“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Βγήκε και καταδρομικό των Ρώσων στο Αιγαίο !!!

Το καταδρομικό του Ρωσικού Ναυτικού Smetlivy βγήκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ από τα Στενά και πλέει στη θάλασσα του Αιγαίου. Είναι το μοναδικό από τα ρωσικά πλοία για τα οποία πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο 24ωρο ,για το οποίο είναι γνωστό ότι θα πλεύσει προς τη Συρία. Τα αρματαγωγά των Ρωσών που κάποιοι ...τα έδεσαν στη Λήμνο με τους κατοίκους του νησιού να κατεβαίνουν στο λιμάνι και να τα ψάχνουν, παραμένουν σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο. Από τη Ρωσία λένε ότι εκτελούν άσκηση και κανείς δεν γνωρίζει αν μεταφέρουν κάτι και τι είναι αυτό. Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης της Μόσχας η οποία όμως δεν φαίνεται να έχει τις δραματικές διαστάσεις που κάποιοι ευφάνταστοι επιχειρούν να τις δώσουν.

ΛΟΡΔΟΣ ΡΟΤΖΕΡ ΜΠΟΥΤΛ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟ-ΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ!!!

«Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε δεύτερη Ζιμπάμπουε, εάν δεν προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις στην πραγματική οικονομία σε συνδυασμό, ίσως, και με έξοδο από το ευρώ», εκτιμά ο επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας συμβούλων «Capital Economics», λόρδος Ρότζερ Μπουτλ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». Σημειώνεται πως ο Μπουτλ είναι ο οικονομολόγος που έχει διατυπώσει το «Σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», για το οποίο μάλιστα απέσπασε και διεθνές βραβείο.

Τι συνέβη πραγματικά με την υπόθεση παραίτη-σης του υφ. εργασίας Νίκου Νικολόπουλου;

Γιώργος Τράγκας
Τι είδε και είπε «ευχαριστώ δεν θα πάρω»;; Πόσο σοβαρό ήταν αυτό που είδε;; Τι ετοιμάζει ο Αντωνάκης για τα εργασιακά τους επόμενους μήνες κι ο Νικολόπουλος δεν ήθελε να έχει καμία σχέση; 
Ίσως η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου, να αποτελέσει το νήμα που θα ‘’ξηλώσει όλο το κυβερνητικό πουλόβερ’’! Γιατί αν αληθεύουν όλα αυτά που συνέβησαν στο υπουργείο εργασίας από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έως χτες το μεσημέρι που ανακοινώθηκε η παραίτηση του, τότε πιστεύω ότι θα ακολουθήσει πολύ σύντομα ο Φώτης Κουβέλης, οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ και πιθανότατα αρκετοί βουλευτές από το Πασόκ. Είναι κακός οιωνός και όπως που έλεγε εχτές, χαριτολογώντας- ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, μπορεί να είναι η αρχή ενός Fame Story, ή Big Brother που θα έχει σταδιακές αποχωρήσεις στελεχών της κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες- μήνες.

Β.Πούτιν προς Ρώσους διπλωμάτες για την Συρία: "Να είστε έτοιμοι για τα χειρότερα"...

Την ώρα που εννέα ρωσικά πολεμικά, αποβατικά και βοηθητικά σκάφη απέπλεαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης σρτον Εύξεινο Πόντο και του Σεβερομόρσκ στην Βόρεια Θάλασσα με κατεύθυνση την Συρία, όπου θα αποβιβάσουν περισσότερους από 1000 πεζοναύτες, μέλη ειδικών μονάδων της GRU και περίπου 200 τεθωρακισμένα διαφόρων εκδόσεων (SHORADS, φορείς αντιαρματικών όπλων, μεταφοράς προσωπικού, ΤΟΜΑ κλπ), ο ηγέτης της Ρωσίας Β.Πούτιν σε μία 20λεπτη ομιλία του στο μεγάλο forum της ρωσικής διπλωματίας που γίνεται δύο φορές το χρόνο έδινε το μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης στην Συρία λέγοντας:"Η Δύση περιφρονεί τον ΟΗΕ και επιχειρεί να διαχειριστεί μόνη της τι τύχες ξένων λαών. Προσπαθούμε να τους λογικεύσουμε αλλά να είστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη, ακόμα και για την πιο δυσμενή. Τίποτα δεν αποκλείεται", κατέληξε μιλώντας σε ένα απόλυτα σιωπηλό ακροατήριο στην αίθουσα του οποίου, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, "πούπουλο να έπεφτε στο πάτωμα θα ακουγόταν"!

