϊκά δεν υπάρχει πρόβλεψη για χαράτσι και στα οικιακά. Υπάρχουν, όμως, διαρροές και ήδη φαίνεται πως αρχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Τουρκία πιέζει για λύση "πακέτο" σε ΑΟΖ - Κυπριακό - φυσικό αέριο

Της Κύρας Αδάμ*
Εποχή ισχνών, ισχνότατων αγελάδων διέρχεται η ελληνική διπλωματία και η οικονομική κρίση δεν είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή. Την τελευταία δεκαετία, τουλάχιστον, αιχμή του δόρατος για τη διεθνή διπλωματία έχει αποτελέσει ο ενεργειακός τομέας, με το έλλειμμα της Ελλάδας να είναι σχεδόν κραυγαλέο. Η Αθήνα, ως επί το πλείστον αναλώθηκε σε ευκαιριακές «λαμπερές» για την εποχή «επιλογές» που όχι μόνον δεν καρποφόρησαν, αλλά τώρα στρέφονται ίσως και εναντίον της.

Αντί να τους μηνύουμε….μας μηνύουν! Που να μην τους είχαμε σώσει κιόλας….!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τράπεζες μηνύουν πολίτες για απλήρωτα δάνεια!
Πληθαίνουν οι μηνύσεις Τραπεζών προς πολίτες για απλήρωτα καταναλωτικά προϊόντα Τραπεζών, όπως στεγαστικά δάνεια, συμβάσεις leasing ή δάνεια αγοράς αυτοκινήτων, όπως καταγγέλλει το Ινστιτούτο Καταναλωτών - Νέο ΙΝΚΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών, οι Τράπεζες καταθέτουν μηνύσεις ως εξαπατηθείσες από τους πολίτες- καταναλωτές, κατά την σύναψη δανείων, τα οποία εν τέλει δεν μπόρεσαν οι τελευταίοι να αποπληρώσουν.

Ἀρμενικὴ γενοκτονία ἀφιερωμένη στοὺς Ἕλληνες τουρκολάγνους

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Στὶς 15 Μαρτίου 1921, λίγα χρόνια μετὰ τὴν μεγάλη σφαγὴ -γενοκτονία τῶν Ἀρμενίων, λίγο πρὶν ἀπὸ τὴν μεσημέρι, ὁ Ἀρμένιος πατριώτης Soghomon Tehlirian, ὕστερα ἀπὸ συστηματικὴ παρακολούθηση δέκα ἡμερῶν, ἔκρινε πὼς ἔφτασε ἡ κατάλληλη στιγμὴ νὰ ἐκτελέσει τὸ σχέδιό του. Στὴν ὁδὸ Χίντεμπουργκ, σὲ ἕνα προάστιο τοῦ Βερολίνου, κάνει ἀνύποπτος τὴν συνηθισμένη τοῦ βόλτα ντυμένος εὐρωπαϊκὰ καὶ ἀκολουθούμενος σὲ ἀπόσταση μερικῶν μέτρων, κατὰ τὰ μουσουλμανικὰ ἔθιμα, ἀπὸ τὴν σύζυγό του, ὁ ὀργανωτὴς τοῦ φρικιαστικότερου ἐγκλήματος στὴν ἱστορία τῆς ἐξόντωσης τῶν 1.500.000 Ἀρμενίων, ὁ ἄλλοτε ὑπουργὸς ἐσωτερικῶν της Ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας, Talat Pascha.

Πάντων προστατεύεις, ἀγαθή

ΨΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΗΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ … ΣΤΥΛΙΣΤΕΣ !!!

«Ει ο Θεός μεθ' ημών ουδείς καθ' ημών» - Δείτε τί βρήκαν χωρικοί στην Ξάνθη

Το θαυμαστό αυτό γεγονός έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο χωριό Λυκοδρόμιο Ξάνθης. Πίσω απο το ιερό της εκκλησίας του αγίου Κωνσταντίνου και της Ελένης, κάποιοι χωριανοί πήγαν να κόψουν ενα πεύκο το οποίο φύτρωσε ανάμεσα σε άλλα 2 και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Μόλις το έκοψαν παρατήρησαν οτι στο εσωτερικού του κορμού ήταν σχηματισμένος ένας σταυρός. Το δέντρο κόπηκε και το κομμάτι με τον σταυρό τοποθετήθηκε μέσα στο εκκλησάκι!

Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Η Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων τιμάται κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου. Αυτή την ημέρα το 1915 ρίχτηκαν στα μπουντρούμια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και στη συνέχεια σκοτώθηκαν οι καλύτεροι εκπρόσωποι της αρμενικής διανόησης. Οκτακόσιοι δάσκαλοι, γιατροί, ιερείς, συγγραφείς, καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα ήταν τα πρώτα θύματα των διωγμών. Ακολούθησε μαζική εξόντωση και εκδίωξη από την ιστορική τους πατρίδα των αυτόχθονων κατοίκων της Δυτικής Αρμενίας.