Το Harvard, ο Παπανδρέου και το ... μποζόνιο!!!

Καλή επιτυχία στο Harvard και στους φοιτητές του, τώρα που θα έχουν την υπέρτατη τύχη να απολαύσουν τις περισπούδαστες αναλύσεις του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου! Ενός Πρωθυπουργού, γνωστού στους Ελληνες για τις επιδόσεις του στο κανό, στην ποδηλασία και στο τζόκινγκ, ιδιαιτέρως όμως γνωστού, για τις άοκνες προσπάθειες του, στην ολοκληρωτική διάλυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας! Ενός πρώην Πρωθυπουργού, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με την πρώτη πτώση του από το ποδήλατο , και την φοβερή διάψευση της δευτέρας πτώσεώς του, με μακροσκελέστατη ανακοίνωση! Που ακούστηκε ξανά στον πλανήτη, διατελέσας Πρωθυπουργός, να απαντά σε μια εφημερίδα, με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του, αν έπεσε ή όχι από το ποδήλατο!!!

Υδρογονάνθρακες: πρόσκληση για έρευνες σε χερσαίες περιοχές το 2012

Τη διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες και σε χερσαίες περιοχές της χώρας προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγή Ευάγγελος Λιβιεράτος, μιλώντας στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Όσον αφορά στους ισχύοντες διαγωνισμούς σε περιοχές της Δυτικής Ελλαδας -Κατάκολο, Πατραϊκός Κόλπος και Ιωάννινα- ο νέος υπουργός έκανε λόγο για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος με την απαρέγκλιτη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, αλλά και για διαφάνεια με διενέργεια διεθνών διαγωνισμών που θα φέρουν την έγκριση της Βουλής.

Εκτάκτως στη Μόσχα ο Ερντογάν !!!

Την Μόσχα θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με  πληροφορίες, βασικό θέμα συζύτησης που θα έχει ο Τούρκος πρωθυπουργός με τον Ρώσο πρόεδρο θα είναι η θερμή κατάστασης στην Συρία, ενώ η τουρκική πλευρά ενδέχεται να ζητήσει πληροφορίες από το Κρεμλίνο για την κατάρριψη του μαχητικού της αεροσκάφους από την Δαμασκό. Παράλληλα, σύμφωνα με ρωσική διπλωματική πηγή, θα γίνουν προσπάθειες και από τις δυο πλευρές προκειμένου να αντιστραφεί το κακό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις δυο χώρες, εξαιτίας των πολλών εμποδίων που προβάλλει η Άγκυρα στην ενεργειακή της συνεργασία με την Μόσχα. ΠΗΓΗ  1greek.wordpress.com

Στην δημοσιότητα η επιστολή Νικολόπουλου σε Σαμαρά που σοκάρει…!!!


O Πούτιν προσπαθεί να κάνει ΜΑΤ στη Συρία!!! Θα τα καταφέρει;

Η τιμωρία, προϋποθέτει απαραίτητα την ... στοιχειοθέτηση της κατηγορίας! Την ... εξιχνίαση του εγκλήματος και συνεπώς την ανεύρεση του εγκληματία που το διέπραξε! Δεν είμαι νομικός ούτε και διεκδικώ δάφνες στη νομική επιστήμη! Αλλά διεθνώς, σε ολάκερη την ιστορία του ανθρωπίνου γένους, η τιμωρία έρχεται μετά τον ... εντοπισμό του εγκληματία! Θα αναρωτιέστε, και δίκαια λοιπόν, γιατί ένας οικονομολόγος ασχολείται με ένα «νομικίστικο θέμα που μάλιστα είναι ξεκαθαρισμένο εδώ και αιώνες; Ο Πούτιν βλέποντας ότι οι υπόλοιποι ήδη έχουν συγκεντρώσει δυνάμεις, θέλει να πάρει την πρωτοβουλία κινήσεων και να δηλώσει ΠΑΡΟΥΣΙΑ! Γι αυτό σήμερα ανακοίνωσε κάτι που είχε αποφασιστεί από καιρό. Την κάθοδο μιας ακόμα, ναυτικής μοίρας στη Μεσόγειο. Στην επίσημη ανακοίνωση του Ρωσικού Ναυτικού δεν σχετίζουν αυτή την κίνηση με το συριακό πρόβλημα…

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡ. ΠΑΙΣΙΟ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ !!!

Σε καιρούς πλέον που οι άνθρωποι, ακόμη και Χριστιανοί, αποψυχούν από φόβου και προσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη, (Λουκ,21,26) και μία βαθιά αγωνία και απελπισία συνταράσσει τις ψυχές τους, μόλις πριν δύο μέρες περνώντας από την Κόνιτσα και συζητώντας με συγγενείς του Γέροντος Παίσίου έμαθα για ένα πρόσφατο και συγκλονιστικό θαύμα που έλαβε χώρα στην Ι.Μονή Σουρωτής από τον Γέροντα Παίσιο. Ίσως μου ξεφεύγουν πολλές λεπτομέριες αλλά θα παραμείνω με λίγα λόγια στην ουσία των πραγμάτων ως εξής: Πρίν λίγο καιρό ασθένησε σοβαρά ένα μικρό παιδί στην βόρεια Ελλάδα. Οι ειδήμονες γιατροί αμέσως έστειλαν την οικογένεια και το παιδί στο διαβαλκανικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Φθάνοντας (πριν 15 ημέρες περίπου) λοιπόν απελπισμένοι οι γονείς στην θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν την επόμενη μέρα το αναφερόμενο κέντρο σκέφθηκαν να περάσουν την παραμονή το απόγευμα από την Ι.Μονή Σουρωτής προκειμένου να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Αρσενίου και τον τάφο του π.Παϊσίου.

“Ψάχνουν” την ευκαιρία για επίθεση οι Τούρκοι!

Στενά παρακολουθούν τις ασκήσεις του συριακού στρατού οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις: «Εάν προσπαθούν (μέσω των ασκήσεων αυτών) να περάσουν ένα μήνυμα στις γειτονικές χώρες, δεν είμαστε σε θέση να το λάβουμε», δήλωσε με νόημα ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την αλαζονεία της Άγκυρας αναφορικά με το θέμα, κάτι το οποίο νιώθουμε στο πετσί μας εδώ και δεκαετίες και εμείς οι Έλληνες. Η Δαμασκός αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, κινητοποιώντας δυνάμεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, με κύριο αντικειμενικό σκοπό να «αντιμετωπίσει μία εισβολή από ξένη χώρα». Η συγκεκριμένη δε δραστηριότητα ήρθε μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας πως αποδεσμεύει του κανόνες εμπλοκής των ενόπλων της δυνάμεων σε σχέση με τη συριακή δραστηριότητα στη μεθόριο.

Ήρθε η ώρα;

Οι Ρώσοι στο Αιγαίο! Αρματαγωγά τους πλέουν προς Συρία!!! Τα Ρώσικα Αρματαγωγά FILCHENKOV και TSESAR KUNIKOV και τα Ρυμουλκά SHAKHTAR και OKHTENSKY εξήλθαν από Δαρδανέλια και βρίσκονται Νότια Ίμβρου.  Είχαν ενημερώσει σχετικά με την είσοδό τους στο Αιγαίο και διέλευση. Που πάνε; Δεν θέλει και πολύ σκέψη. Στη Συρία.